- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Duurzaamheidsadvies van LOWA: wandelschoenen repareren en verzolen

Maaike Meerman

Laatste update:

lowa speciale dameswandelschoenen
Speciale wandelschoenen voor dames.

Duurzaamheid krijgt steeds vaker prioriteit bij de aanschaf van een paar wandelschoenen. En dat is maar goed ook, want wandelschoenen die écht duurzaam zijn, leveren veel voordelen op. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor onze planeet. Maar wat betekent duurzaamheid precies? Schoenenexpert LOWA weet alles over het maken, verzorgen én repareren van  wandelschoenen.

lowa speciale dameswandelschoenen
Speciale wandelschoenen voor dames.

Onderhouden, verzolen en repareren

Van een goed paar wandelschoenen doe je liever geen afstand. Hoe langer je wandelschoenen draagt, des te lekkerder ze zitten. Schoenfabrikant LOWA maakt al wandelschoenen sinds 1923. Al sinds de jaren negentig is LOWA één van de grootste spelers op de wandelschoenenmarkt met haar kwalitatieve en uitgebreide wandel- en bergschoencollectie. Het merk werkt al jaren aan het optimaliseren van de duurzaamheid, maar een aantal dingen kun je ook zelf ondernemen om de levensduur van je schoenen vergroten.

LOWA Trek Evo
Verzorg je wandelschoenen goed

Goede wandelschoenen verdienen uitstekende zorg

Met goede zorg gaan je wandelschoenen langer mee. Het regelmatig reinigen van de buitenkant én binnenkant verlengt de levensduur van je schoeisel. Laat je schoenen sowieso na elke wandeling drogen en haal na een meerdaagse tocht ook altijd de binnenzolen uit je schoenen. Juist hier verzamelt zich veel vocht.

Wanneer je schoenen erg vies zijn geworden, reinig dan de buitenkant dan met LOWA reinigingsproducten. Na het reinigen is het belangrijk om de schoenen opnieuw te impregneren Maar dat is nog niet alles.

Het lijkt misschien overbodig, maar berg je schoenen droog, schoon en op een koele geventileerde plek op. Het liefst in een schoenenzak of in de schoenendoos. Om de vorm van de schoen te behouden, kan je ook nog een houten schoenspanner gebruiken. Heb je geen schoenspanner? Dan volstaat opgepropt krantenpapier ook.

Het verzolen van wandelschoenen: hoe zit dat?

LOWA weet als geen ander dat duurzaamheid het langst duurt. Daarom kunnen veel delen aan de schoenen gerepareerd of vervangen worden. Zo worden er per jaar vele zolen vervangen omdat ze door het vele wandelen slijten. Nieuwe zolen zijn mogelijk bij alle LOWA schoenen die een gelijmde constructie hebben, zoals de TREKKING en MOUNTAINEERING collectie.

Het verzolen van je favoriete wandelschoen verlengt merkbaar de levensduur van de schoenen en levert dan ook een belangrijke bijdrage aan de duur­zaamheid. En het allermooiste is dat je favoriete schoen gewoon die fijne pasvorm blijft behouden en je dus zorgeloos weer op pad kunt!

Reparaties bij een specialist van LOWA

Heb jij LOWA wandelschoenen? Dan kunnen jouw wandelschoenen in bijna alle gevallen bij de specialistische schoenmaker gerepareerd worden. Zo kan een voering opgelapt worden, is een kapotte of losse veterhaak makkelijk te vervangen, kan in de meeste gevallen de schoenmaker loszittende naden weer vast stikken, de hak vervangen of zelfs alleen de rand van de schoen gerepareerd worden. Bovendien zijn er talloze vervangende onderdelen beschikbaar die je direct bij LOWA of via de winkel besteld kunnen worden. Op die manier gaan jouw wandelschoenen langer mee en bespaar je geld en grondstoffen.

Repareren LOWA schoenen.
Er zijn heel veel reparaties mogelijk.

Zo gaan jouw wandelschoenen langer mee

Een investering in een paar wandelschoenen van LOWA, is een duurzame investering. LOWA schoenen zijn gemaakt van hoge kwaliteit materialen en zeer robuust. Gaat er toch iets kapot? Dan kan je dat waarschijnlijk laten repareren. Wil je meer informatie over de mogelijke reparties voor jouw LOWA schoenen, of een persoonlijk advies voor jouw wandelschoenen? Kijk dan op de officiële LOWA website.

Watersporten in Oostenrijk

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

De beste slaapzak voor je vakantie kopen: Welk model past goed bij jou?

‘Goudstad’ Pforzheim – onze favoriete tussenstop onderweg naar Oostenrijk, Zwitserland en Italië

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.