Beste fietshelm met vizier test – Top 5 van 2021

Na de skihelm met vizier, is nu ook de fietshelm met vizier enorm in opkomst. Een fietshelm met vizier heeft vele voordelen, met name voor e-bikers. Zo beschermd het vizier bij neerslag en wind maar is het ook ideaal voor brildragers. Je gewone bril kan je namelijk goed onder het vizier van de helmen in deze test dragen. Wat volgens ons de beste fietshelm met vizier is, en waar je op moet letten bij het kopen? Dat lees je allemaal in dit artikel.

fietshelm met vizier van CP.
E-bike helm met vizier.

Fietshelm met vizier test: top 5 – 2021

Wil je een fietshelm met vizier kopen? Dan geven we je in dit artikel enkele aankooptips. Zo weet je waar je op moet letten als je fietshelmen gaat vergelijken. Geen zin om zelf fietshelmen te vergelijken? Hieronder staat onze persoonlijke top 5 favorieten fietshelmen met vizier van 2021. Doe er je voordeel mee! O ja, wanneer je op zoek bent naar de beste fietshelm zonder vizier, lees dan onze fietshelmtest.

Casco Speedairo – aerodynamische fietshelm met vizier voor fanatieke fietsers

Wat is leuk: vizierhelm met aerodynamsich design, zeer aangename pasvorm.
Wat is minder: de sluiting is ‘even wennen.
Kopen: voor 279 euro in diverse kleuren.

Dit is onze favoriete fietshelm met vizier. De vizierhelm draagt ontzettend comfortabel en is dankzij het earodynamische ontwerp ideal voor fanatieke fietsers en wielrenners. Het netje onder de ventilatie voorkomt dat insecten in de helm kunnen komen en voel je verder niet zitten. De sluiting (met een haakje in plaats van een kliksysteem) is even wennen. Voor ons geen probleem, maar wanneer je gewend bent een helm snel af te klikken dan kan dit de eerst ekeer een beetje frustratie opleveren. Kies bij deze helm vooor het Fautron vizier. Dit vizier is meekleurend waardoor je onder alle weersomstandigheden goed zicht ervaart. Daarbij wordt deze fietshelm in een mooie box geleverd. Alles klopt aan de Casco Speedairo.


Giro Air Attack – goedkope fietshelm met vizier voor wielrenners

Wat is leuk: comfortabel, warm, magneetcontructie van vizier.
Wat is minder: uitloop model, beperkte ventilatie.
Kopen: voor 129 euro, zolang de voorraad strekt.

Brildragende wielrenners die graag onder alle weeromstandigheden erop uit trekken, zullen zeer tevreden zijn met deze fietshelm van Giro. De helm is comfortabel, warm, earodynamisch en perfect voor brildragers. Wij vonden dit model bij Decathlon en verder nergens. Uit navraag bij Giro blijkt dat dit een uitloop model is. Helaas, want de helm bevalt goed! Maar het voordeel is dat je hem daardoor voor de zeker aantrekkelijke prijs van nog geen 130 op de kop kan tikken, met het comfort wat we van Giro gewend zijn. Het vizier is makkelijk te verwijderen, maar dat doen we eigenlijk nooit. Enig nadeel is de beperkte ventilatie. Wanneer we doortrappen, komt er genoeg lucht door de helm heen. Maar wanneer we op warme dagen met lagere snelheid fietsen, is de helm te warm.


CP Carachillo – E-bike helm met vizier

Wat is leuk: Zwitserse kwaliteit en comfort, verwisselbaar vizier.
Wat is minder: deze helm is relatief warm.
Kopen: voor 180 euro in verschillende kleuren.

We leerden het Zwitserse merk CP kennen door de skihelm met vizier. Het merk maakte bij ons direct indruk met de afwerking en kwaliteit van de vizieren. Dezelfde vizieren als op de skihelm, worden nu ook op deze e-bike helm gebruikt. Voor ons heel fijn, want daardoor kunnen we kiezen uit diverse vizieren die we zowel in de zomer als in de winter kunnen gebruiken. De helm is voor comfort fietsers. Geen uphill of downhill, maar wel voor fietstochten op hoog tempo. Daarbij blijf je beschut tegen alle soorten neerslag en wind. Perfect in combinatie met een bril.


Alpina Altona –  vizierhelm met goede ventilaite

Wat is leuk: allround fietshelm met goede ventilatie.
Wat is minder: relatief zwaar (450 gram in maat 52-57).
Kopen: voor 229,92 euro.

