- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Beste fietshelm met vizier kopen? Dit zijn onze favoriete modellen

Maaike Meerman en Frank van Delden

Laatste update:

De fietshelm met vizier is steeds meer in opkomst. Wij vinden dat een vizierhelm veel voordelen heeft, vooral op de e-bike. Zo is het ideaal voor brildragers en beschermt het vizier tegen neerslag en wind. Wat volgens ons de beste vizierhelm is? En waar moet je nou op moet letten bij het kiezen? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat is de beste fietshelm met vizier

Hieronder staan onze favoriete modellen van dit moment.

Pasvorm ook geschikt voor klein hoofd.

Sinds 2017 vergelijken wij fietshelmen op draagcomfort, vizier, duurzaamheid en handige features.

Met ons onafhankelijke advies ben je er van verzekerd dat je de beste fietshelm met vizier koopt!

Casco Roadster – aerodynamische fietshelm met vizier

Casco Roadster - aerodynamische fietshelm met vizier
 • Geschikt voor: gemoedelijke fietser.
 • Speed Pedelec helm: nee.
 • Fietshelm voor brildragers: niet echt.
 • Pluspunten: vizierhelm met aerodynamsich design, zeer aangename pasvorm.
 • Minpunten: de sluiting is ‘even wennen.
 • Kopen: voor 139 euro in diverse kleuren.
Onze ervaringen met Casco Roadster

Dit is onze favoriete fietshelm met vizier. Deze helm vinden wij ontzettend comfortabel en is dankzij het earodynamische ontwerp ideal voor gemoedelijke lange afstand fietsers. Het netje onder de ventilatie voorkomt dat insecten in de helm kunnen komen en voel je verder niet zitten. De sluiting (met een haakje in plaats van een kliksysteem) is even wennen. Voor ons geen probleem, maar wanneer je gewend bent een helm snel af te klikken dan kan dit de eerst keer een beetje frustratie opleveren Daarbij wordt deze fietshelm in een mooie box geleverd. Alles klopt aan de Casco Roadster.


ABUS Pedelec 2.0 – fietshelm met vizier voor de speed pedelec

ABUS Pedelec 2.0 - fietshelm voor de speed pedelec
 • Geschikt voor: speed pedelec.
 • Speed Pedelec helm: ja, voldoet aan de ook de nta 8776 norm.
 • Fietshelm voor brildragers: ja.
 • Pluspunten: met regenkap en verlichting.
 • Minpunten: met de (afneembare) oorstukken is de helm vrij warm.
 • Kopen: voor 159 euro, zolang de voorraad strekt.
Onze ervaringen met ABUS Pedelec 2.0

Brildragende e-bikers en speed pedelac gebruikers, die graag onder alle weeromstandigheden erop uit trekken, zullen zeer tevreden zijn met deze fietshelm van Abus. De helm is comfortabel, warm, earodynamisch en een goede fietshelmvoor brildragers.

Het vizier is makkelijk open en dicht te klappen, maar dat doen we eigenlijk nooit. De oorstukken kunnen verwijderd worden, wat we wel vaak doen omdat we hem in de zomer anders te warm vinden. De helm is voorzien van verlichting en een kap tegen de regen.


CP Carachillo – beste fietshelm voor brildragers

CP Carachillo - beste fietshelm voor brildragers
 • Geschikt voor: gebruik in de stad.
 • Speed Pedelec helm: ja. voldoet aan de CE EN 1078 norm.
 • Fietshelm voor brildragers: ja. Beste helm uit dit overzicht.
 • Pluspunten: beste fietshelm voor brildragers.
 • Minpunten: deze helm is relatief warm en prijzig.
 • Kopen: voor 180 euro in verschillende kleuren.
Onze ervaringen met CP Carachillo

We leerden het Zwitserse merk CP kennen door hun skihelmen met vizier. Het merk maakte bij ons direct indruk met de afwerking en kwaliteit van de vizieren. Dezelfde vizieren als voor wintersporters, worden nu ook op deze helm gebruikt. Voor ons heel fijn, want daardoor kunnen we kiezen uit diverse vizieren die we zowel in de zomer als in de winter kunnen gebruiken.

