Zwemmen en spelen in Wasserwelt Wagrain

Een zomervakantie in Wagrain is niet compleet zonder een bezoek aan Wasserwelt. Dit buitenzwembad in Wagrain is hét favoriete zwembad van onze kinderen. Vooral omdat er maar liefst 6 verschillende glijbanen zijn. De ene nog leuker dan de andere. Maar ook voor ouders is het een fijne plek. Vanaf de groene ligweide geniet je van een waanzinnig uitzicht op de omliggende bergen.

Zwembad Wagrain wasserwelt

Wasserwelt in Wagrain is een van onze favoriete buitenzwembaden.

Waterspeelparadijs met 6 glijbanen

Wasserwelt Wagrain is een paradijs voor kinderen. In het zwembad zijn maar liefst 6 verschillende glijbanen. Vier glijbanen zijn buiten, twee bevinden zich binnen. Het water in de buitenbaden is koud. Kies daarom een dag met mooi weer uit voor een bezoek aan Wasserwelt Wagrain. Naast de glijbanen is er voor kinderen nog veel meer te doen. Zo is er een ondiep kinderbad, stroomversnelling en een waterspeeltuin.

Ook bij slecht weer of in de winter

Ook bij slecht weer en in de winter kan je terecht om te zwemmen. Er is een (klein) binnenzwembad en een deel van het buitenbad wordt verwarmd. Er zijn ook een paar sauna’s voor volwassenen. Dit is vooral een fijn uitstapje als je de Salzburger Sportwelt Card hebt, waarmee je kosteloos gebruik kan maken van het zwembad. Wil je wat meer zwemmen en wellness? Dan is Therme Amadé in Altenmarkt een betere optie.

Om baantjes te zwemmen is Wasserwelt ongeschikt, het zwembad beschikt namelijk niet over een bad waar banen gezwommen kunnen worden.

Glijbaan in buiten zwembad wagrain wasserwelt

Twee van de vele glijbanen in het zwembad in Wagrain.

Eten en drinken in Wasserwelt Wagrain

Je kunt in Wasserwelt Wagrain eten en drinken kopen. Schnitzel, patat, ijs en snoep zijn natuurlijk verkrijgbaar, maar voor de rest is er niet veel. Wij adviseren dan ook om voor je bezoek even langs de bakker in het dorp van Wagrain te rijden en daar wat lekkers uit te zoeken. Vergeet ook niet om een drinkfles met water mee te nemen.

Zonnebrand, ook bij minder zonnig weer

De zon in de bergen kan verraderlijk zijn. Je hebt niet altijd direct door hoe fel de zon is, omdat het op hoogte minder warm voelt, maar de straling is des te krachtiger. Smeer je daarom altijd in met zonnebrandcrème om verbranding te voorkomen.

Kleine sauna

Zoals bij de meeste zwembaden in Oostenrijk, is ook Wasserwelt Wagrain uitgerust met een (klein) sauna complex, die tegen een meerprijs van 5 euro kan worden bezocht. Bezoekers krijgen dan toegang tot de ‘zirben-sauna’ een stoombad en een terras.

Zwembad Wasserwelt Wagrain: praktische informatie en tips

Hieronder staat praktische informatie zoals openingstijden, het adres en de toegangsprijzen. Meer informatie en de meest actuele informatie is te vinden op de website van de gemeente.

Openingstijden van Wasserwelt Wagrain

Het zwembad is in de zomer (juni – september) dagelijks geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur. In de winter gelden aangepaste openingstijden. Als je twijfelt of het zwembad open is, bel dan  even. Het telefoonnummer is: 0043 6413 7430.

Adres en parkeren

Het adres van het zwembad in Wagrain is: Joseph Mohr-Weg 5, Wagrain. De weg naar Wasserwelt staat heel duidelijk aangegeven. Volg in Wagrain de borden naar het zwembad en zet je auto op de grote parkeerplaats. Parkeren is gratis.

Kosten van entree

De entreeprijzen zijn:

  • volwassenen:  € 16,50
  • kinderen: € 10,50
  • kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.
  • Gratis met de SalzburgerLand kaart en Salzburger Sport Card.

Tip: wanneer je het zwembad na 12:00 bezoekt, krijg je korting. Wil je een bezoek aan Wasserwelt Wagrain combineren met een leuke wandeling? Ga dan ’s ochtends wandelen en ’s middags zwemmen. In de buurt van Wagrain zijn meer dan genoeg kindvriendelijke wandelroutes. Bijvoorbeeld rondom de Jägersee in Kleinarl, Flori’s avonturen wandelweg in Flachau of natuurlijk de Grafenberg.

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Wasserwelt Wagrain

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..