Insider info: zwemmen in Radstadt

zwembad radstadt

Ben je op zomervakantie in Flachau of in Wagrain, maar is het te warm om te wandelen? Wij kregen een geheime tip over het zwembad in Radstadt. Daar aangekomen waren we direct aangenaam verrast. Wat is dit rustige zwembad een heerlijke plek om af te koelen!

Rustig en schoon

Het eerste wat opvalt is dat het bij het zwembad erg rustig is. Je kan overal langs de rand van het zwembad op het gras je handdoek neerleggen. Ondertussen heb je een prachtig uitzicht op de bergen. Het zwembad wordt netjes bijgehouden en is uitermate schoon. We zien nergens afval liggen.

Er zijn drie baden. Naast een pierenbadje is er een klein ondiep bad (1 meter diep) waar je met de bal kan spelen en waar de glijbaan in uitkomt. Daarnaast is er een 25-meter bad waar je prima baantjes kan zwemmen. Maar het hoogtepunt hier is toch wel de glijbaan. Zodra onze kinderen de glijbaan gevonden hebben, zijn ze de rest van de tijd niet meer bij ons. De glijbaan is dan ook echt leuk. En onderweg naar boven heb je een geweldig uitzicht.

zwembad radstadt - lekker glijden

Eten of te drinken is verkrijgbaar op het terras van het naburige hotel ‘Grundlers’. Hier is een uitgebreide kaart met eten, ijs en zelfs cocktails.

Conclusie

Wij vinden het zwembad niet zo spectaculair als bijvoorbeeld Wasserwelt in Wagrain, maar het is hier een stuk rustiger en de prijzen zijn een stuk aantrekkelijker. Een ideale plek voor als je wilt afkoelen na een wandeling, of voor de dagen dat het te warm is om te wandelen.

Perfecte combinatie met een wandeling naar de Rossbrand

In Radstad kan je een mooie wandeling maken op de Rossbrand. Vanaf het dorp loop je naar de Burgerbergalm. Daar kan je omkeren, of je kan doorlopen naar de Radstadterhütte op de top van de Rossbrand. Dit is een makkelijke maar indrukwekkende wandeling. Met de afdaling erbij is het ongeveer 3 uur wandelen. En het is natuurlijk ideaal om vervolgens hier bij dit zwembad te komen om af te koelen en uit te rusten.

Zwembad Radstadt: praktische informatie en tips

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is te vinden op de website van de gemeente Radstadt.

Openingstijden van het zwembad

Het zwembad is in de zomer (juni – september) dagelijks geopend van 9:00 uur tot 19:00 uur. Bij slecht weer is het zwembad gesloten. Als je twijfelt of het zwembad open is, bel dan  even. Het telefoonnummer is: 0043 6452 51 17

Adres en parkeren

Het adres van het zwembad in Radstadt is: Schloßstraße 49. 5550 in Radstadt. Het zwembad ligt aan een weg die niet met de auto toegankelijk is. De laatste 100 meter moet je lopend afleggen. Je kunt het beste parkeren op de openbare parkeerplaats bij Burgfried. De parkeerplaats staat aangegeven met de borden ‘P4’.

Kosten van entree

De entreeprijzen zijn:

  • volwassenen:  € 6,40
  • kinderen: €2,70
  • kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.
  • Gratis met de SalzburgerLand kaart of met de Salzburger Sportwelt Card.

Tip: als je na 13:00 uur gaat zwemmen krijg je een flinke korting. Volwassen betalen dan nog maar € 3,30. Voor kinderen is de entree na 13:00 uur € 1,20

zwembad radstadt - lekker rustig

vakantie Oostenrijk » Insider info: zwemmen in Radstadt

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..