Familieweekend in Maria Alm, tips voor een ontspannen familie vakantie

Afgelopen week verbleven we een paar dagen in hotel Niederreiter in Maria Alm. Maria Alm is een vriendelijk bergdorp aan de voet van het imposante Hochkönig massief. Het dorp ligt aan het einde van het dal en is daardoor redelijk onbekend bij Nederlanders. Het nabijgelegen Zell am See of Saalbach geniet een stuk meer bekendheid. Afgelopen week bezochten wij Maria Alm voor drie dagen. Vanuit hotel Niederreiter verkenden we de omgeving en mooiste wandelingen. In dit artikel hebben we onze tips voor je verzameld.

uitzicht hotel

Uitzicht vanuit de hotelkamer.

Hotel Niederreiter, wakker worden met een magisch uitzicht

In Maria Alm is het aanbod van hotels groot. Maar er zijn maar weinig hotels met zo’n mooie ligging als hotel Niederreiter. Het hotel ligt direct aan de Natrunbahn. Deze gondel gaat ook in de zomer naar de Prinzenberg en je mag zelfs je mountainbike meenemen in deze lift. Hotel Niederreiter is een zogenaamd “Hochkönig partnerbedrijf” waardoor wij gratis gebruik mochten maken van de “Hochkönig kaart”. En met deze kaart kan je dan weer kosteloos gebruik maken van de gondel. En zeg nu zelf, ’s morgens je gordijnen open doen en op bovenstaand uitzicht getrakteerd worden. Dat is toch ultiem?!

Familiekamer hotel Niederreiter

Familiekamer met stapelbed.

Het hotel is vrij basic, maar beschikt wel over familiekamers en over een natuurzwembad. Op warme dagen is het heerlijk om hier een beetje verkoeling te zoeken.

zwembad

Het natuurzwembad van hotel Niederreiter.

Bezoek het glijbanen park van Maria Alm

Tijdens een vakantie in Maria Alm mag een bezoek aan het glijbaanpark niet ontbreken. Het concept is even simpel als geniaal. Je gaat met de Natrunbahn omhoog en glijdt vervolgens via 5 lange glijbanen weer naar beneden. Klinkt als een kinderdroom die uitkomt? Is het ook wel een beetje. Onze favoriet is de laatste glijbaan. Is dit voor volwassenen minstens net zo leuk als voor kinderen.

Waldrutspark Maria Alm

Koninklijk glijden in het ‘Waldrutschpark’ van Maria Alm.

glijbaan maria alm

De laatste glijbaan van het park.

Prinzensee en Jufenalm

De wandeling naar de Jufenalm is een leuke familiewandeling van 2 uur. Deze wandeling is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 3 (of eigenlijk, zo gauw als ze goed kunnen lopen). Je kan deze wandeling niet met de kinderwagen doen, maar er zijn onderweg voldoende mooie plekken om een pauze te nemen.

Prinzensee

Onderweg naar de Jufenalm loop je langs de Prinzensee (vertaling: prinsenmeer). Dit bergmeer spiegelt wat er in de lucht gebeurd en is tijdens warme dagen de ultieme plek om af te koelen. Vergeet dus niet om je zwemkleding en handdoek mee te nemen als je hier op een zomerse dag naar toe loopt. Het meer is binnen een half uur wandelen te bereiken.

Zwemmen in ijskoud bergwater.

Wanneer je met de Natrunbahn gaat, wandel je in 30 minuten naar het Prinzenmeer.

Wanneer je met de Natrunbahn gaat, wandel je in 30 minuten naar het Prinzenmeer.

Jufenalm

De Jufenalm is een mooie plek voor een pauze en een ‘jause’ (Oostenrijkse snack). Er is hier een kleine speeltuin voor de kinderen en een prachtig aangelegde dierentuin. Diverse alpendieren lopen hier op grote grondstukken rond en zijn te bekijken. Vanaf de Jufenalm kan je verder omhoog wandelen voor prachtige uitzichten. Maar je kan ook direct terug wandelen naar de Natrunbahn.

wild bekijken

Bij de Jufenalm is een platform om het wild te bekijken.

Slotspeeltuin bij Grammlergut

Bij Grammlergut (ook bereikbaar via de Natrunbahn, 10 minuten wandelen) is een leuke slotspeeltuin. Een houten kasteel met om te klimmen en klauteren. Maar ook een knikkerbaan (grote houten knikkers zijn hier voor een euro te koop). Investeren in zo’n houten knikker loont sowieso want we komen dit soort knikkerbanen steeds vaker tegen in de bergen (onder andere op de Planai, bij de Bobby ronde in Obertauern en in de speeltuin van Swarovski Kristallwelten).

knikkerbaan

De mega grote slotspeeltuin met knikkerbaan.

Bonustip: geniet van een magische zonsondergang

Wanneer in Maria Alm de zon ondergaat, dan verdwijnt deze langzaam achter het bergmassief. Daarbij kan het gebeuren dat de bergen kleuren. Maar ook als dit niet gebeurd, is het bijzonder om een keer mee te maken. En je hoeft er niet ver voor te lopen. Vanaf de plek waar de laatste glijbaan van de Prinzenberg uitkomst, heb je een perfect uitzicht op dit natuurspektakel.

 

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » zomer Maria Alm » Familieweekend in Maria Alm, tips voor een ontspannen familie vakantie

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..