Beste fietshelm met vizier test – dit is de Top 5 van 2023

Na de skihelm met vizier, is nu ook de fietshelm met vizier enorm in opkomst. Een fietshelm met vizier heeft vele voordelen, met name voor e-bikers. Zo beschermd het vizier bij neerslag en wind maar is het ook ideaal voor brildragers. Je gewone bril kan je namelijk goed onder het vizier van de helmen in deze test dragen. Wat volgens ons de beste fietshelm met vizier is, en waar je op moet letten bij het kopen? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Fietshelm met vizier – test & reviews

Hieronder staan korte en heldere reviews van de beste fietshelmen met vizier die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Fietshelm met vizier test: top 5

Wil je een fietshelm met vizier kopen? Dan geven we je in dit artikel enkele aankooptips. Zo weet je waar je op moet letten als je fietshelmen gaat vergelijken. Geen zin om zelf fietshelmen te vergelijken? Hieronder staat onze persoonlijke top 5 favorieten fietshelmen met vizier van 2023. Doe er je voordeel mee! O ja, wanneer je op zoek bent naar de beste fietshelm zonder vizier, lees dan onze fietshelmtest.

fietshelm met vizier van CP.
E-bike helm met vizier.

Casco Roadster – aerodynamische fietshelm met vizier

Geschikt voor: gemoedelijke fietser.
Speed Pedelec helm: nee.
Fietshelm voor brildragers: niet echt.
Wat is leuk: vizierhelm met aerodynamsich design, zeer aangename pasvorm.
Wat is minder: de sluiting is ‘even wennen.
Kopen: voor 179 euro in diverse kleuren.

Dit is onze favoriete fietshelm met vizier. De vizierhelm draagt ontzettend comfortabel en is dankzij het earodynamische ontwerp ideal voor gemoedelijke lange afstand fietsers. Het netje onder de ventilatie voorkomt dat insecten in de helm kunnen komen en voel je verder niet zitten. De sluiting (met een haakje in plaats van een kliksysteem) is even wennen. Voor ons geen probleem, maar wanneer je gewend bent een helm snel af te klikken dan kan dit de eerst keer een beetje frustratie opleveren Daarbij wordt deze fietshelm in een mooie box geleverd. Alles klopt aan de Casco Raodster.


ABUS Pedelec 2.0 – fietshelm voor speed pedelec

Geschikt voor: speed pedelec.
Speed Pedelec helm: ja, voldoet aan de ook de nta 8776 norm.
Fietshelm voor brildragers: ja.
Wat is leuk: met regenkap en verlichting.
Wat is minder: met de (afneembare) oorstukken is de helm vrij warm.
Kopen: voor 159 euro, zolang de voorraad strekt.

Brildragende e-bikers en speed pedelac gebruikers, die graag onder alle weeromstandigheden erop uit trekken, zullen zeer tevreden zijn met deze fietshelm van Abus. De helm is comfortabel, warm, earodynamisch en een prikma keuze voor brildragers.

Het vizier is makkelijk open en dicht te klappen, maar dat doen we eigenlijk nooit. De oorstukken kunnen verwijderd worden, wat we wel vaak doen omdat we hem in de zomer anders te warm vinden. De helm is voorzien van verlichting en een kap tegen de regen.


CP Carachillo – beste fietshelm met vizier voor brildragers

Geschikt voor: gebruik in de stad.
Speed Pedelec helm: ja. voldoet aan de CE EN 1078 norm.
Fietshelm voor brildragers: ja. Beste helm uit dit overzicht.
Wat is leuk: beste fietshelm met vizier voor brildragers.
Wat is minder: deze helm is relatief warm.
Kopen: voor 180 euro in verschillende kleuren.

We leerden het Zwitserse merk CP kennen door de skihelm met vizier. Het merk maakte bij ons direct indruk met de afwerking en kwaliteit van de vizieren. Dezelfde vizieren als op de skihelm, worden nu ook op deze e-bike helm gebruikt. Voor ons heel fijn, want daardoor kunnen we kiezen uit diverse vizieren die we zowel in de zomer als in de winter kunnen gebruiken. De helm is voor comfort fietsers. Geen uphill of downhill, maar wel voor fietstochten op hoog tempo. Daarbij blijf je beschut tegen alle soorten neerslag en wind. Perfect in combinatie met een bril.


