6 km rodelen in Radstadt met je Ski amadé liftkaart

Rodelen is altijd een leuke familie activiteit om te doen tijdens de wintersport. Of het nu van een kleine helling is of van een enorme piste. Maar bezoekers van Ski amadé wacht een wel heel bijzondere verrassing. Met de Ski amadé liftkaart heb je namelijk gratis toegang tot de rodelbaan van Radstadt (gelegen bovenaan de gondel van het skigebied). Vanaf daar gaat een 6 kilometer lange rodelbaan, door het bos, naar het dal. Een spectaculaire afdaling die je met het hele gezin kan maken!

De Königslehen rodelbaan in Radstadt

Na een dag skiën of boarden trek je snel je wandelschoenen aan om vervolgens een rodel te huren bij de Königslehen lift in Radstadt. De verhuur bevindt zich onder bij de lift. Het leukst is om met twee personen 1 rodel te nemen. De rodel neem je vervolgens zelf mee in de lift, naar ruim 1.557 kilometer hoogte.

Bij de entree van de rodelbaan (direct links vanuit de lift) verzamelt het hele gezelschap is, worden de koppels ingedeeld en begin je aan de lange tocht naar beneden.

Je huurt de rodel per dag, dus je kan de afdaling zo vaak doen als je wilt. Na afloop warm je op in de kleine, maar gezellige parasolbar onderaan de piste.

1 van onze favoriete rodelbanen

De Königslehen rodelbaan in skigebied Radstadt is een van onze favoriete rodelbanen in Oostenrijk. We hebben hem talloze keren afgelegd en hij verveelt nooit! Wel worden we er steeds beter in en zijn we daardoor steeds sneller weer beneden.

Let wel op, dit is geen makkelijke rodelbaan. We adviseren om kinderen onder de 10 jaar een rodel te laten delen met een volwassenen. De rodelbaan heeft een paar steile stukken en een aantal vlijmscherpe haarspeldbochten. Een gedegen rodeltechniek is dus wel wenselijk.

Het mooie aan deze rodelbaan is dat je vanuit de skilift afdaalt, maar niet over de piste gaat. Er is een aparte rodelbaan door het bos. Alleen de laatste paar meters lopen onder de piste, tot je weer bij de lift aanbelandt.

Rodelbaan Radstadt
Een van onze favoriete rodelbanen.

Praktische informatie voor de rodelbaan in Radstadt

Wintersporters uit de hele Ski amadé kunnen kosteloos gebruik maken van de rodelbaan in Radstadt. Wanneer je geen slee hebt, moet je deze huren, maar verder zijn er geen kosten aan verbonden. De lift is met rodel gewoon toegankelijk met je skipas.

Op dinsdag en vrijdag kan je rodelen tot 22.30 uur. Daarna gaat de verlichting op de rodelbaan uit. De laatste lift omhoog vertrekt om 21.00 uur. Voor het nachtrodelen moeten wel aparte liftkaarten gekocht worden.

Meenemen wanneer je gaat rodelen

Voor het rodelen heb je niet veel nodig. Een basis uitrusting die je als wintersporter waarschijnlijk toch al hebt. Deze bestaat uit:

  • wandelschoenen die je goed kan inzetten om te remmen en te sturen.
  • Stevige handschoenen of wanten (tegen de kou maar ook om je handen te beschermen).
  • een skihelm en eventueel skibril (zeker bij sneeuwval is een skibril aan te raden).
  • warme kleding, het kan behoorlijk koud worden op de slee.

Hier vind je de rodelbaan van Radstadt

De Konigslehenbahn is tijdens het wintersportseizoen dagelijks tussen 08.30 en 16.00 in bedrijf. Voor je navigatie: Unterbergstrasse 15, Radstadt.


Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » 6 km rodelen in Radstadt met je Ski amadé liftkaart

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.