Langlaufen in Kleinarl: zo beleven we de winter van een andere kant

Is het te warm, te koud of te druk op de piste? Of wil je een keer wat nieuws proberen? Ga dan eens langlaufen. In vrijwel elk skigebied zijn prachtige ‘loipes’ aangelegd. Beginnen met langlaufen is super eenvoudig en het materiaal kan je ter plekke huren.

Toen het vorige maand -20 °C was, en het te koud was op de piste, gingen wij langlaufen in Kleinarl. Hoe dat er uit ziet, dat zie en lees je in dit artikel.

Langlaufen in Kleinarl

Kleinarl heeft een prachtige loipe.

Dwars door de natuur

De langlaufloipe (het langlaufspoor) in Kleinarl begint midden in het dorp en eindigt bij de Jägersee, een prachtig meer aan het einde van het dal. Wanneer we starten hebben we een prachtig uitzicht op de bergtoppen van Hohe Tauern, het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. De route begint in een open gebied, gaat daarna langs de beek en door het bos. We bevinden ons de hele tijd midden in de natuur. Heerlijk ontspannend, en ook nog eens super gezond.

Een deel van de route gaat door het bos.

Skating en klassiek spoor

Ga je voor het het eerst langlaufen? Dan kan je kiezen voor de klassieke, of de skating stijl. Klassiek langlaufen is langlaufen in een spoor. Een hele eenvoudige techniek en ideaal voor de eerste keer. Heb je al meer ervaring? Of ben je een goede schaatser, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor de skating techniek. Onze ervaring is echter dat de klassieke stijl minder vermoeiend is. De langlaufloipe in Kleinarl is voor beide technieken geschikt. Het pad is zelfs zo breed dat er naast de loipes nog ruimte is om te winterwandelen.

Langlaufen klassiek en skating

De skating en de klassieke loipe liggen naast elkaar.

Totale winterbeleving in Kleinarl

Ben je op wintersport in (de buurt van) Kleinarl en wil je een ochtend of middag wat anders doen dan skiën of boarden? Of wil je een keer wat nieuws proberen? Dan kunnen wij een keer langlaufen echt aanraden. Op de langlaufski’s beleef je de winter op een hele andere manier. Op de loipe is het niet zo druk en omdat het een gemoedelijke sport is, heb je ook de tijd om even rustig om je heen te kijken.

In het kindvriendelijke skigebied van Kleinarl kun je trouwens ook prachtige winterwandelingen maken. Bijvoorbeeld naar de Kleinarlerhütte, waar een prachtige rodelbaan is.

Langlaufen

Langlaufen: een heerlijk winter activiteit.

Zelf een keer langlaufen in Kleinarl?

Wil je zelf ervaren hoe het is om te langlaufen in Kleinarl? Je kunt een langlaufset huren bij elke skiverhuurder in het dorp. Online reserveren kan trouwens ook. Qua skikleding heb je niet zo veel nodig:

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te langlaufen in Kleinarl? Kijk dan op de website van het toerismebureau van Wagrain – Kleinarl.

Kinderen langlaufen in Kleinarl.

Ga jij ook een keer langlaufen in Kleinarl?

Langlaufen » Langlaufen in Kleinarl: zo beleven we de winter van een andere kant

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..