Ga je op vakantie naar Canada? Dan moet je deze dingen niet vergeten!

Afgelopen winter gingen we voor het eerst op vakantie naar Canada. Uiteraard hadden we met van alles rekening gehouden. De extra koude weersomstandigheden, tijdsverschillen en we hadden geld gewisseld. Maar bijna waren we vergeten een eTA aan te vragen. Gelukkig informeerde een vriendin mij een week voor vertrek over de noodzaak van het eTA (Electronic Travel Autorization) voor onze vakantie. Eenmaal in Canada aangekomen bleek dat we nog een aantal cruciale zaken vergeten waren. Gelukkig niets wat niet ter plekke opgelost kon worden, maar we drukken je toch op het hart om hier aandacht aan te besteden voor je vertrek naar Canada.

Een wereldstekker voor de Canadese stopcontacten

Tsja, deze waren wij dus vergeten. Zonder wereldstekker heb je geen toegang tot de Canadese stopcontacten. Een kleine meevaller: voor het opladen van je telefoon is dit geen probleem. Het vliegveld en de meeste hotels hebben usb aansluitingen waaraan je je telefoon of camera op kan laden. Wil je een gewone stekker (bijvoorbeeld voor je laptop) in het stopcontact kunnen steken? Dan heb je een wereldstekker nodig. Neem deze dus mee, of koop er één op Schiphol. Of ga, zoals wij, naar de eerste de beste elektronica winkel in een shopping mall en koop er daar één.

Een eTA is verplicht

Wanneer je naar of door Canada reist, is een eTA (electronic Travel Autorization) verplicht. Een eTA is een digitale reistoestemming. Zonder dit document wordt je niet toegelaten in het vliegtuig. Zorg dus dat je ruim voor vertrek in bezit bent van dit document. Je kan je eTA Canada online aanvragen, dan heb je hem binnen 72 uur binnen. Je hoeft alleen maar dit eTA formulier in te vullen, wat je hooguit 5 minuten kost. De reistoestemming is vervolgens 5 jaar geldig (tenzij je paspoort eerder verloopt, bij het verstrekken van een nieuw paspoort verloopt je eTA automatisch).

Contant geld of credit card

Kleine waarschuwing: het kan zomaar zijn dat je pinpas niet functioneert in Canadese hotels, winkels en restaurants. Ondanks dat we onze ING pinpas hadden geactiveerd voor gebruik in het buitenland, werd deze nergens geaccepteerd. Enige uitzondering was geldopname bij de bank. Achteraf bleek dit een dure grap, omdat de wisselkoers die we bij de banken betaalden extreem ongunstig was.

Met een credit card heb je geen last van bijkomende kosten. Omdat de credit card bij het eerste hotel ook niet geaccepteerd werd, waren we blij dat we contant geld meegenomen hadden. Al in Nederland had ik nog snel wat geld gewisseld voor vertrek. Ook handig, aangezien ik daarmee de taxi van de luchthaven naar het hotel kon betalen. Contant geld dus bleek dus onmisbaar in dit geval.

winkelen edmonton stedentrip

Een tekenpen voor wandelvakanties in Canada

Ben je van plan veel tijd in de natuur door te brengen? Dan is een tekenpen onmisbaar. Teken zijn vervelende kleine spinachtige beestjes die vervende ziektes over kunnen brengen. Het meest bekend is de ziekte van Lyme. In de Canadese natuur zijn teken ruimschoots aanwezig. Controleer daarom altijd na het wandelen je hele lichaam (en met name knieholtes en oksels) goed op eventueel aanwezige teken. Vind je een teek? Verwijder hem dan direct met de tekenpen en markeer de plek op je lichaam. Een tekenpen kost een paar euro en absoluut onmisbaar voor wandelingen in de natuur.

Overige tips voor je vakantie in Canada

Zorg voor functionele kleding voor je outdoorvakantie. Het weer in Canada kan extreem zijn, zorg dat je hierop bent voorbereid. Gelukkig vind je in alle steden en nationale parken outdoor winkels waar functionele kleding verkocht wordt. Bezoek je een plek waar beren zijn? Neem dan tevens bear spray mee. De kans dat je oog in oog met een beer komt te staan, is dan misschien klein. De spray is in veel parken verplicht.

Reis je naar verschillende bestemmingen waarvoor verschillende soorten outdoorkleding noodzakelijk is? Gebruik dan packing cubes om je bagage te organiseren. Dit scheelde ons enorm veel tijd met inpakken en uitpakken!

Canada » Ga je op vakantie naar Canada? Dan moet je deze dingen niet vergeten!

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..