Alpina Altona –  vizierhelm met goede ventilatie

Geschikt voor: gebruik in de stad.
Speed Pedelec helm: ja.
Fietshelm voor brildragers: ja.
Wat is leuk: allround fietshelm met goede ventilatie.
Wat is minder: relatief zwaar (450 gram in maat 52-57).
Kopen: vanaf 159 euro.

Alpina Altona is een comfortabele fietshelm met vizier met optimale ventilatie. Dankzij de Koroyd honinggraad technologie beschermt de helm optimaal bij een val en vindt er optimale luchtdoorvoer plaats. De instelbaarheid is ruim, en in geval van twijfel adviseren we een kleinere maat te bestellen. Bij het te ver terugdraaien van de maat, merken we dat de helm oncomfortabel wordt. Voor fietsers met een kleine hoofdomtrek is deze helm niet zo heel prettig.


Uvex Finale – beste vizierhelm voor alledaagse omstandigheden

Geschikt voor: actieve fietsers en e-bikers.
Speed Pedelec helm: ja.
Fietshelm voor brildragers: ja.
Wat is leuk: ideaal voor korte fietstochten, op de fiets naar het werk en mooi fietsers.
Wat is minder: model is niet zo sexy.
Kopen: voor 129 euro in damesmodel en herenmodel beschikbaar.

Uvex Finale is een degelijkse fietshelm met vizier. Het Duitse merk maakt al jarenlang comfortabele, goed geventileerde en veilige helmen en brillen. De fietshelm met vizier is dan ook geen verrassing in het productaanbod van Uvex. De helm voelt licht en comfortabel. Het vizier schuift perfect over een grote bril heen. Toch zijn we niet erg onder de indruk van het design. Het blijft vooral degelijk. Maar met degelijk is eigenlijk ook nooit iets mis.


Fietshelm met vizier kopen, waar moet je op letten

Een fietshelm met vizier heeft een groot voordeel voor brildragers. Een fietsbril op maat is vrij prijzig, en bij een een fietshelm met vizier kan je je eigen bril onder het vizier dragen. Maar ook fietsers die op hoge snelheid rijden of fietsers die onder bijzondere weersomstandigheden (regen, hagel, wind) fietsen profiteren van een vizier.

Soort vizier

Kijk naar het soort vizier wat op de fietshelm gemonteerd is. Een doorzichtig vizier biedt goed zicht, maar is misschien onhandig als de zon schijnt (tenzij je een zonnebril eronder draagt). Een donker vizier is weer onhandig in geval van regen. Bepaal dus wat voor jou het beste vizier is. De vizieren in de helmen van deze test zijn mee kleurend, ze passen zich aan naar de weersomstandigheden. Bij de vizierhelm van CP en Casco kan er voor een mee kleurend vizier gekozen worden. Let hier dus op als je gaat bestellen.

Maat van de helm

De maat van de helm staat altijd aangeven in centimeters. Om jouw eigen maat te bepalen, meet je de omtrek van je hoofd net boven de oren. De omtrek in centimeter is de maat van de helm.

Pasvorm

Ervaring heeft ons geleerd dat de juiste maat fietshelm, niet automisch de juiste pasvorm betekend. Zo heeft alpina een vrij ‘ronde pasvorm’ en CP een wat smallere pasvorm. Giro zit er qua pasvorm tussenin. De afwerking en ventilatie spelen ook mee in wat voor jou de beste pasvorm is. Om dit te beoordelen, zit er maar één ding op. Pas de fietshelm met vizier. Zet hem op je hoofd, stel de maat af (meestal aan de achterzijde) en sluit de kinriem. Schudt nu, met de helm, ja en nee met je hoofd. Het is de bedoeling dat de helm niet over je hoofd schuift, maar goed blijft zitten. Zit de helm ook nog lekker? Dan is de pasvorm goed.

