Review: Adidas Terrex wandelschoen getest

Adidas Terrex wandelschoenen zijn altijd bij ons. Twee jaar geleden begon onze jongste zoon met een Adidas Terrex wandelschoen te wandelen. Het werd al snel zijn favoriete wandelschoen (tot hij dit jaar de trailrun schoenen van Inov-8 ontdekte). Sinds die tijd zijn er altijd Terrex schoenen bij ons aanwezig geweest. En ook dit jaar werd er weer gekozen voor deze beroemde wandelschoen van Adidas. Dit keer door onze oudste zoon, die ondertussen een volwassen voetmaat heeft. Tijd voor een review van de nieuwe generatie Adidas Terrex!

wandelschoen test

Ondertussen zijn er vele wandelingen gemaakt met deze wandelschoenen.

Samenvatting van review Adidas Terrex wandelschoen

Categorie wandelschoen: A.
Uitermate geschikt voor: wandelingen in de bergen of bossen.
Beschikbare maten: maat 29 tot en met maat 42.
Wat is leuk: comfortabele allround wandelschoen.
Wat is minder: niet waterdicht (maar dat is met een spray snel opgelost).
Direct kopen: vanaf € 49,95 online verkrijgbaar.

Adidas Terrex wandelschoen getest

Oordeel van kind: deze wandelschoen is tof!

Volledige review Adidas Terrex wandelschoen

Onze oudste zoon test deze wandelschoen van Adidas. En dat doet hij graag, want de schoenen zien er tof uit. En dat is belangrijk voor een tiener. Na jarenlang wandelingen op degelijke schoenen van Lowa, Salewa en Salomon is dit voor zijn gevoel hippe kinderwandelschoenen. Hij voelt zich cool en kiest deze wandelschoen uit wanneer we in onze eigen omgeving gaan wandelen.

Niet waterdicht, wel waterafstotend

Uit ervaring weet ik dat Adidas Terrex niet waterdicht is. Nog voor de eerste wandeling behandel ik de schoenen met een spray waardoor ze in ieder geval waterafstotend zijn. Deze spray behoud wel het ademend vermogen van de schoenen, dat is fijn. Zweetvoeten maken zo geen schijn van kans.

Comfort

Mooie schoenen hoeven niet perse lekker te zitten (helaas). Maar dat zit met deze wandelschoen wel goed. De eerste wandeling klaagde onze zoon wat over pijn bij de hiel, maar na de eerste wandeling hebben we hem nergens meer over gehoord. De schoen heeft een groot ademend vermogen. Dit biedt extra comfort voor mensen met warme voeten of zweetvoeten. Wij combineren deze wandelschoen wel altijd met goede wandelsokken van wol. Zo blijft het zweet niet in de sokken hangen.

Echte veters

Steeds meer wandelschoenen zijn voorzien van een zogenaamde trekveter (Lowa, La Sportiva, Salomon). Die is een fijn systeem waarmee een kind zelf snel zijn schoenen aan en uit kan trekken. Daarbij gaan deze trekveters nooit los zitten. Echter, voor smalle voeten is er een groot nadeel. De trekveter verminderd het vermogen om de wandelschoen strak aan te trekken. Adidas Terrex heeft een echte veter. Hierdoor kunnen we deze wandelschoen over de hele lengte strak  aantrekken. Maar dan moet je dus wel even goed strikken..

Wandeling op adidas Terrex

Tijdens de eerste wandeling is het nog even wennen.

Conclusie review Adidas Terrex wandelschoen

Adidas Terrex blijft voorlopig nog in onze familie. Ook de nieuwe generatie wandelschoenen valt goed in de smaak. Design, draagcomfort en duurzaamheid zijn boven verwachting! Zeker gezien de aantrekkelijke prijs van deze wandelschoenen. Je kan de wandelschoenen online kopen vanaf 50 euro en je vind ze in de betere sportzaken.

 

 

Wandelschoenen » Review: Adidas Terrex wandelschoen getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..