Langlaufen Duitsland – dit zijn de 5 mooiste bestemmingen

Wil jij komende winter graag langlaufen in Duitsland? Gelijk heb je! Als je van langlaufen houdt, zijn er bij onze Oosterburen meer dan genoeg prachtige bestemmingen voor een langlauf vakantie in Duitsland. In dit artikel beschrijven we vijf mooie bestemmingen om te langlaufen in Duitsland.

Langlaufen Duitsland: 5 bestemmingen

Hieronder staan vijf toffe bestemmingen om te gaan langlaufen in Duitsland. Deze gebieden zijn zowel geschikt voor beginners als voor ervaren langlaufers. Kijk snel welke het beste bij jou past.

  1. Sauerland: langlaufen dichtbij de Nederlandse grens.
  2. Allgäu: de beste plek om te langlaufen in Duitsland.
  3. Beieren: de echte winter beleven in het Zuiden van Duitland.
  4. Nationalpark Harz: langlaufen in een prachtig natuurgebied.
  5. Eifel: langlaufen in de heuvels van Duitsland.

Langlaufen in Duitsland: lekker dichtbij Nederland

De populariteit van langlaufen heeft vorige winter een flinke boost gekregen. Toen er meer dan een week sneeuw lag in Nederland, zag je op heel veel plekken langlaufers in het straatbeeld verschijnen. En dat is niet zo gek. Langlaufen is leuk laagdrempelig en makkelijk. Wil je ook graag je eerste langlauf ervaring opdoen? Dan is Duitsland een prima plek om te gaan langlaufen. Op nog geen 250 kilometer van de Nederlandse grens kan je al prachtige langlauftochten maken.

Kinderen langlaufen in Duitsland.
Ga jij ook een keer langlaufen in Duitsland.

Sauerland: langlaufen dichtbij de Nederlandse grens

Op slechts 250 kilometer van de Nederlandse grens ligt het Sauerland. Wanneer het gesneeuwd heeft, is dit een uitstekende bestemming wanneer je tijdens je vakantie in Duitsland wilt langlaufen. In de regio is meer dan 200 kilometer aan loipes beschikbaar. De meeste loipes liggen rondom de Kahler Asten, aan de rand van het skigebied Winterberg. Bij voldoende sneeuw is hier maar liefst 165 kilometer aan langlaufloipe beschikbaar. Het gebruik van de loipes is gratis en de routes staan uitermate goed aangegeven. Verdwalen is er op deze manier niet bij.

De beste periode om te gaan langlaufen in Sauerland is overigens tussen eind december en medio februari. In deze periode zijn de temperaturen laag en is de kans op sneeuwval het grootst.

Wil je ook graag een paar dagen gaan langlaufen in Sauerland? Overweeg dan een verblijf in Winterberg. Hier vind je onder meer een vakantiepark van Landal Duitsland. Maar er zijn natuurlijk meer vakantieparken in Duitsland die een prima uitvalsbasis zijn voor een langlaufvakantie in Duitsland.

Langlaufen Duitsland: Sauerland
In het Sauerland valt veel sneeuw.

Allgäu: de beste plek om te langlaufen in Duitsland

De Allgäu is misschien wel de beste plek om te gaan langlaufen in Duitsland. In en rondom Oberstdorf kan je genieten van een prachtig winterlandschap en maar liefst 75 kilometer aan gespoorde loipes. Je moet er wel een stuk verder voor rijden. De Allgäu ligt namelijk bijna 750 kilometer van de Nederlandse grens. In de Allgäu is er voor ieder niveau langlaufer wel een mooie loipe te vinden. Hier kan je langlaufen met een prachtig uitzicht en tegelijkertijd genieten van de prachtige natuur. Het ziet er zelfs een beetje uit alsof je in Canada bent.

Wanneer de sneeuwcondities het toelaten, gaan de loipes in de Allgäu net voor kerst open en zijn ze geopend tot half maart.

Langlaufen in de Allgäu Duitsland
Het lijkt wel of je in Canada bent.