Veilige helm

Alle helmen die in Nederland verkocht worden moeten aan de veiligheidseisen voldoen. Die wordt meetstal kenbaar gemaakt met een sticker waarop de EU 1078 norm staat. Andere helmen worden niet veilig geacht. Let hier dus met name op wanneer je een helm uit het buitenland koopt.

ventilatie bij CP e-bike helm
Een fietshelm met vizier of liever een losse fietsbril?

Welke categorie vizier?

Kies een vizier die aansluit bij je behoefte. Ben jij een ‘mooi weer-fietser’? Koop dan een vizier categorie 2 of 3 . Ben je fanatieker koop er dan één met verwisselbare lenzen. Er zijn zelfs vizierhelmen met meekleurende lenzen te koop. De meeste fietshelmene met vizier uit ons overzicht vallen in deze categorie.

In de tabel hieronder staan de verschillende categorieën nog eens uitgelegd:

WeerCategorie Lens% licht doorlaten
Schemering, donker of zware bewolkingCategorie 080-100%
Bewolking en en regen of sneeuwvalCategorie 143-80%
Lichte bewolkingCategorie 218-43%
Zon, bergenCategorie 38-18%
Zeer felle zon (bijvoorbeeld in het hooggebergte)Categorie 43-8%

Fietshelm met vizier kopen

Een fietshelm met vizier is goedkoper dan de aanschaf van een losse fietshelm en fietsbril. Een goede fietsbril kost al snel 100 euro. Dit wordt nog een stuk kostbaarder voor brildragers, die een fietsbril bij de opticien moeten laten maken. Kies daarom voor een goede fietshelm met vizier in plaats van voor de goedkoopste. In onze test zijn de fietshelm met vizier van Giro en het Zwitserse CP relatief gunstig geprijsd. Staat er in ons overzicht geen geschikte helm voor jou tussen? Bij onderstaande webshops kan je kiezen uit een groot assortiment.

Bol.com
Hoofdlamp kopen? de goodkoopste koop je bij decathlon

Samenvatting fietshelm met vizier

Hieronder hebben we de belangrijkste informatie en de meest gestelde vragen over fietshelmen met vizier nog een keer kort en bondig op een rij gezet.

Wat is de beste fietshelm met vizier?

Hieronder staan korte en heldere reviews van de beste fietshelmen met vizier die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Casco Speedairo – aerodynamische fietshelm met vizier voor fanatieke fietsers.
ABUS Villite ACE – goedkope fietshelm met vizier voor op de e-bike.
CP Carachillo – beste fietshelm met vizier voor brildragers.
Alpina Altona –  vizierhelm met goede ventilatie.
Uvex Finale – beste vizierhelm voor alledaagse omstandigheden.

Welke fietshelm met vizier is geschikt voor brildragers?

CP Carachillo is beste fietshelm met vizier voor brildragers die op dit moment verkrijgbaar is. Andere goede keuzes zijn Alpina Altona en Uvex Finale.

Welke fietshelm is fijn voor op de e-bike?

Alle helmen uit onze fietshelm met vizier test zijn ook geschikt voor op de e-bike en zelfs voor speed pedelec.

Waar kan je een fietshelm met vizier kopen?

Het meest uitgebreide aanbod aan fietshelmen met vizier te kopen is hier te vinden.
Lees voor dat je tot aanschaf over gaat eerst onze tips.

Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van hotels. De links naar de hptels zijn affiliatelinks. Wanneer je boekt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Fietshelm | MTB helm » Beste fietshelm met vizier test – dit is de Top 5 van 2023

verder lezen op bergfamilie.nl

2 opmerkingen

Fien 21 mei 2022 - 07:57

Hallo,
Is het vizier op de helm van Giro ook meekleurend? Dat kan ik op de website van Decathlon niet terugvinden.

Antwoord
Maaike 25 mei 2022 - 13:51

Hallo Fien,
Het vizier is zilverkleurig en kleurt niet mee.

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.