Review Decathlon verrekijker Quecha MHB540 – ideale eerste verrekijker

Wanneer je vogels en wilde dieren van dichtbij wilt bekijken, is een verrekijker een onmisbare gadget. Maar een goede verrekijker kopen, is geen makkelijke opgave. Het aanbod is immens groot en de prijzen variëren van een paar tientjes tot vele honderden euro’s. Onlangs kochten wij verrekijker Quecha MHB540. Deze Decathlon verrekijker kost 35 euro en is een prima kijker om mee te beginnen. Of deze Decathlon verrekijker ook aan onze verwachtingen voldoet, dat lees je in deze review.

verrekijker kind

Samenvatting review Decathlon verrekijker

Geschikt voor: spotten van vogels in dieren, voor het hele gezin.
Vergroting: 10 keer.
Gewicht: 332 gram.
Wat is leuk: aantrekkelijk geprijsd instapmodel. Klein en handzaam
Wat is minder: niet de beste verrekijker uit de test.
Kopen: voor 35 euro online verkrijgbaar.

Decathlon verrekijker

Een kleine, praktische verrekijker.

Volledige review Decathlon verrekijker

Voor verrekijkers geldt eigenlijk altijd: kwaliteit kost geld. Deze Decathlon verrekijker kost 35 euro en is daarmee een van de goedkoopste verrekijkers die verkrijgbaar is. Het is echt een instapmodel en je kan hem eigenlijk niet vergelijken met de (veel) duurdere modellen van bijvoorbeeld Canon, Swarovski of Leica. Bij ons wordt de kijker voornamelijk gebruikt door de kinderen. Zij gebruiken hem voor het spotten van vogels, bergmarmotten en andere wilde dieren die we tijden het wandelen tegenkomen. Op deze manier wordt wandelen een stuk leuker.

Kind met verrekijker

Op zoek naar marmotten.

10×32: Kijk een rode wouw!

Deze kijker van Decathlon heeft een vergrotingsstaf van 10 en een diameter van 32 millimeter. Dat betekent dat de verrekijker maar liefst 10 maal vergroot, wat erg veel is voor een kijker van dit formaat. Doordat de diameter in verhouding tot de vergroting relatief klein is, is het beeld soms wel wat trillerig. Maar dat is ook een kwestie van wennen. Hoe vaker ik de verrekijker gebruik, hoe minder last ik hier van heb. Het scherpstellen gaat via een draaiknop boven op de verrekijker. Ook hiervoor geldt: oefening baart kunst. Onze kinderen zijn er inmiddels zo bedreven in dat ze de verrekijker in no time scherp gesteld hebben. Op een dag horen we onze zoon vanaf het balkon roepen: kijk, een rode wouw. De enorme roofvogel vliegt boven het gebergte tegenover ons huis, maar met de verrekijker heeft hij hem haarscherp in beeld. Zo scherp, dat hij de vogel zonder moeite kan identificeren.

Door een Decathlon verrekijker vogels spotten

Haarscherp!

Klein en handzaam

Een van de grote voordelen van deze verrekijker is het formaat. De verrekijker is 12 cm x 14 cm x 5 cm groot en past in elke rugzak. Bij mijn favoriete Fjallraven wandelbroek past hij zelfs in mijn broekzak. Super handig, want zo neem je hem overal mee naar toe.

Deze Decathlon verrekijker wordt geleverd met een handig opbergzakje. Door hem hierin op te bergen voorkom je dat er krassen op de lenzen komen en gaat de kijker langer mee.

Rugzak kind, wandelen

De verrekijker past in iedere rugzak.

Conclusie review Decathlon verrekijker Quecha

Deze Decathlon verrekijker is een prima keuze voor wie er graag één bij zich heeft tijdens het wandelen, maar niet te veel verwacht. Een vergroting van 10x is behoorlijk en de prijs is extreem laag. Door de kleine diameter in verhouding tot de vergroting kan het beeld helaas wel wat trillerig overkomen. Groot voordeel is het handzame formaat, waardoor de kijker in iedere wandelrugzak (of flinke jaszak) past. Twijfel je of je een verrekijker gaat gebruiken? Of wil je eerst eens kijken of een verrekijker wat voor jou is? Dan is dit een prima keuze. Ook voor kinderen die graag wat ervaring willen opdoen is het een prima koop. De Quecha MHB540 is online verkrijgbaar voor 35 euro.

 

Verrekijker » Review Decathlon verrekijker Quecha MHB540 – ideale eerste verrekijker

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..