LIVE: Zelfs met regen is Engelberg een magische belevenis

Afgelopen week hadden we het geluk dat we drie dagen in Engelberg door konden brengen. Een bestemming waar we ons op verheugden. Op de planning tijdens deze actieve vakantie met kinderen in Zwitserland stonden klettersteigen, wandelen met idyllische uitzichten en abseilen in een gletsjerspleet. Hoe tof is dat!?

Helaas gooide de weergoden roet in het eten. Het regende drie dagen vrijwel aan een stuk door. Onze plannen vielen letterlijk in het water. Zelfs de mooie bergpanorama’s bleven de hele tijd verborgen achter een dik wolkendek.

De Zwitserse koeien hebben geen last van de regen.

Gewoon naar buiten

Wij laten onze vakantie door een beetje (veel) regen natuurlijk niet verpesten en passen ons programma aan. Terwijl we hopen op beter weer, gaan we gewoon naar buiten. Want er bestaat geen slecht weer wanneer je beschikt over de juiste kleding. Dus doen we de kinderen hun regenpak aan, trekken zelf onze regenjas aan en gaan ‘gewoon’ wandelen. In Engelberg en omgeving gaan meer dan 15 verschillende gondels omhoog. Wij beginnen met de gondel bij Brunni. Een prachtig wandelgebied aan de ‘zonnige kant van Engelberg’. Helaas komt de zon zelfs hier niet even door, maar wat een prachtige wandelingen kan je in Engelberg maken!

Overal is water

Ben je net als wij een liefhebber van natuur en vooral van water in de bergen? Dan is Engelberg een absolute droombestemming. Waar we ook kijken overal zien we water. Er zijn beekjes, kleine en enorme watervallen en er zijn prachtige meren. En bij al deze meren is ook voor families genoeg te beleven. Het blotevoetenpad bij de ‘Härzlisee‘ laten we vanwege de kou voor wat het is, maar wanneer we bij de Trübsee aankomen en daar roeiboten zien liggen, kunnen we het niet laten om toch even een stuk het meer op te varen. De kinderen genieten volop.

De magie van de gletsjer

Engelberg is vooral bekend vanwege de Titlis gletsjer. De eeuwige sneeuw op ruim 3.000 meter hoogte heeft dan ook een geweldige aantrekkingskracht. En ondanks het slechte weer, besluiten we om toch de gondel naar de top van de gletsjer te nemen. Terwijl het in het dorp regent, valt er op de gletsjer sneeuw. De kinderen zijn niet te houden en beginnen direct een sneeuwballen gevecht. Het ontbreken van een uitzicht wordt op deze manier meer dan goed gemaakt. Ook het bezoek aan de ijsgrot is meer dan de moeite waard. Wat een topdag!

Denk je aan Zwitserland…

Dan denk je natuurlijk ook aan kaas! Op de almen van Engelberg staan een aantal kaasmakerijen, waarvan een groot deel open is voor bezoekers. Wij deden de ‘Alpkäserei Erlebnis‘, een wandeling naar de kaasmakerij op de Gerschnialp. Naast dat je kan zien hoe de typische Zwitserse kaas wordt gemaakt, kan je hier ook kaas proeven en kopen.

Engelberg: wij komen zeker nog eens terug

Op de laatste middag van ons bezoek aan Engelberg besluiten we een mountainbike te huren. In en rond Engelberg zijn bijna 30 verschillende fietstochten uitgezet. Een aantal zijn erg uitdagend, of alleen geschikt voor om met een e-bike af te leggen, maar er zijn ook een aantal familievriendelijke routes die relatief vlak zijn. Terwijl we fietsen tussen de weilanden vol alpenkoeien, genieten we van onze laatste uren vakantie.

Aan het einde van de trip kunnen we maar een conclussie trekken. Wij MOETEN zeker weten nog een keer terug naar Engelberg. Want ondanks dat het drie dagen aan een stuk regende, hebben we enorm genoten van het kleine beetje paradijs wat het dorp ons heeft laten zien. En we verheugen ons er nu al op het een keer onder betere omstandigheden te beleven!

Dit jaar super rustig!

Ben je na het lezen van dit live verslag nieuwsgierig geworden? En wil je eigenlijk ook wel een keer gaan wandelen in Zwitserland? Dan is dit jaar een uitgelezen kans. Vanwege de vele reisbeperkingen (voor met name Aziatische reizigers), is het in Engelberg deze zomer een stuk rustiger dan normaal. Wij zijn de afgelopen dagen nauwelijks andere toeristen tegen gekomen.

Kijk voor meer informatie, tips en accommodaties op de website van Engelberg: engelberg.ch.

Bergfamilie.nl » Zwitserland » LIVE: Zelfs met regen is Engelberg een magische belevenis

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.