4 aandachtspunten bij het kopen van handschoenen

In de winter is een paar goede handschoenen onmisbaar. Of je nu op wintersport gaat of gewoon een rondje wandelen met een paar fijne handschoenen krijg je geen natte en koude handen. Investeren in een paar fijne handschoenen loont. Om je te helpen bij de aanschaf van je nieuwe handschoenen hebben we hieronder de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van handschoenen verzameld. Gebaseerd op onze ervaringen in Nederland én in Oostenrijk.

review helly hansen odin infinity shell

Wat hebben we een zin in dit nieuwe jaar!

1. Waarvoor heb je handschoenen nodig?

Waarschijnlijk heb je al lang bedacht waarvoor je handschoenen nodig hebt. Misschien voor je volgende wintersport? Of om aan te trekken wanneer je met je fiets naar het werk gaat? Of voor tijdens het hardlopen in de winter? In ieder geval is het belangrijk dat je handschoenen kiest die passen bij de activiteit waarbij je ze gaat dragen. Ga je skiën of snowboarden? Kies dan voor gevoerde handschoenen. Voor buiten sporten zoals mountainbiken, langlaufen of hardlopen zijn daarentegen handschoenen zonder voering veel beter geschikt.

Tip: in de webshops van een aantal buitensportwinkels zoals Bever en Bergfreunde kan je heel handig aangeven voor welke activiteit je de handschoenen wil gebruiken.

2. Handschoenen kopen? Kies het juiste materiaal!

Bij de keuze van het materiaal van je handschoenen zijn drie dingen belangrijk. Goede handschoenen zijn waterdicht, ademend en warm. Voor sportieve activiteiten raden wij handschoenen van Gore-Tex of Sympatex aan. Dit materiaal is 100% waterdicht en heeft een groot ademend vermogen. Dat betekent dat je handen niet nat worden tijdens inspanning.

Is het uiterlijk van de handschoen voor jou erg belangrijk? Overweeg dan handschoenen van leer. Leer heeft een klassieke uitstraling en ziet er mooi en authentiek uit. Moderne leren handschoenen zijn behandeld met verzorgend materiaal voor het leer en een micro poreus membraan. Hierdoor zijn moderne leren handschoenen volledig winddicht, waterdicht en warm. Als je je leren handschoenen goed onderhoudt, gaan ze ook nog eens jarenlang mee!

 

Kies het huiste materiaal handschoenen

Gore-Tex handschoenen zijn ademend en waterdicht.

3. Handschoenen kopen of liever wanten?

De volgende beslissing die je moet nemen is de keuze tussen handschoenen of wanten. Dit is er persoonlijk. Ga je voor warmte en comfort, of voor bewegingsvrijheid. Over het algemeen zijn wanten warmer dan handschoenen. Doordat er vier vingers in één ruimte zitten, blijven ze warmer. Aan de andere kant kun je bij handschoenen elke vinger apart bewegen waardoor je zaken beter kunt beetpakken en vasthouden.

Voor kleine kinderen (die zichzelf nog niet aankleden) adviseren we om voor wanten te kiezen. Kleine vingers laten zich nogal moeilijk in de losse compartimenten duwen. Wanten daarentegen trek je zo bij ze aan.

Sneeuwengel

Met goede handschoenen kan je altijd naar buiten.

4. Koop de juiste maat handschoenen

De laatste tip klinkt overbodig, maar is zeker het benoemen waard. Het is belangrijk dat je nieuwe handschoenen goed passen. Een handschoen die te klein is, knelt en dat zorgt voor koude handen en ongemak. De maat van je handschoenen kan je  eenvoudig bepalen door je hand op te meten (van je pols tot het topje van je middelvinger) en uit onderstaande tabel de juiste maat af te lezen. Als je tussen twee maten inzit, kun je het beste een maat groter kopen.

Handlengte Maat
16,00 cm 6
17,10 cm 7
18,20 cm 8
19,20 cm 9
20,40 cm 10
21,50 cm 11

Bekijk hier wat de beste handschoenen voor jouw buiten activiteit zijn.

 

 

 

 

Tip » 4 aandachtspunten bij het kopen van handschoenen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..