Mooraculum – spelen en wandelen in een bergmoeras

Het eerst beeld dat in me opkwam, toen ik hoorde dat we een moeras gingen bezoeken, was dat van een nat en drassig gebied waar je tussen de plassen door loopt en op moet letten dat je sokken niet nat worden. Het Mooraculum in Sörenberg, dat we tijdens onze vakantie in Entlebuch bezochten, zorgt echter een hele andere ervaring.

Mooraculum: een enorm speelparadijs

Het Mooraculum is een grote speeltuin die boven aan de gondel in Sörenberg ligt. Het is een perfecte plek voor families om te spelen, te leren en te picknicken. Aan de rand van de speeltuin vind je grote picknicktafels en barbecue plaatsen.

In de speeltuin zijn tal van speeltoestellen, twee waterspeeltuinen en ontelbaar veel hindernisbanen. Genoeg voor uren speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. En wordt het ’s zomers te heet in de zon? Dan kan je het nabijgelegen bos induiken. Hier vindt je veel verkoeling onder de bomen en er zijn prachtige zitplekken gemaakt in schommelstoelen, ligbanken en hangmatten.

Mooraculum: een enorm speelparadijs
Mooraculum: een enorm speelparadijs

Twee leerzame wandelingen

Bij het Mooraculum starten twee leerzame wandelroutes. Een van zo’n 30 minuten en een van ongeveer anderhalf uur. Tijdens deze familievriendelijke wandelingen kom je langs verschillende speelplaatsen én uitleg over het landschap. Deze plaats is namelijk een van de hoogste moerassen van Europa. Je leert over het ontstaan van moerassen, hoe ze de natuur schoonmaken en natuurlijk welke dieren er allemaal leven.

Extra leuk is dat je tijdens het wandelen dicht langs de koeien komt. Die grazen hier, waardoor je de koebellen de hele dag hoort. Echt zo’n typisch geluid van de Alpen.

Voor fanatieke wandelaars is Entlebuch trouwens sowieso een mooie bestemming om te gaan wandelen in Zwitserland. Vooral de hikes rondom Brienzer Rothorn zijn fantastisch.

Onvergetelijk: overnachten op de berg

Wil je de belevenis echt onvergetelijk maken? Kies dan voor een overnachting iBerghotel Rossweid. Dit hotel ligt, zoals de naam al zegt, bovenaan de Rossweid gondel. Hier wordt je dus wakker met fantastisch uitzicht en direct klaar om erop uit te trekken. Omdat het hotel alleen bereikbaar is met de gondel en niet met de auto. Moet je hier wel even rekening mee houden bij aankomst en vertrek (elke dag). En is het handig om hier met je bagage ook alvast rekening mee te houden. Maar eenmaal in het hotel, laat je de bewoonde wereld moeiteloos achter je en ga je volledig op in de bergwereld.

Onvergetelijk: overnachten op de berg
Onvergetelijk: overnachten op de berg

Mooraculum Sörenberg: praktische informatie en tips

Ben je enthousiast geworden over het Mooraculum in Zwitserland? En wil je het ook een keer bezoeken tijdens je vakantie in Zwitserland met kinderen? Hieronder staat alle praktische informatie om een bezoek aan het Mooraculum te plannen.

Openingstijden

Het Mooraculum is geopend vanaf eind mei tot eind oktober. De gondels gaan vanaf 08:15 uur en de laatste dalafdaling gaat om 17:15 uur. Kijk hier voor de actuele openingstijden.

Adres en parkeren

Het adres van de parkeerplaats onder aan de Rossweldgonel is Basweri, 3911 Ried-Brig, Zwitserland. Wanneer je op de doorgaande weg door Sörenberg rijdt, kan je eigenlijk niet verkeerd rijden. De parkeerplaats staat duidelijk aangegeven. Parkeerplaatsen zijn er meer dan voldoende. Voor het parkeren moet je een kleine vergoeding betalen bij de betaalautomaat.

Kosten Mooraculum Sörenberg

Een bezoek aan het Mooraculum is gratis. Ook de wandelroutes zijn gratis toegankelijk. Je kunt er voor kiezen om naar de speeltuin te wandelen (reken op 1,5 – 2 uur wandelen), of op de Rossweld gondel te nemen. Een ticket voor de hele familie kost 60 CHF, daarvoor krijg je een retourticket voor de gondel, 10 euro tegoedbon voor het bergrestaurant en gratis een keer rodelen.  Deze prijzen golden voor 2022. Kijk voor de actuele prijzen en aanbiedingen hier.

Meenemen naar het Mooraculum in Sörenberg

Ben je van plan om naar het Mooraculum in Sörgenberg te gaan? Zorg dan dat je de volgende dingen aan hebt of  bij je draagt in je wandelrugzak.


Zwitserland » Mooraculum – spelen en wandelen in een bergmoeras

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.