Review: Falke TK2 wandelsokken voor dames en heren getest

Wij wandelen al jaren op wandelsokken van Falke. In de kast liggen onder andere wandelsokken Falke TK2, TK4 en TK5. Het systeem werkt in dit geval hetzelfde als met skisokken van Falke. In deze review richten we ons uitsluitend op wandelsok Falke TK2. Van alle Falke wandelsokken, bevalt Falke TK2 het beste. Waarom? Dat lees je in deze review.

Bergaf bij de skilift in Alpendorf

Falke TK2 wandelsokken, uitvoerig getest in de bergen.

Samenvatting review wandelsokken Falke TK2

Materiaal: polypropyleen, p, p, p en e
Geschikt voor: wandelen, trekking, rondreizen.
Padding: medium dikte met padding.
Wat is leuk: wandelsokken voor dames en heren, gaan jarenlang mee.
Wat is minder: redelijk dik, verlies pasvorm na meerdere wasbeurten.
Kopen: voor €23,- online verkrijgbaar.

falke wandelsokken dames

Geen koude voeten, geen zweetvoeten.

Volledige review Falke TK2 wandelsokken

Falke TK2 is één van de meest verkochte wandelsokken. Het is een klassieker die het al jarenlang goed doet. Er is een Falke TK2 voor heren en een voor dames. Daarbij kun je kiezen uit een hoge variant, een lage variant. En dan ook nog tussen wol (warm) of cool. Deze review is geschreven aan de hand van de Cool variant, hoog model en getest door zowel dames als heren.

Pasvorm

Wandelsok Falke TK2 heeft een ergonomische pasvorm. Er is een linkersok en een rechtersok. De sokken zijn redelijk dik (medium dikte). Mijn eerste gedachte was dan ook: hoe cool kan zo’n dikke wandelsok eigenlijk zijn? De pasvorm is nauwsluitend, maar niet strak. Wel blijft de sok goed zitten, zonder af te zakken. En de dikte blijkt uiteindelijk wel lekker in stroeve wandelschoenen.

Nieuwe sokken hebben een goede pasvorm. Na ongeveer 10 keer de wandelsokken te wassen (of draagbeurten, het is maar hoe je het bekijkt) begint de vorm iets uit te lopen en gaan de sokken elke wandeling ietsje ruimer zitten.

falke tk2 hoogte

De sok komt boven de hoge wandelschoenen uit.

Geen zweetvoeten

Cool. Het staat met grote blauwe letters op de onderkant van de sokken. Toch zijn dit niet mijn koelste wandelsokken. Maar zweetvoeten krijg ik ook niet. Van blaren is ook geen sprake. Tenminste niet het eerste jaar. Maar na een jaar zijn deze sokken zover uitgelopen dat ze toch echt iets minder lekker zitten. En uit angst voor blaren, draag ik ze niet meer tijdens lange en intensieve wandelingen.

Winterwandelingen en zomerwandelingen

We dragen Falke TK2 tijdens zomerse wandelingen in de bergen. De sokken geven een beetje demping. Deze wandelsok is ook standaard onze keuze bij stuggere wandelschoenen of wandelingen op rotsachtig terrein (dit soort wandelingen maken wij nogal vaak). Ondanks de naam ‘Cool’ vinden wij dit ook hele fijne wandelsokken voor winterwandelingen door de sneeuw. Omdat de sokken wat dikker zijn dragen ze heel aangenaam in snowboots. Dunne sokken zijn dan echt een no-go. Daarbij krijgen we bij winterwandelen (vanwege de snowboots) altijd snel warme voeten. En dan zijn deze Falke SK2 Cool wandelsokken ideaal! Geen zweetvoeten, geen vocht in onze schoenen en we kunnen er uren mee wandelen.

wandelsok falke voor sneeuw

Ook voor koude omstandigheden.

Conclusie Falke TK2 wandelsokken

Falke TK 2 zijn goede wandelsokken voor wandelingen op oneffen terrein (denk aan bossen en bergen). De sokken zijn net wat dikker en geven net iets meer demping dan andere wandelsokken uit onze wandelsokken test. Falke TK2 sokken helpen  blaren voorkomen en zorgen dat je voeten droog blijven tijdens het wandelen (geen zweetvoeten meer!).

De wandelsokken zijn ideaal voor wandelingen in de herfst, winter en het voorjaar. Voor hartje zomer, wanneer de temperaturen hoog oplopen, vinden wij ze net te warm en te dik. Je koopt ze online voor 23 euro.

 

 

 

 

 

 

 

Wandelsokken » Review: Falke TK2 wandelsokken voor dames en heren getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. OK