Review: Mons Royale wandelsokken voor dames getest

Ben je op zoek naar goede wandelsokken voor dames? Dan moet je deze review van Mons Royale wandelsokken echt even lezen! Ik heb deze dames wandelsok nu een jaar in gebruik en het is veruit mijn favoriet. In deze review zal ik dat uitgebreid toelichten.

mons royale wandelsok dames test

Deze wandelsok is mijn favoriet op warme dagen!

Samenvatting review Mons Royale wandelsokken dames

Materiaal: mix van merino wol, polyamide en elastaan.
Geschikt voor: wandelen, trailrunning, hardlopen, fietsen.
Padding: geen.
Wat is leuk: dunne, zachte dames wandelsok met optimale vochtregulatie.
Wat is minder: beperkt verkrijgbaar.
Kopen: voor € 19,95 online verkrijgbaar.

wandelsokken van merino wol

Bij alle weersomstandigheden..

Volledige review Mons Royale wandelsokken voor dames

Ruim een jaar geleden vond ik deze dames wandelsokken. Mijn verwachtingen waren niet heel hoog gespannen op technisch gebied. Ik koos deze sokken vooral uit vanwege de opvallende print en de zachte structuur. De sokken leken mij te dun om serieus te nemen als wandelsok. Een eerste indruk, die niet bleek te kloppen.

Dames wandelsokken zonder padding

Het dunne materiaal bevat geen padding. De sokken zijn ook nog eens volledig naadloos. Wanneer je dikkere wandelsokken gewend bent, is dit echt iets anders. Ik droeg ze voor het eerst tijdens een wandeling op een warme dag. De sokken zijn nauwsluitend en dun. Ze houden op de meest warme dagen je voeten droog. Geen zweetvoeten dus! Maar ook geen padding. Zelf heb ik daar geen bezwaar tegen. Zolang ik geen grove schoenen draag, volstaan deze wandelsokken perfect.

wandelsokken mons royale

Mons Royale wandelsokken testen tijdens een bergwandeling.

Dunne wandelsokken voor dames

In onze zoektocht naar de beste wandelsokken voor dames, testte ik vele modellen. Deze Mons Royale dames wandelsok is veruit de dunste en ook de meest comfortabele. Naast de dunste wandelsok, is het ook degene die het beste zijn (strakke) pasvorm behoudt na talloze wasbeurten. De sokken die het minst pluizen en de sokken die dus het minst snel slijten.

Voor warm en koud weer

Tijdens de warme zomerdagen van afgelopen zomer werden dit mijn favoriete wandelsokken. Maar toen de winter aanbrak, bleek dat niet de enige kwaliteit van deze sokken. Voor het hardlopen in de winter had ik strakvallende hardloopschoenen voor extra grip op sneeuw en ijs. Deze dunne sokken bleken ideaal voor het hardlopen in de winter. De dunne sok zat nergens in de weg, hield mijn voeten droog en mijn tenen onder alle omstandigheden warm! Waar ik normaal gesproken last heb van koude tenen zodra de eerste sneeuw valt, heb ik de hele winter door, ieder ochtend hard gelopen. Ik heb ondertussen een hele selectie van Mons Royale sokken liggen!

Geen zweetvoeten, geen wintertenen, geen blaren

Vele wandelingen, hardloop ochtenden en winterwandelingen verder kan ik zeggen dat dit mijn favorieten sokken zijn. Zowel in de zomer als in de winter. Ze zijn dun. Dus op een koude tegelvloer bieden ze geen warmte. Maar ze houden je lichaamswarmte vast, terwijl ze vocht effectief afvoeren. De zachte strakke en naadloze pasvorm voorkomt blaren. Ik heb geen enkele blaar gehad.

Uiteraard draag ik deze sokken niet in wandelschoenen met grove structuren, maar alles tot categorie A/B gaat prima. Wil je echter een wandelsok met padding? Dan is dit niet jouw keuze!

 

Maaike steekt een rivier over onderweg naar de Tappenkarsee

Ademende sokken, drogen voeten.

Conclusie review Mons Royale wandelsok dames

Zoals ik deze review al begon: dit zijn mijn favoriete wandelsokken voor dames. Ze voorkomen blaren, zweetvoeten en blijven hun pasvorm behouden (nu een jaar in gebruik, ik denk 50 wasbeurten verder, bij de hiel ontstaat wat lichte slijtage).

Ideaal voor wandelaars die strakke, dunne wandelsokken willen kopen. Ze liggen helaas niet voor het oprapen in de Nederlandse sportzaken, mits je een gespecialiseerde outdoorwinkel opzoekt. Online zijn ze verkrijgbaar voor € 19,95.

Let op! De maatvoering is S / M/ L. Maat S is voor kleine voeten (ongeveer maat 36 tot en met 38). Maat M is voor schoenmaat 38-40. Voor grotere voeten volstaat maat L.

 

 

 

 

Wandelsokken » Review: Mons Royale wandelsokken voor dames getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..