Review: Duer outdoor spijkerbroek getest

door bergfamilie

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nogal sceptisch was toen Duer vroeg of ik hun ‘outdoor spijkerbroek’ wilde testen. Want spijkerbroek en outdoor staat voor mij haaks op elkaar. Tijdens mijn outdoor activiteiten kies ik voor comfortabele broeken die gemaakt zijn voor alle weersomstandigheden. Dus: of licht en sneldrogend of robuust en waterafstotend. Maar de verkoopster hield vol dat deze outdoor spijkerbroek echt enorm comfortabel zit, dankzij de enorme stretch. Daarbij is de spijkerbroek ook nog extra ademend, licht en anti bacterieel. Ik kon niet verder lopen zonder een broek te proberen.

En dus stond ik twee minuten later voor een enorme spiegel squats te doen. En ja, de strak zittende spijkerbroek bleek inderdaad comfortabel en een bizarre hoeveelheid rek te bevatten. Ik nam de broek mee voor een uitvoerige test in de buitenwereld.

Duer outdoorboeken getest

Zonder twijfel mijn meest charmante wandelbroek.

Samenvatting van review Duer outdoor spijkerbroek

Wandelbroek geschikt voor: spijkerbroek voor al je outdoor activiteiten.
Materiaal: spijkerbroek met extra stretch.
Pasvorm: verschillende pasvormen, ik test de performance slim straight.
Wat is leuk: spijkerbroek kan zowel sportief als casual gedragen worden.
Wat is minder: de broek droogt zeer langzaam.
Direct kopen: voor 129 euro.

De spijkerbroek van Duer is extra stretchy

Aan stretch geen gebrek in deze spijkerbroek.

Complete review Duer outdoor spijkerbroek

Ik besluit Duer spijkerbroek te testen in verschillende omstandigheden. Ik ben voor een kort bezoek in Nederland en gebruik hem voor een wandeling in het Amsterdamse bos en een fietstocht door de binnenstad. Er staat zelfs een zakelijk bezoek gepland waar ik in deze broek verschijn.

Daarna gaat Duer spijkerbroek mee naar Oostenrijk voor een wandeling in de bergen en een tocht met de mountainbike.

Boswandeling en fietstocht door de binnenstad

Het is niet zo warm wanneer in het bos wandel en de broek draagt, zoals belooft, opvallend comfortabel. Voor een spijkerbroek dan. Dat laatste moet er wel aan toegevoegd worden. De broek is flexibel, zacht en comfortabel, maar je voelt hem wél zitten. En hij is zeker warmer dan mijn nylon en katoenen wandelbroeken. Maar aangezien in het bos nog veel meer wandelaars in casual kleding rondlopen, voel ik me prettig in deze spijkerbroek. En dat is ook wat waard.

Een dag later ga ik op de fiets naar een zakelijke afspraak. Ik moet 45 minuten fietsen om in de Amsterdamse binnenstad uit te komen. Dat doe ik liever niet in een jurk, dus kies ik voor deze spijkerbroek met een wit shirt. Dat laatste had ik misschien beter niet kunnen doen, want aan het einde van de dag blijkt dat de broek afgeeft…
De fietstocht verloopt wel comfortabel. Het ademend vermogen en de bewegingsvrijheid van de broek stellen niet teleur. Perfect voor een fietstocht. En tijdens mijn zakelijke afspraak zie ik er casual uit (vind ik zelf). Het oogt niet alsof ik in mijn fietskleding of sportkleding ben. Ook wel fijn toch?

Bergwandeling en mountainbiken in Duer spijkerbroek

In Oostenrijk duurt het even voordat ik de broek kan testen. Want wat is het heet deze zomer in Oostenrijk! Maar na een paar dagen is er dan eindelijk een minder warme dag. Spijkerbroek aan en de berg op. Al na een paar minuten heb ik spijt. Ik ben technische en comfortabele wandelkleding gewend en dan is een strakke spijkerbroek echt even wennen. De verkoopster heeft mij overgehaald voor een extra strakke broek te kiezen (je kan het zo goed hebben, zei ze). De broek staat fantastisch, maar ik kies toch liever voor functie en comfort. Dan maar geen strakke billen.

Tijdens een tocht op de mountainbike ben ik tevreden. Maar wanneer het begint te regenen heb ik spijt dat ik mijn fietslegging niet draag. Ben ik misschien te veeleisend?

Design van Duer Spijkerbroeken

Eerlijk is eerlijk. Deze Duer spijkerbroek is mijn meest charmante en mooiste outdoorbroek. Als ik goed voor de dag wil komen tijdens een wandeling, dan zou ik deze aantrekken. Het design is mooi, het is een nette maar sportieve spijkerbroek. Perfect voor een casual afspraak of een dag thuis of op kantoor.

De spijkerbroek is ideaal voor wie op de fiets naar het werk gaat, maar zich niet om wil kleden op het werk. Voor een wandeling in de pauze, een korte wandeling in het bos of door je woonwijk, de avond 4 daagse of voor een stedentrip. Wanneer je op activiteiten onderneemt waarbij je je niet maximaal inspant en er toch leuk uit wil zien, dan is deze spijkerbroek de beste keuze.

Comfort

Voor korte wandelingen, wandelingen op laag tempo een stedentrip of fietstocht door Nederland is dit een comfortabele broek. Casual op kantoor of thuis? Dan is Duer outdoor spijkerbroek een extreem comfortabele spijkerbroek. Het is de meest comfortabele spijkerbroek die ik bezit.

Duer spijkerbroek getest tijdens een wandeling in de bergen

Tijdens korte wandeling in de bergen bij koud weer.

Conclusie review Duer spijkerbroek

De verkoopster raadde mij aan een maat kleiner te nemen dan ik gewoonlijk draag. Dit kon makkelijk vanwege de ‘extra stretch’. Ik volgde haar advies omdat ik een kleinere maat zo mooi vond staan. Maar eerlijk gezegd had ik liever mijn eigen maat gehad. Tijdens het fietsen merk ik dat de broek toch een beetje knelt. Hou je dus aan je maat, als je niet van knellende broeken houdt!

Was Duer spijkerbroek voordat je hem gaat dragen

Mijn laatste tip is om de broek te wassen voordat je hem gaat dragen. Wanneer je dat niet doet, heb je kans dat de broek afgeeft. En dat is niet handig wanneer je hem combineert met een wit t-shirt. Na het wassen was mijn t-shirt overigens weer 100% wit, dus geen enorm probleem, maar toch…

Je kan de outdoor broeken van Duer spijkerbroeken online kopen voor 130 euro. Er zijn inmiddels ook korte broeken verkrijgbaar.

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.