Steinalm rondweg: eenvoudige wandeling met prachtig uitzicht in Radstadt

Ben je in de buurt van Radstadt op vakantie en op zoek naar een leuke wandeling? Dan is de Steinalm rondweg misschien iets voor jou. Wij hebben deze ronde inmiddels een aantal keer gelopen en werden keer op keer verrast voor de rust, natuur en de geweldige uitzichten onderweg. In dit artikel hebben we de route kort beschreven. Kijk snel of het ook iets voor jou is.

Onderweg heb je een prachtig uitzicht.,

Onderweg heb je een prachtig uitzicht.

Eenvoudige wandeling met prachtige uitzicht en veel natuur

De wandeling rondom de Steinalm is eenvoudig. Een groot deel gaat over de brede ‘forststrasse’. Ondanks de kleine stijging en daling wordt het nooit echt stijl. Deze wandeling is daarmee geschikt voor iedereen: senioren, families met kinderen of alle andere wandelaars die een wandeling van ongeveer anderhalf uur willen maken.

Onderweg loop je stukken door het bos (super gezond), maar heb je ook een prachtig uitzicht op de bergen rondom Radstadt. Onze kinderen vinden vooral de paadjes door het bos en de beekjes erg leuk.

Bomen bij berghut

Onderweg wandel je door de natuur.

beek in oostenrijk

De kinderen vinden vooral de beekjes onderweg leuk.

Het hoogtepunt van de wandeling: de Rossbrand

Letterlijk het hoogtepunt van de wandeling is de Rossbrand. De hoogste top van Radstadt. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht op de omliggende bergen. Heb je honger of dorst gekregen? Dan kan je bij de Radstädter Hütte terecht. Deze is op de top van de Rossbrand en bijna het hele jaar open.

Lijkt de Rossbrand je een mooie plek, maar ben je op zoek naar een echt bergwandeling? Je kunt er ook voor kiezen om de wandeling naar de Rossbrand te doen. Deze is een stuk uitdagender.

rossbrand wandelroute

Op de Rossbrand heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Samenvatting wandeling rondom de Steinalm

Aantal kilometers: 4,5 km (ronde).
Aantal hoogtemeters: ca. 250.
Laagste punt: 1.274 meter
Hoogste punt: 1.514 meter.
Duur: 1,5 uur.
Classificatie: gemiddeld.
Hutten onderweg: onderweg kom je langs de Steinalm en de Radstätter Hütte.
Geschikt voor kinderen: Ja. Maar geen speeltuinen onderweg.
Geschikt voor kinderwagen: Bijna de hele ronde kan ook met de kinderwagen worden afgelegd.

Meenemen tijdens je wandeling rondom de Steinalm

De wandeling rondom de Steinalm neemt zo’n 1-2 uur in beslag. Wil je goed voorbereid zijn als je deze wandeling gaat maken? Zorg dan dat je minimaal de volgende zaken mee hebt.

Wil je nog meer tips over de wat je in je wandelrugzak moet stoppen? Lees dan deze handige wandel checklist.

steinalmronde in radstadt

Deze familievriendelijke wandeling is heel geschikt met kleine kinderen.

neem de tijd

De wandeling is vrij kort, dus alle tijd om stil te staan en te genieten.

Route en parkeren

Wil je de Steinalm rondweg in Radstadt ook een keer doen? Rij dan met de auto naar de Rossbrandstrasse. Na ongeveer 5,5 kilometer zie je het startpunt aan de rechterkant liggen. Net voorbij het startpunt zijn een aantal parkeerplekken. Let op dat je niet te dicht bij het startpunt parkeert. Hier geldt namelijk een parkeerverbod.

De parkeerplaats staat (nog) niet aangegeven op Google maps. Het is echter vrij eenvoudig te vinden en je kunt niet echt verkeerd rijden. Voor de volledigheid hebben we op onderstaande kaart de locatie van de parkeerplaats zo goed mogelijk aangegeven. Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving.

Klik op de kaart voor de routebeschrijving

Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Steinalm rondweg: eenvoudige wandeling met prachtig uitzicht in Radstadt

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.