E-bike helm test – 5 goede helmen voor op de e-bike of speed pedelec

Een goede e-bike helm beschermt je hoofd tegen ernstig letsel bij een val. Maar alleen een helm die goed (bij jou) past is veilig. Voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe helm, hebben wij een uitgebreide speed pedelec en e-bike helm test gedaan. Hieronder staan de beste e-bike helmen die ook nog eens comfortabel zitten. Kijk snel welke het beste bij jou past.

E-bike helm test (ook voor speed pedelec)

Hieronder staan onze 6 favoriete helmen uit de e-bike helm est. Kijk snel wat de beste keuze voor jou iw

  • BBB – meest verkochte e-bike en speed pedelec helm
  • Btwin – ideale eerste e-bike helm.
  • Abus Urban – e-bike helm voor in de stad
  • Cratoni – sportief ogende speed pedelec helm
  • CP Carachillo -e-bike helm met vizier.

In Nederland worden steeds meer fietshelmen verkocht. Dat geldt niet alleen kinderfietshelmen. Ook op de e-bike dragen steeds meer mensen een e-bike helm. Best logisch, hoe hoger de snelheid die je krijgt tijdens het fietsen, hoe lelijker je kan vallen en blijvende schade kan oplopen.

CP E-bike helm test
Een goede e-bike helm beschermt tegen ernstig letsel.

E-bike-, fiets- of speed pedelec helm?

Fiets jij op een ‘normale’ e-bike of een speed pedelec? Dat is de eerste en belangrijkste vraag die je moet stellen. Wanneer jij sneller een high speed e-bike of een speed pedelec fiets hebt (dus sneller gaat dan 25 km / uur), dan is een fietshelm verplicht en worden er ook extra eisen aan de helm gesteld. Speed pedelec helmen kunnen een grote impact verwerken en bieden extra bescherming bij het achterhoofd en de slapen.

Bij alle helmen in e-bike helm test hieronder hebben we aangegeven of de helm ook geschikt is voor speed pedelec fietsen. Twijfel je of een helm geschikt is? Vraag het dan de verkoper.


Onze favorieten uit de E-bike helm test

Hieronder staan onze favoriete helmen uit de e-bike helm test van dit jaar. Kijk snel welk model het beste bij jouw wensen aansluit.

BBB – meest verkochte e-bike en speed pedelec helm

Speed Pedelec helm: ja.
Wat is leuk: 
lichtgewicht helm voor aantrekkelijke prijs.
Wat is minder: 
snel uitverkocht.
Kopen: 
vanaf € 89,95.

Deze Speed Pedelec helm van BBB is de meest verkochte e-bike helm van dit moment. Deze helm zit comfortabel, heeft een gering gewicht én voldoet aan de NTA-8776 norm, de norm waar Speed Pedelec helmen aan moeten voldoen.

Het is een van de weinig Speed Pedelec helmen onder de 100 euro die we op de markt konden vinden. De helm is zowel geschikt voor dames als voor heren en is verkrijgbaar in drie kleuren.


ABUS Urban – e-bike helm voor in de stad

Speed Pedelec helm: nee
Wat is leuk:
 sportief, aantrekkelijk geprijsd.
Wat is minder: 
niet geschikt voor de speed pedelec
Kopen: 
vanaf € 62,-.

Het Duitse merk ABUS produceert al jaren degelijke fietshelmen voor een aantrekkelijke prijs. Dit model is speciaal ontwikkeld voor gebruik in een stedelijke omgeving. De helm is voorzien van extra reflectoren en een led-achterlicht waardoor je altijd goed zichtbaar bent.

Qua prijs / kwaliteit scoort deze e-bike helm gewoon goed. De helm kost iets meer dan 60 euro, maar dan koop je ook een helm waar je lang plezier van zult hebben.


CP Carachillo: e-bike helm met vizier

Speed Pedelec helm: nee
Wat is leuk: comfortabele e-bike helm. Ideaal voor brilbragers
Wat is minder: relatief warm om te dragen.
Kopen: vanaf € 179,95.

Dit is een comfortabele en uiterst veilig en misschien wel de beste fietshelm met vizier. E-bikers die fietsen zonder al te hoge inspanning zullen deze luxe helm het meest waarderen. De CP e-bike helm draagt uiterst comfortabel en is strak afgewerkt. Het vizier zit vast, maar kan omhoog geschoven worden. Het nadeel van deze helm is, dat hij bij veel inspanning al snel te warm is. De helm is vanbinnen namelijk volledig gevoerd. De ventilatie is subtiel, maar effectief. Het fijne vizier is ideaal voor brildragers en beschermd tegen insecten (anti muggen en vliegen) en regen.

Lees ook de complete review van deze CP fietshelm.


Cratoni – comfortabele, sportief ogende speed pedelec helm

Speed Pedelec helm: ja.
Wat is leuk: 
fijne pasvorm, sportief design.
Wat is minder: 
relatief warm om te dragen.
Kopen: vanaf € 129,95.

Deze helm van Cratoni heeft niet alleen een sportief ontwerp. De helm is ook de meest comfortabele uit de test. Deze speed pedelec helm weegt minder dan 400 gram en is instelbaar in de breedte en de hoogte. Een unicum als het gaat om fietshelmen.