Beieren: de echte winter beleven in het Zuiden van Duitland

Wil je de echte winter beleven? Reis dan af naar Beieren, aan de rand van de Alpen valt iedere winter een enorm pak sneeuw. Met meer dan 2.000 kilometer aan loipes is het ‘Bayerische Wald‘ de grootste langlaufbestemming van Duitsland. In deze regio zijn een aantal mooie familieroutes, maar ook loipes voor ervaren langlaufers te vinden. Ben je op zoek naar een echte winterbeleving. En wil je het langlaufen combineren met winterwandelen, of skiën in een kindvriendelijk skigebied? Dan is Beieren de beste keuze.

Langlaufen in Duitsland - Beieren
In Beieren beleef je de echte winter.

Langlaufen in Inzell: op lange latten genieten van de natuur

Langlaufen is sportief, uitdagend en makkelijk te leren. Lijkt het jou ook wel wat? Dan is Inzell een perfect bestemming. Rondom Inzell zijn tal van langlaufloipes beschikbaar. In totaal zijn er 80 kilometer aan routes beschikbaar, waar je op ‘de lange latten’ kunt genieten van de natuur.

Of je nu kiest voor de sportieve skating of voor de gemoedelijke klassieke stijl er zit altijd een mooie route voor jou bij. Voor beginners is de ‘Dorfloipe’ het ideale vertrekpunt. Doorgewinterde Langlaufprofi’s zullen de uitdagende ‘Inzell Runde’ geweldig vinden. Deze is bijna 14 kilometer lang en gaat door een afwisselend landschap.

Een overzicht van alle mogelijkheden om te langlaufen in Inzell is te vinden op de officiële website: Inzell.de. Of download de gratis app met alle routes in de App Store.

Nationalpark Harz: langlaufen in een prachtig natuurgebied

Met meer dan 500 kilometer langlauf-loipe is ook Nationalpark Harz een fijne bestemming om te gaan langlaufen in Duitsland. Korte en lange routes wisselen elkaar af en een aantal van de loipes gaan dwars door het prachtige natuurgebied. De meeste loipes zijn te vinden rondom de dorpen Altenau, Clausthal-Zellerfeld, Sankt Andreasberg en Wildemann. En je kunt ook hier natuurlijk kiezen uit klassiek of skating. De Harz is ongeveer 450 kilometer rijden vanaf Utrecht.

De Harz is trouwens ook een mooie bestemming om een keer te gaan winterwandelen in Duitsland.

De Eifel: langlaufen in de Duitse heuvels

Ook in natuurgebied ‘Nationalpark Eifel’ kan je terecht om te langlaufen. Deze regio is vanuit Nederland uitermate goed bereikbaar per trein en auto. In de Eifel worden (mits er genoeg sneeuw is gevallen) meerdere loipes van tussen de vijf en tien kilometer lengte geprepareerd. De loipes zijn gratis toegankelijk en gaan deels door het nationale park. De loipes in de Eiffel zijn ideaal om last minute nog te gaan langlaufen in Duitsland, of voor een kort weekend weg.

Meer weten? Hier vind je een overzicht van de plekken om te langlaufen in de Eifel.

Langlaufen in de EIfel - Duitsland
Ook in de Eifel kan je leuk langlaufen.

Langlaufvakantie in Duitsland boeken?

Wil je ook een keer langlaufen in Duitsland? Dan kan je er voor kiezen om het helemaal zelf te regelen. Bijvoorbeeld via Booking.com. Je kunt er echter ook voor kiezen om een georganiseerde langlauf vakantie bij een Nederlandse reisorganisatie te boeken. Op die manier wordt alles voor je geregeld. Wil je graag een compleet verzorgde langlauf vakantie boeken? Dan kan je bij een van de volgende aanbieders terecht.

  • OAD – keuze uit meer dan diverse bestemmingen.
  • De JongIntra – meer dan 30 reizen
  • SNP – 14 toffe langlaufreizen
  • TUI.nl – groot aanbod voor langlaufen in Duitsland
Bergfamilie.nl » Wintervakantie » Langlaufen » Langlaufen Duitsland – dit zijn de 5 mooiste bestemmingen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.