- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Kodok: de leukste wandelingen voor de hele familie in Saalbach Hinterglemm

Frank van Delden

Laatste update:

Geocaching Saalbach
De speurtocht naar de kristallen van Kodok.
Geocaching Saalbach
De speurtocht naar de kristallen van Kodok.

Ben je op vakantie in Saalbach Hinterglemm? En op zoek naar een leuke wandeling om samen met je kinderen te maken? Dan is er genoeg keuze. Er zijn hier meer dan genoeg wandelingen te vinden, waarvan een groot deel geschikt is om samen met je kinderen te doen. Onze kinderen vonden de wandelingen met het fantasiefiguur ‘Kodok’ (een kobold) het leukste. Vooral ‘Expeditie Kobold’ viel erg in de smaak. In dit artikel hebben we beide wandelingen kort beschreven. Kijk snel of het ook iets voor jou is.

Kodok wandelingen Hinterglemm
Welke Kodok wandeling kies jij?

Expeditie Kodok: geocaching voor kinderen

Weet jij wat geocaching is? Eerlijk is eerlijk wij wisten het ook niet. Maar nu we het eenmaal gedaan hebben, gaan we het zeker vaker doen. Bij geocaching moet je met behulp van een GPS ontvanger op zoek naar een schat. Je krijgt de coördinaten van je doel. Op elke locatie staat een aanwijzing om de ‘schat’ te vinden. Heb je de schat gevonden, dan krijg je de coördinaten voor het volgende punt van de speurtocht.

Deze wandeling is erg leuk voor kinderen tussen 10 en 14 jaar.

Geen GPS? Geen probleem!

Beschik je niet over een GPS systeem? Geen probleem je kunt een GPS ontvanger lenen bij de gondel. En je kunt deze wandeling ook prima maken zonder GPS ontvanger. Op de routekaart die je krijgt kan je ook met ouderwetse kaartmarkering werken. Hiervoor heb je niet meer dan een potlood nodig. Bovendien wordt de route ook nog eens met pijlen aangegeven. Misschien wat minder stoer, maar het plezier is er zeker niet minder door.

Speurtocht
Een van de raadsels onderweg.

Samenvatting ‘Expeditie Kodok’

Aantal kilometers: 3 km (heen en terug).
Aantal hoogtemeters: ca. 300.
Duur: 2 uur.
Classificatie: eenvoudig.
Geschikt voor kinderen: ja, voor kinderen vanaf een jaar of 8 tot een jaar of 14.
Geschikt voor kinderwagen: nee, de route is op sommige stukken te steil voor een kinderwagen. Een draagzak is wel een goede optie.

wandelen in de bergen. Rugzak, schoenen en mooi weer in Saalbach Hinterglemm.
Onderweg wandel je door een prachtig landschap.

Berg Kodok: speurtocht voor de ‘kleintjes’

De tweede wandeling is meer geschikt voor wat jongere kinderen. De route begint op hetzelfde punt, maar gaat de andere kant op. Hier volgen jonge wandelaars een route door de fantasiewereld van de kobold ‘Kodok’. De wandeling is zo’n 3 kilometer lang en gaat langs 10 verschillende speelplekken. Bij elke speelplek wordt beroep gedaan op een andere vaardigheid. Zo moeten kinderen onderweg klimmen, puzzels oplossen en hun angsten overwinnen bij een spannende kloof.

Berg Kodok is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar tot een jaar of 10. Reken op ongeveer 2 uur wandelen. Een beetje afhankelijk hoe lang je stopt bij de speelplaatsen. De wandeling wordt nog leuker wanneer je een ‘routekaart’ hebt. Deze is gratis af te halen bij de kassa van de gondel bij het dalstation of in het kantoortje bij het bergstation.

wandelen door een kloof
Spannend: wie of wat woont er in deze kloof?

Samenvatting ‘Berg Kodok’

Aantal kilometers: 3 km (een ronde).
Aantal hoogtemeters: ca. 300.
Duur: 1-2 uur.
Classificatie: eenvoudig.
Geschikt voor kinderen: ja, voor kinderen vanaf een jaar of 4 tot een jaar of 10.
Geschikt voor kinderwagen: nee, de route is op sommige stukken te steil voor een kinderwagen. Een draagzak is wel een goede optie.

Een van de 10 stops onderweg. Kodok
Een van de 10 stops onderweg.

Wat neem je mee naar ‘Kodok’?

Beide wandelingen nemen zo’n 2 uur in beslag. De route gaat het grootste deel over verharde wandelwegen, maar bevat ook stukken over de almen en door het bos. Wil je goed voorbereid zijn als je deze wandeling gaat maken. Zorg dan dat je de volgende zaken aan of mee hebt.

Wil je nog meer tips over de wat je in je wandelrugzak moet stoppen? Lees dan onze handige wandel checklist.

Picnick in Saalback
Neem wat te eten en drinken mee voor een pauze onderweg.

Praktische informatie

Wil je zelf een van deze (of beide) wandelingen maken? Neem dan de Reiterkogelbahn naar boven. De start bevindt zich aan de linkerkant van het bergstation. Vergeet niet om bij de kassa de kaarten die je nodig hebt voor de speurtocht op te halen. De rode gondels van de Reiterkogelbahn beginnen in het centrum van Hinterglemm. Je kunt ze bijna niet missen. Reis je met de auto? Dan kan je parkeren in de garage bij de skilift. Deze staat heel duidelijk aangegeven en er is meer dan voldoende parkeergelegenheid.

Met de Joker card, die iedereen die in Saalbach Hinterglemm verblijft krijgt, is een ritje met de gondel gratis. Heb je niet de beschikking over de Joker card, dan kost een retour € 15,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Voor de wandelingen zelf worden geen kosten berekend.

Beide wandelingen beginnen boven aan de Reiterkogelbahn - Saalbach Hinterglemm
Beide wandelingen beginnen boven aan de Reiterkogelbahn.
zomervakantie in Italië, beleef het in Alpe Cimbra!

Frank van Delden

Vanuit Oostenrijk schrijf ik over alles wat met bergen, avontuurlijke vakanties, kamperen en outdooractiviteiten te maken heeft. Mijn favoriete activiteiten zijn (toer)skiën, wandelen, (downhill) mountainbiken en fotograferen. Ik wil iedereen graag laten zien hoe veel er te zien, doen en te beleven is in de bergen.

Daarnaast heb ik inmiddels uitgebreide ervaring met het testen van de wandelschoenen, outdoorkleding, outdoorgear en gadgets.

Eerder Verschenen

Review Ortovox mini EHBO kit getest

Reiservaring: met de trein naar Oostenrijk

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.