De helm is voor comfort fietsers. Geen uphill of downhill, maar wel voor fietstochten op hoog tempo. Daarbij blijf je beschut tegen alle soorten neerslag en wind. Wat ons betreft is dit de beste fietshelm voor brildragers.


Alpina Altona –  vizierhelm met de beste ventilatie

fietsvizierhelm met goede ventilatie.
 • Geschikt voor: gebruik in de stad.
 • Speed Pedelec helm: ja.
 • Fietshelm voor brildragers: ja.
 • Pluspunten: allround fietshelm met goede ventilatie.
 • Minpunten: relatief zwaar (450 gram in maat 52-57).
 • Kopen: vanaf 159 euro.
Onze ervaringen met Alpina Altona

Alpina Altona is een comfortabele fietshelm met vizier met optimale ventilatie. Dankzij de Koroyd honinggraad technologie beschermt de helm optimaal bij een val en vindt er optimale luchtdoorvoer plaats. De instelbaarheid is ruim, en in geval van twijfel adviseren we een kleinere maat te bestellen. Bij het te ver terugdraaien van de maat, merken we dat de helm oncomfortabel wordt. Voor fietsers met een kleine hoofdomtrek is deze helm vinden wij deze helm niet zo heel prettig.


Uvex Finale – beste vizierhelm voor dagelijkse gebruik

Uvex Finale - beste vizierhelm voor dagelijkse gebruik
 • Geschikt voor: gebruik in de stad.
 • Speed Pedelec helm: ja.
 • Fietshelm voor brildragers: ja.
 • Pluspunten: allround fietshelm met goede ventilatie.
 • Minpunten: relatief zwaar (450 gram in maat 52-57).
 • Kopen: vanaf 159 euro.
Onze ervaringen met Uvex Finale

Uvex Finale is een degelijkse fietshelm met vizier. Het Duitse merk maakt al jarenlang comfortabele, goed geventileerde en veilige helmen en brillen. Deze fietshelm met vizier is dan ook geen verrassing in het productaanbod van Uvex. De helm voelt licht en comfortabel. Het vizier schuift perfect over een grote bril heen.

Toch zijn we niet erg onder de indruk van het design. Het blijft vooral degelijk. Maar met degelijk is eigenlijk ook nooit iets mis.


GOOFF Blitz – beste betaalbare vizierhelm voor fietsers

gooff fietshelm vizier
 • Geschikt voor: outdoor gebruik en in de stad
 • Speed Pedelec helm: nee.
 • Fietshelm voor brildragers: ja.
 • Pluspunten: zeer goede prijs – kwaliteit verhouding en lampje achterop
 • Minpunten: relatief zwaar (450 gram in maat 52-57).
 • Kopen: via de webshop van GOOFF – helm 39,95 euro, helm met vizier 49,95 euro helm met twee vizieren 59,95 euro.
Onze ervaringen met Uvex Finale

Deze fietshelm met vizier blinkt uit in prijs – kwaliteit verhouding. Ik gebruik deze helm graag op vlakkere stukken wanneer ik toch op hoge snelheid wil mountainbiken of fietsen. Wanneer ik bergafwaarts ga, dan kies ik echter voor een fietshelm met een hogere (MIPS) bescherming. Het donkere vizier is ideaal voor brildragers, omdat je het vizier over je reguliere bril heen kan dragen.

Voor fietsers die in minder zonnige omstandigheden fietsen en hun ogen willen beschermen tegen rondvliegende insecten is het lichte vizier ideaal.

Het wisselen van de vizieren gaat snel en eenvoudig. Neem wel een rugzak mee om het vizier in te bewaren, want je kan hem niet even omhoog schuiven.


Fietshelm met vizier kopen, waar moet je op letten?

Een fietshelm met vizier heeft een groot voordeel voor brildragers. Een fietsbril op maat is vrij prijzig, en bij een vizierjelm kan je je eigen bril onder het vizier dragen. Maar ook fietsers die op hoge snelheid rijden of fietsers die onder bijzondere weersomstandigheden (regen, hagel, wind) fietsen profiteren van een vizier.

