Review: X Socks Trekking Merino wandelsokken

review wandelsokken x socks
review wandelsokken x-socks

Deze review wacht al een tijd om geschreven te worden. Sinds vorige zomer heb ik de Trekking Merino wandelsokken van X-socks in mijn bezit en worden ze gedragen. Toch wilde ik ze wat langer dragen en vaker gewassen hebben om de kwaliteit van deze sokken te kunnen bepalen. Ik heb deze wandelsokken al vanaf juli en ik heb ze tot nu toe ongeveer twee keer per week gedragen tijdens wandelingen in de bergen. Na zo’n twintig wandelingen onder verschillende weersomstandigheden, lijkt het me daarom nu de juiste tijd voor een uitgebreide review.

wandelsokken x socks review

Samenvatting X Socks Trekking Merino wandelsokken

Materiaal: Merinowol & Elastaan
Pasvorm: Strak /smal
Model: Uniseks (zowel dames als heren)
Lengte: Lage kuit lengte
Pluspunten: comfortabel, droogblijvend materiaal en duurzaam.
Nadelen:
De sok valt straks langs de voet, enkels en kuit. Dit is misschien minder geschikt voor mensen met erg aanwezige kuiten. 
Prijs: Ongeveer 30 euro (via Bol.com)

 

Complete review X-socks Trekking Merino

Deze Trekking Merino wandelsokken van X-socks zijn mijn eerste sokken van X-socks ooit. Hiervoor heb ik altijd wandelsokken van andere merken gedragen.

Op het eerste gezicht zien de sokken er mooi uit en lijkt de kwaliteit goed. De sokken zijn gemaakt van Merinowol en een mix elastische materialen. Merinowol is mijn favoriete materiaal voor kleding die als eerste laag (direct op de huid) gedragen wordt. Merinowol is zacht, jeukt of kriebelt niet, blijft droog en ademt. Ideaal materiaal voor wandelsokken of basislagen.

De Trekking Merino sok valt strak zonder te knellen (nu heb ik wel redelijk slanke enkels en kuiten). De sok komt net boven de rand van mijn hoge wandelschoen wat een goede lengte is voor een wandelsok.

Zoals verwacht kriebelt of jeukt het materiaal niet en blijven mijn voeten de hele dag droog (ondanks een aantal wandelingen in hoge temperaturen). De sokken zitten fijn en na het uittrekken laten ze geen drukplekken achter (zelfs niet op de plaats waar de bovenste rand heeft gezeten). Dit terwijl de sokken toch goed blijven zitten en niet afzakken. Tijdens herfstwandelingen houden de sokken mijn voeten warm. Dus geen koude tenen tijdens een wandeling in 5 graden.

Ook na 20 keer wassen hebben de sokken de perfecte pasvorm. Ze krimpen niet en behouden de strakke pasvorm.

 

Conclusie review X Socks Trekking Merino wandelsokken

Ik ben erg blij dat ik deze wandelsokken heb gevonden. De Trekking Merino wandelsokken van X-socks zijn de meest aangename wandelsokken die ik tot op heden heb gedragen. De strakke pasvorm en het sneldrogende vermogen zijn precies wat ik wil bij wandelsokken. Ik ga deze wandelsokken in de toekomst zeker vaker kopen.

Wandelsokken » Review: X Socks Trekking Merino wandelsokken

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..