Alpina Altona is een comfortabele fietshelm met vizier met optimale ventilatie. Dankzij de Koroyd honinggraad technologie beschermt de helm optimaal bij een val en vindt er optimale luchtdoorvoer plaats. De instelbaarheid is ruim, en in geval van twijfel adviseren we een kleinere maat te bestellen. Bij het te ver terugdraaien van de maat, merken we dat de helm oncomfortabel wordt. Voor fietsers met een kleine hoofdomtrek is deze helm niet zo heel prettig.


Uvex Finale – beste vizierhelm voor allerdaagse omstandigheden

Wat is leuk: ideaal voor korte fietstochten, op de fiets naar het werk en mooi fietsers.
Wat is minder: prijzig.
Kopen: voor 229 euro in damesmodel en herenmodel beschikbaar.

Uvex Finale is een degelijkse fietshelm met vizier. Het Duitse merk maakt al jarenlang comfortabele, goed geventileerde en veilige helmen en brillen. De fietshelm met vizier is dan ook geen verrassing in het productaanbod van Uvex. De helm voelt licht en comfortabel. Het vizier schuift perfect over een grote bril heen. Toch zijn we niet erg onder de indruk van het design. Het blijft vooral degelijk. Maar met degelijk is eigenlijk ook nooit iets mis.


Fietshelm met vizier kopen, waar moet je op letten

Een fietshelm met vizier heeft een groot voordeel voor brildragers. Een fietsbril op maat is vrij prijzig, en bij een een fietshelm met vizier kan je je eigen bril onder het vizier dragen. Maar ook fietsers die op hoge snelheid rijden of fietsers die onder bijzondere weersomstandigheden (regen, hagel, wind) fietsen profiteren van een vizier.

Soort vizier

Kijk naar het soort vizier wat op de fietshelm gemonteerd is. Een doorzichtig vizier biedt goed zicht, maar is misschien onhandig als de zon schijnt (tenzij je een zonnebril eronder draagt). Een donker vizier is weer onhandig in geval van regen. Bepaal dus wat voor jou het beste vizier is. De vizieren in de helmen van deze test zijn mee kleurend, ze passen zich aan naar de weersomstandigheden. Bij de vizierhelm van CP en Casco kan er voor een mee kleurend vizier gekozen worden. Let hier dus op als je gaat bestellen.

Maat van de helm

De maat van de helm staat altijd aangeven in centimeters. Om jouw eigen maat te bepalen, meet je de omtrek van je hoofd net boven de oren. De omtrek in centimeter is de maat van de helm.

Pasvorm

Ervaring heeft ons geleerd dat de juiste maat fietshelm, niet automisch de juiste pasvorm betekend. Zo heeft alpina een vrij ‘ronde pasvorm’ en CP een wat smallere pasvorm. Giro zit er qua pasvorm tussenin. De afwerking en ventilatie spelen ook mee in wat voor jou de beste pasvorm is. Om dit te beoordelen, zit er maar één ding op. Pas de fietshelm met vizier. Zet hem op je hoofd, stel de maat af (meestal aan de achterzijde) en sluit de kinriem. Schudt nu, met de helm, ja en nee met je hoofd. Het is de bedoeling dat de helm niet over je hoofd schuift, maar goed blijft zitten. Zit de helm ook nog lekker? Dan is de pasvorm goed.

Veilige helm

Alle helmen die in Nederland verkocht worden moeten aan de veiligheidseisen voldoen. Die wordt meetstal kenbaar gemaakt met een sticker waarop de EU 1078 norm staat. Andere helmen worden niet veilig geacht. Let hier dus met name op wanneer je een helm uit het buitenland koopt.

ventilatie bij CP e-bike helm
Een fietshelm met vizier of liever een losse fietsbril?

Goedkope fietshelm met vizier kopen

Een fietshelm met vizier is goedkoper dan de aanschaf van een losse fietshelm en fietsbril. De beste fietsbril kost al snel 100 euro. Dit wordt nog een stuk kostbaarder voor brildragers, die een fietsbril bij de opticien moeten laten maken. Kies daarom voor een goede fietshelm met vizier in plaats van voor de goedkoopste. In onze test zijn de fietshelm met vizier van Giro en het Zwitserse CP relatief gunstig geprijsd.

Fietshelm | MTB helm » Beste fietshelm met vizier test – Top 5 van 2021

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..