Bezoek aan de hoogtepunten in Golling – dit mag je niet missen

Golling is een onbekende parel in SalzburgerLand. Het kleine stadje in de buurt van Salzburg wordt door de meeste vakantiegangers haastig voorbijgereden op de route naar Kroatië, Karinthië of Italië. En dat is jammer. Want Golling heeft een aantal zeer mooie attracties. Tijdens onze rondreis door SalzberLand bezochten we Golling. We hadden ons bezoek goed voorbereid en alles wat we wilden bekijken, op deze dag gepland.

We vertellen je graag meer over de mooie bezienswaardigheden hier. Onderstaande drie activiteiten kan je prima op één dag ondernemen. Ongeacht of het regent of zonnig weer is. Hou wel dezelfde volgorde aan, zo ontloop je de drukte op bepaalde plekken en tijden.

Gollinger waterval

De Gollinger waterval in Golling.

De waterval van Golling

Niet zo heel bekend, wel heel erg de moeite waard! De Gollinger waterval is absoluut een bezoek waard. Hier is het lang niet zo druk als bij andere bekende watervallen in Europa (zoals de Krimml watervallen), terwijl de waterval echt betoverend mooi is. Bovenstaande foto is gemaakt op het onderste punt van de waterval. Het water komt hier met een noodgang naar beneden gestroomd en spat behoorlijk op. Wil je dichterbij de waterval komen? Dat kan! Maar neem wel een regenjas mee tegen het opspattende water.

De wandeling naar de top van de Gollinger waterval duurt ongeveer een uur als je rustig omhoog wandelr. Het is een smal wandelpad waar het in de zomermaanden nog best druk kan worden. Daarom hebben we deze attractie als eerste gepand bij een bezoek aan Golling. Wanneer je hier vroeg bent, ontloop je de meeste drukte en heb je de waterval en alle mooie uitzichtpunten voor jezelf.

waterval Golling

Een van de mooie uitzichten op de waterval.

Gemoedelijke wandeling

Je hoeft geen goede conditie te hebben of sportief te zijn om naar de top van de waterval te lopen. Er is een goed begaanbaar wandelpad aangelegd. Wel kunnen sommige stukken glad zijn. Zorg dus voor goede wandelschoenen. Het wandelpad is niet toegankelijk met een rolstoel of kinderwagen. Wel kunnen kinderen vanaf een jaar of 3 deze wandeling al maken.

Openingstijden, prijzen en parkeren

De openingstijden zijn dagelijks vanaf 09.00 uur tot 18.00 uur. De waterval is vanaf het centrum van Golling met een korte wandeling (ongeveer 30 minuten) te bereiken.
Entree bedraagt 3 euro per volwassenen en 1,50 euro per kind.
Je kan er ook voor kiezen om op het parkeerterrein bij de waterval te parkeren (gratis).

Salzachofen

Afdalen in de 80 meter diepe Salzachofen.

Salzachöfen in Golling

Een uur wandelen vanaf het centrum van Golling verwijderd, ligt de Salzachöfen. De Salzachöfen is een 80 meter diepe kloof tussen het Tennengebergte en het Hagengebergte. Wat ons betreft is dit een absolute geheimtip. Maar weinig toeristen weten deze kloof te vinden en  daarom is het er rustig. Maar wat je aantreft is imposant en machtig mooi.

De kloof werd al in de steentijd door de eerste jagers bewoond en gebruikt als jachtgebied. Onderweg vind je informatie over de manier waarop zij leefden en de voorwerpen die hier later teruggevonden zijn. Volg vooral het bordje wat de weg naar ‘de Dom’ aangeeft. Deze leidt je door een kleine nauwe opening in de rotsen naar een soort uitkijkpost.

Vanaf de Salzachöfen kan je ook met de Flying Fox (abseilbaan) de rivier oversteken. Als je dit wilt, moet je dat wel van te voren reserveren.

Salzachofen Golling

Diepblauw water in de kloof.

Gematigd klimaat in de Salzachöfen

In de 80 meter diepe kloof komt weinig zonlicht. Het is hier daarom in de zomer nog best fris. Neem daarom een (regen)jas of vest mee voor je bezoek aan de kloof. En zorg voor stevige schoenen, het liefst goede wandelschoenen met een stevig profiel.

Openingstijden, prijzen en parkeren bij de Salzachöfen

De Salzachöfen is dagelijks tussen 09.00 uur en 18.00 uur geopend.
Entree voor volwassenen kost 3 euro en voor kinderen 1,50 euro.
Parkeren kan letterlijk voor de deur.
Voor meer informatie en het boeken van de Flying Fox kijk op je op de website.

Golling

De bordjes ´zum Dom´ brengen je bij een grot.

Therme Aqua Salza

Op een dag met wat minder zonnig weer, lopen de meeste thermen in SalzburgerLand vol. Maar Aqua Salza niet. Minder bekend, minder groot en dus minder mensen die hier heengaan. Maar wat werden wij verrast door dit zwembad en vooral door de uitgebreide wellness faciliteiten.

Het sauna landschap is enorm! (maar helaas voor kinderen niet toegankelijk) Je zou je hier een hele dag kunnen vermaken. Binnenbaden, buitenbaden, op gietingen om het half uur en een stuk of 10 sauna’s, wat wil je nog meer?

Pas na 17 uur werd het drukker, maar tot die tijd was er bijna niemand! Het zwembad voor de kinderen beslaat een binnenbad, buitenbad, peuterbadje en een glijbaan. Eigenlijk alles wat de kinderen nodig hebben.

In het restaurant worden daadwerkelijk goede maaltijden geserveerd. Schnitzel met patat of braadworst met patat bijvoorbeeld. Maar toen wij er waren, hadden ze ook verse cantharellen. Je hoeft dus niet voor etenstijd weer naar huis.

Zwembad Aqua Salza in Golling

Zwembad Aqua Salza in Golling (Crits Aqua Salza)

Openingstijden, prijzen en parkeren bij Aqua Salza

Therme Aqua Salza is dagelijks tussen 10.00 uur en 22.00 uur geopend, voor actuele openingstijden kijk je op de website. Parkeren kan hier voor de deur, er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen.

Een dagkaart voor alleen het zwembad kost 14 euro voor volwassenen en 11 euro voor kinderen. Een dagkaart voor de sauna en het zwembad kost 31 euro per persoon.

Vergeet niet voldoende handdoeken en badslippers mee te nemen aan het begin van de dag, wanneer je al deze activiteiten op 1 dag plant. Zo sluit je een actieve dag heerlijk ontspannen af!

wellness golling

Een van de prachtige sauna’s in de therme van Golling (Credits Aqua Salza)

SalzburgerLand card

Wij bezochten Golling als onderdeel van onze rondreis door SalzburgerLand. Tijdens deze rondreis maakten wij gebruik van de SalzburgerLand kaart. Met deze kaart, zijn alle genoemde activiteiten gratis te ondernemen.

 

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Bezoek aan de hoogtepunten in Golling – dit mag je niet missen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..