Review: comfortabele wandelsokken van Lurbel

Wij wandelen wat af. Iedere maand zeker 200 kilometer. De afgelopen jaren hebben we hierdoor al heel wat verschillende wandelsokken getest. De wandelsokken van Lurbel zijn echter anders dan alle andere sokken die we getest hebben. Ze voelen namelijk heel anders aan dan bijvoorbeeld de wandelsokken van Falke. Veel zachter en eerder als sportsokken, dan als wandelsokken. Of ze ook zo comfortabel zitten tijdens het wandelen, dat lees je in deze uitgebreide review van de Lurbel Tierra wandelsokken.

Uitgebreide review Lurbel wandelsokken

Uitgebreide review Lurbel wandelsokken.

Samenvatting review Lurbel wandelsokken

Materiaal: Polyamide, B-max technologie
Geschikt voor: wandelen, trekking .
Padding: medium dikte met padding.
Wat is leuk: zeer comfortabele pasvorm.
Wat is minder: sok valt klein uit.
Kopen: voor € 19,95 verkrijgbaar bij de buitensport winkel Anders Outdoor.

Lurbel sokken

 

Volledige review Lurbel wandelsokken

Eerlijk is eerlijk. Wij houden nog nooit van Lurbel sokken gehoord. Het Spaanse merk is in Nederland echt nog een onbekende speler. Als het aan Andries Kraaijeveld, eigenaar van Anders Outdoor ligt moet daar echter snel verandering in komen.”Volgens mijn klanten zijn de wandelsokken van Lurbel de beste sokken die ze ook gehad hebben. Vanuit het hele land komen wandelaars naar mijn winkel om deze fijne sokken te kopen. Jullie moeten deze echt testen.

Hij stuurde ons twee paar ‘Lurbel Tierra’ op, die we de afgelopen weken uitgebreid getest hebben. We gingen er meerderen dagen mee wandelen. Op korte en langere wandelingen en bij verschillende weersomstandigheden. Voor de test hebben we zowel een paar sokken voor heren, als voor dames getest.

Comfortabele pasvorm

Wanneer we ze voor het eerst aantrekken zijn we wel onder de indruk. Deze sokken zitten erg aangenaam. De sokken zijn gemaakt van zacht materiaal en hebben een ergonomische pasvorm en een linkersok en een rechtersok. De sokken zijn gemaakt elastisch materiaal waardoor ze behoorlijk strak om de voeten zitten. Dat is fijn, want zo voorkomen ze dat je blaren krijgt door wrijving in de wandelschoenen.

Materiaal

De wandelsokken van Lurbel zijn gemaakt van synthetisch materiaal waarbij vier verschillende technieken zijn gebruikt om het comfort te verhogen. Deze technieken moeten er voor zorgen dat de sokken niet gaan stinken (antibacteriële werking), warmte goed kunnen reguleren, transpiratievocht afvoeren en de huid beschermen tegen oververhitting. Ook zijn ze volgens de fabrikant zo geweven dat er geen drukplekken ontstaan.

Al deze technieken hebben we zelf niet ontdekt. Maar zelfs na een dag waarin we 6 uur wandelen hebben we geen zere voeten of last van drukplekken. De enige keer dat we iets onder onze voet voelen, komt het omdat er wat zand in de schoenen zit. Op het gebied van warmte scoren ze ook een ruime voldoende. Zelf hebben we liever sokken van merinowol, maar dat is persoonlijk. Enige nadeel aan het materiaal is dat het langzaam droogt.

Bergwandelen in Saalbach Hinterglemm

Zelfs na een lange wandeling zitten de sokken nog comfortabel.

Aparte maatvoering

Opvallend bij de sokken van Lurbel is de bijzondere maatvoering. Deze gaat net als bij kleding van S (small) tot XL (extra large). Hieronder staan de schoenmaten die bij deze maten horen:

  • S – schoenmaat 35-38.
  • M – schoenmaat 38-42.
  • L – schoenmaat 43-46.
  • XL – schoenmaat 47-49.

De sokken vallen aan de kleine kant, zeker na een paar keer wassen. Kies daarom als je twijfelt voor een maat groter, dan weet je zeker dat de sok niet te strak zit.

Conclusie Lurbel wandelsokken

Of de Lurbel wandelsokken echt de beste sokken zijn die te koop zijn, dat laten we even in het midden. Maar het zijn zeker comfortabele wandelsokken. De sokken doen eigenlijk alles wat je van een goed paar wandelsokken mag verwachten. Ze houden je voeten droog en voorkomen blaren. Enige nadeel is dat ze een beetje strak zitten en dat vindt niet iedereen even fijn.

Wandelsokken » Review: comfortabele wandelsokken van Lurbel

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Jackie 11 augustus 2020 - 17:14

Leuke actie! Ik heb vooral gefocust op zoeken naar betere schoenen (vanwege plakkende voetjes), maar ben erg benieuwd hoe deze sokken meehelpen om het loopcomfort te verbeteren! De Lurbel Desafio W met rood en grijs zien er erg mooi uit.

Antwoord

Laat een opmerking achter..

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. OK