Soort vizier

Kijk naar het soort vizier wat op de fietshelm gemonteerd is. Een doorzichtig vizier biedt goed zicht, maar is misschien onhandig als de zon schijnt (tenzij je een zonnebril eronder draagt). Een donker vizier is weer onhandig in geval van regen. Bepaal dus wat voor jou het beste vizier is. De vizieren in de helmen van deze test zijn mee kleurend, ze passen zich aan naar de weersomstandigheden. Bij de vizierhelm van CP en Casco kan er voor een mee kleurend vizier gekozen worden. Let hier dus op als je gaat bestellen.

Maat van de helm

De maat van de helm staat altijd aangeven in centimeters. Om jouw eigen maat te bepalen, meet je de omtrek van je hoofd net boven de oren. De omtrek in centimeter is de maat van de helm.

Pasvorm

Ervaring heeft ons geleerd dat de juiste maat fietshelm, niet automisch de juiste pasvorm betekend. Zo heeft alpina een vrij ‘ronde pasvorm’ en CP een wat smallere pasvorm. Giro zit er qua pasvorm tussenin. De afwerking en ventilatie spelen ook mee in wat voor jou de beste pasvorm is. Om dit te beoordelen, zit er maar één ding op. Pas de fietshelm met vizier. Zet hem op je hoofd, stel de maat af (meestal aan de achterzijde) en sluit de kinriem. Schudt nu, met de helm, ja en nee met je hoofd. Het is de bedoeling dat de helm niet over je hoofd schuift, maar goed blijft zitten. Zit de helm ook nog lekker? Dan is de pasvorm goed.

Wat is een veilige helm?

Alle helmen die in Nederland verkocht worden moeten aan de veiligheidseisen voldoen. Die wordt meetstal kenbaar gemaakt met een sticker waarop de EU 1078 norm staat. Andere helmen worden niet veilig geacht. Let hier dus met name op wanneer je een helm uit het buitenland koopt.

Welke categorie vizier moet je kiezen?

Kies een vizier die aansluit bij je behoefte. Ben jij een ‘mooi weer-fietser’? Koop dan een vizier categorie 2 of 3 . Ben je fanatieker koop er dan één met verwisselbare lenzen. Er zijn zelfs vizierhelmen met meekleurende lenzen te koop. De meeste fietshelmene met vizier uit ons overzicht vallen in deze categorie.

In de tabel hieronder staan de verschillende categorieën nog eens uitgelegd:

WeerCategorie Lens% licht doorlaten
Schemering, donker of zware bewolkingCategorie 080-100%
Bewolking en en regen of sneeuwvalCategorie 143-80%
Lichte bewolkingCategorie 218-43%
Zon, bergenCategorie 38-18%
Zeer felle zon (bijvoorbeeld in het hooggebergte)Categorie 43-8%
Geniet

Maaike Meerman en Frank van Delden

Hi! Wij zijn Maaike en Frank, de oprichters van bergfamilie. Wanneer je op zoek bent naar goede en eerlijke informatie over de beste outdoorgear, ben je bij ons op de juiste plek
Sinds de start van bergfamilie.nl in 2017 houden we ons full time bezig met de outdoor lifestyle. Onze expertise ligt vooral bij het testen van outdoorkleding en -uitrusting. Of het nu gaat om wandelsokken, wandelschoenen, wandelkleding, regenkleding, fiets- en zonnebrillen, rugzakken of thermosflessen, we hebben ze allemaal uitgebreid getest en gereviewed.

In de Bergfamilie Gear Guide vind je een overzicht van al onze tests. Ben je op zoek naar meer informatie over een specifiek product? Kijk dan ook zeker even bij de reviews.

Eerder Verschenen

Review: LOWA Renegade Warm dé winterwandelschoenen tegen koude voeten

5 winteractiviteiten voor een magische wintervakantie in Inzell

Ook Interessant

2 gedachten over “Beste fietshelm met vizier kopen? Dit zijn onze favoriete modellen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.