Doordat de helmschaal doorloopt aan de achterkant en de slapen is de helm ook goedgekeurt voor gebruik op een speed pedelec.


BTWIN – ideale eerste e-bike helm

Speed Pedelec helm: nee
Wat is leuk:
Veel ventilatie, aantrekkelijke prijs.
Wat is minder:
oogt minder sportief.
Kopen: 
online verkrijgbaar voor € 34,99.

Wil je eerst eens testen of een helm op de e-bike iets voor jou is? Of wil je niet te veel uitgeven? Dan is deze helm van BTWIN een goede optie. Deze helm kost nog geen 35 euro en is een perfect instapmodel.

De helm is instelbaar heeft enorm veel ventilatie (helaas niet instelbaar) en is verkrijgbaar in drie kleuren.


E-bike helm kopen, waar op letten?

Bij het kopen van een e-bike helm is de pasvorm je belangrijkste selectiecriterium. Wanneer de pasvorm goed is, kan je aandacht besteden aan bescherming en ventilatie. Hieronder hebben de belangrijkste aandachtspunten tijdens het kopen van een helm kort toegelicht.


De pasvorm van de e-bike helm

De juiste pasvorm is cruciaal bij het kopen van een e-bike helm. Wanneer de helm niet goed past, biedt het onvoldoende bescherming. Pas de helm daarom goed. Maak de kinriem vast en schud met je hoofd ja en nee. De e-bike helm mag niet over het hoofd hen een weer bewegen en moet stevig op zijn plaats blijven zitten.


Bescherming & veiligheid

Een goed passende helm biedt in principe voldoende bescherming. Tegenwoordig zien we ook steeds meer fietshelmen met MIPS bescherming. Dit MIPS systeem beschermt het hoofd ook bij een roterende beweging tijdens de val. Hierdoor zou de kans hersenletsel aanzienlijk beperkt moeten worden.

Ga je een Speed Pedelec helm kopen? Let dan op of ze voldoen aan de NTA-8776 norm. Deze norm is speciaal voor Speed Pedelec helmen.

Wij hebben de helmen uit deze test niet zelf getest op veiligheid. Wel voldoen ze aan de Europese normen voor fietshelmen.


Ventilatie

Alle e-bike en speed pedelec helmen zijn voorzien van ventilatiemogelijkheden, maar de ene biedt meer dan de ander. Hoeveel ventilatie voor jou wenselijk is, bepaal je zelf.


Vizier of liever een fietsbril

Er komen steeds meer fietshelmen met vizier op de markt. Het vizier zorgt er voor dat je tijdens het fietsen beschermd bent tegen insecten, neerslag op opspattende steentjes. Er zijn doorzichtige en gekleurde vizieren verkrijgbaar. Een gekleurd vizier beschermd tegen de zon, of zorgt voor meer contrast bij regen of veel bewolking.

Bepaal vooraf of zo’n vizier iets voor jou is, of dat je liever kiest voor een ’traditionele’ fietsbril.


Liever niet tweedehands

Een tweedehands fietshelm is een onverstandige keuze. Een hel,m verliest na verloop van tijd demping. De weekmakers verdwijnen langzaam uit het materiaal. Hierdoor moet een fietshelm na 5 jaar vervangen worden. Ook bij een flinke val (op het hoofd), biedt de helm onvoldoende bescherming tegen hersenletsel.

Hetzelfde geldt voor helmen waar een keer een val mee is gemaakt. Een e-bike helm raakt (onzichtbaar) beschadigd als gevolg van de val. Hierdoor biedt de helm niet langer voldoende bescherming bij een volgend ongeval.

Bij een tweedehands fietshelm weet je nooit wat er met de helm is gebeurd, hoe oud deze is en hoe ermee omgegaan is.

ventilatie bij CP e-bike helm
Een fietshelm met vizier of liever een losse fietsbril?

E-bike helm kopen online in een webshop

Kon je in de e-bike helm test geen enkele geschikte helm vinden? Kijk dan eens naar het assortiment van onderstaande webshops. Zij verkopen een aantal mooie modellen. Er zit vast iets tussen wat wel bij je wensen aansluit.

Fietsbrillen kopen bij bol.com
999+ helmen
200+ helmen
Plutosport e-bike helmen overzicht
60+ helmen
Goede ebike helm koop je bij decathlon
50+ helmen

Is een e-bike helm verplicht in Nederland?

Op dit moment (voorjaar 2021) is het in Nederland niet verplicht om een helm te dragen op de e-bike. Alleen wanneer je op een speed pedelec rijdt, is het dragen van een speciale speed pedelec helm verplicht. Deze supersnelle e-bikes gaan dan ook sneller dan 45 kilometer / uur.


Ieder jaar nemen wij ruime tijd en energie om de beste e-bike helmen te testen. Onder alle weersomstandigheden gaan wij naar buiten en altijd gewapend met een tas vol producten. Onze Gear Guide is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. De producten vinden wij op zelf online, of worden door leveranciers toegestuurd zodat wij ze kunnen testen. De links naar de artikelen zijn affiliatielinks. Wanneer je iets koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze test? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Fietshelm | MTB helm » E-bike helm test – 5 goede helmen voor op de e-bike of speed pedelec

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.