Doen: bezoek de mooiste kerstmarkten van Salzburgerland

Vanaf december gaan er weer regelmatige vluchten naar SalzburgerLand. Dankzij de enorme sneeuwval zijn een aantal skigebieden geopend en dan komt er ook nog eens de magische adventtijd aan. Genoeg redenen dus voor een bezoekje aan één van de romantische wintersportdorpen rondom Salzburg.

Speciaal om de kerststress te ontvluchten en te genieten van het mooie winterlandschap, hebben we de mooiste kerstmarkten in SalzburgerLand voor je op een rij gezet.

Kerstmarkt in Salzburg

De kerstmarkt in het centrum van Salzburg.

Kerstmarkt Salzburg (vanaf 21 november tot en met 26 december)

Een sfeervolle Christkindl markt midden in de stad. Deze sfeervolle kerstmarkt bevind zich in het centrum (Domplatz). De hele stad is sfeervol verlicht, er is muziek en je kunt er hele fijne regionale producten kopen. Dit is de meest sfeervolle tijd van het jaar voor een stedentrip naar Salzburg!

December in Oostenrijk - de kerstmarkt van Grossarl

De kerstmarkt in Grossarl.

Christkindlmarkt in Grossarl (29 november tot en met 22 december)

In SalzburgerLand zeggen ze dat het Christkindl zelf ook het liefst de kerstmarkt van Grossarl zou bezoeken. De kerstmarkt in Grossarl is één van de meest sfeervolle die er zijn. Het is geen grote kerstmarkt, maar echt een kleine overzichtelijk en zeer gemoedelijke adventsmarkt tussen de besneeuwde toppen van het Grossarltal. Er zijn veel regionale gerechten, boeren producten en warme dranken verkrijgbaar. Daarbij is de tentoonstelling van zelfgemaakte kerststallen absoluut een bezoek waard!

Op de kerstmarkt in Grossarl sluipt meestal ook een krampus rond. Gewapend met een bos takken om toe te slaan wanneer je even niet oplet. Je herkent hem aan zijn rinkelende bel. Dus wees gewaarschuwd!

De kerstidylle in Filzmoos

De kerstidylle in Filzmoos

Weihnachtsidylle Filzmoos (vanaf 29 november tot en met 26 december)

De adventsmarkt in Filzmoos mag eigenlijk geen markt heten. Het is een prachtige tentoonstelling van lichtobjecten en kaarsen bij de Hofalmen. Een hele bijzondere ervaring. Je bereikt de Hofalmen (gelegen aan de voet van de bekende Bischofsmutze) door een winterwandeling van 2 uur of met de paardenkoets (onder een warme deken). Bij de Hofalmen zelf kan je vervolgens op kracht komen en met huismanskost aansterken. Vanaf het moment dat het donker is (vanaf 18.00 uur) kan je de Weihnachtsidylle bezoeken. Deze is onbeschrijflijk mooi. Onderweg zijn diverse punten waar je kan opwarmen bij de vuurkorf of met een beker gluhwein.

De weg terug gaat weer over de winterwandelweg (zorg voor verlichting!) of met de paardenkoets.

Kerstmarkt altenmarkt

Kerstmarkt Altenmarkt – Zauchensee (23 november tot en met 22 december)

Ieder weekend vindt de kerstmarkt op het dorpsplein van Altenmarkt plaats. Een kleine, overzichtelijke maar ook hele romantische kerstmarkt. Je kan er je hart ophalen op culinair gebied. Maar je kan er ook prachtig (klein) handwerk kopen of handgemaakte cosmetica. Breng ook meteen een bezoek aan de kerk naast de kerstmarkt. Die is het meer dan waard!

Kerstmarkt combineren met wintersport?

Wil je een bezoek aan bovenstaande kerstmarkten combineren met wintersport? Zauchensee is al open voor wintersporters. Alle bovenstaande kerstmarkten zijn goed te combineren met een wintersport in Zauchensee Skiparadies. Dit kleine wintersportdorp ligt achter Altenmarkt en wij waren er al skiën omdat de pistes er zo goed bij liggen. Veel andere pistes in de omgeving zullen half december opengaan, dus wanneer je zeker wilt zijn van je wintersport, dan moet je nog heel even geduld hebben.

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Doen: bezoek de mooiste kerstmarkten van Salzburgerland

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..