Skitoer Monte Popolo: ideaal voor de eerste keer toerskiën

Het heeft vannacht flink gesneeuwd en af en toe valt er onder begeleiding van een ‘zoef’-geluid een pak stuifsneeuw uit de bomen. Dwars door het bos stijgen we gestaag omhoog. Onderweg zien we de sporen van een vos, haas en ree en horen we af en toe een paar vogels. Op het kraken van de sneeuw onder onze toerski’s na is het muisstil.

We zijn op weg naar Monte Popolo, de skiberg van Eben im Pongau. Een tocht die (letterlijk) voor onze huisdeur begint en we iedere winter wel een aantal keer doen.

toerskien mooi

Een prachtig uitzicht op de top.

Skigebieden maken steeds meer routes

De route die we vandaag afleggen is drie jaar geleden aangelegd door het toerismebureau Eben im Pongau. Door de groeiende populariteit van het toerskiën, liepen steeds meer toerskiërs over de piste. Op sommige dagen zelfs zo veel dat het zorgde voor gevaarlijke situaties. Om de liefhebbers van het toerskiën een alternatief te bieden, is er daarom een speciale route aangelegd. Een trend die we trouwens in veel meer skigebieden terugzien.

Ideale tocht voor de eerste keer toerskiën

De toerski tocht naar Monte Popolo is een ideale tocht voor een eerste keer toerskiën. De route vereist zowel bij het stijgen als het afdalen weinig techniek en ervaring. Daarnaast staat de route erg goed aangegeven (volg de pijlen) en is het 100% lawineveilig.

Wij raden iedereen aan om de eerste keer op toerski’s met een gids te doen. Deze route zou een goed vervolg daarop zijn.

Verdwalen kan niet: de route staat duidelijk aangegeven.

Verdwalen kan niet: de route staat duidelijk aangegeven.

Door het bos omhoog, over de piste omlaag

De route omhoog gaat volledig door het bos. Het einde van de route is bij het bergstation van de zespersoons stoeltjeslift. De afdaling leggen we over de piste af. Dit is een blauwe en een (licht)rode afdaling. Daarmee is deze tocht ook geschikt voor wintersporters die nog niet zo veel ski ervaring hebben.

Toerskiën Eben

Door het bos omhoog.

Genieten van rust en natuur

De start van deze toerskitocht begint zo ongeveer in onze achtertuin en we hebben hem dan ook meermaals gemaakt. Hoewel de route iedere keer hetzelfde is, is het iedere keer een andere ervaring. Een ding is wel altijd hetzelfde: de rust. Veel mensen komen we onderweg niet tegen. Wel horen en zien we vogels, staan er overal sporen van wild (herken jij ze?) of loopt er een eekhoorn door de sneeuw.

Atomic Backland tijdens toer in Eben

Een eenvoudige tocht

Zelf de toerski tocht naar de Monte Popolo maken?

Ben je in de omgeving van Eben op vakantie en door het lezen van dit verhaal enthousiast geworden? Hieronder hebben we alle praktische informatie over deze leuke route op een rij gezet.

Samenvatting

Lengte toerski tocht: 4,6 kilometer.
Aantal hoogtemeters: 775 hoogtemeter.
Duur: ongeveer 2-2,5 uur omhoog. 10-30 min omlaag.
Moeilijkheidsgraad: eenvoudig omhoog en omlaag.
Skitechniek: veilig een rode piste af kunnen.

Start van de tocht

De toerski tocht naar Monte Popolo begint onder de oefenlift van het gelijknamige skigebied in Eben im Pongau. Hier is ook een ruime parkeerplaats om eventueel de auto te parkeren. De afdaling over de piste eindigt 50 meter verderop.

Eten en drinken onderweg

Op de weg omhoog kom je geen hut tegen. Zorg daarom dat je zelf eten en drinken meeneemt voor het geval je honger of dorst krijgt. Tijdens de afdaling op de piste kom je langs twee restaurants: de Reitlehenalm en de Moosalm, bij beide kan je terecht om wat te eten of te genieten van een koffie of drankje in de zon.

Kosten

Deze toerskitocht is gratis toegankelijk. Ook voor het parkeren onderaan de piste worden geen kosten berekend.

Wat neem je mee?

Een goede voorbereiding zorgt voor een ontspannen tocht. Wanneer je minimaal de volgende zaken meeneemt in je rugzak, kan je deze tocht zonder probleem maken. Neem trouwens vooral ook niet te veel mee. Je moet het allemaal mee omhoog sjouwen . Hieronder staan de belangrijkste dingen die wij altijd meenemen als we deze tocht maken.

  • Een (hervulbare) drinkfles met water of thermosfles met warme thee.
  • Voldoende eten.
  • EHBO setje en nooddeken.
  • Eventueel extra kleding.
  • Mobiele telefoon (vergeet niet vooraf de noodnummers op te zoeken).
  • Skibril en skihelm
  • Muts.
sneeuwrijk december

Een fijne tocht voor een eerste keer toerskiën.

Nog meer vragen?

Heb je specifieke vragen? Stel ze dan via het opmerkingenveld onder aan het artikel.

Toerskiën » Skitoer Monte Popolo: ideaal voor de eerste keer toerskiën

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..