FOTO’s: oneindig genieten in Vallée des Belleville

Vallée des Belleville omvat de Franse bergdorpen Saint-Martin de Belleville, Les Menuires en Val Thorens. Afgelopen week verkenden wij deze ‘vallei van mooie dorpen’ in al haar veelzijdigheid. Uiteraard volgt er nog een uitgebreid reisverslag zoals jullie van ons gewend zijn. Maar omdat we zo genoten hebben, en we dit graag met jullie delen, geven we nu alvast een in inkijkje in hoe het NU in deze prachtige regio is.

Vallee des Belleville, Les Menuires en Valt Thorens, Zon uitzicht in Savoie Mont Blanc.

First things first: testen voor de pass sanitaire

In Frankrijk zijn de corona maatregelen vorige week aangescherpt. We beginnen ons bezoek aan Vallée des Belleville daarom met een antigen test. Deze is na afname 72 uur geldig. Gelukkig kan je bij iedere apotheek in de regio een test laten doen en is het ‘zo gepiept’. De test uitslag is binnen 15 minuten binnen en het familie avontuur kan beginnen!

Een veelzijdige regio ontdekken

Om de vallei op zo veel mogelijk verschillende manieren te ontdekken, heeft het toerismebureau een super veelzijdig programma samengesteld. We gaan onder meer klimmen, wandelen, mountainkarten en zelfs lasergamen. Als eerste staat Via Ferrata Levassay in Les Menuires op het programma. Onder leiding van twee enthousiaste gidsen klettersteigen we langs een flinke rotswand. Onder het klimmen genieten we van een geweldig uitzicht over Les Menuires en de rest van de Vallée des Belleville.

De Via Ferrata in Les Menuires.

Leren klimmen bij ‘Montagne Aventure’

Voor iedereen die nog weinig ervaring heeft met klimmen is Vallée des Belleville sowieso een topbestemming. Zo leer je bij Montagne Aventure onder begeleiding van een een berggids de eerste beginselen van het klimmen. In Les Menuires is een mooi parcours speciaal voor kinderen uitgezet. Volwassenen kunnen voor een uitdaging terecht in Val Thorens.

Montagne Adventure Les Menuires - leren klimmen
Bij Montagne Adventure

Oneindig veel wandelmogelijkheden

Uiteraard kan een serieuze hike niet ontbreken tijdens een vakantie in Vallée des Belleville. Rondom de drie dorpen zijn tal van wandelwegen uitgezet. Bij een groot aantal daarvan wandel je langs prachtige meren. Onze favoriet is de wandeling naar Lac de Lou waar we overnachten in de berghut. Niet zomaar een berghut, maar een authentieke Franse refuge met dito keuken. Het eten is heerlijk en de uitzichten onderweg zijn prachtig.

Kinderen blij, ouders blij

Hoogtepunt voor de kinderen is de Mountainkart in Les Menuires. We gaan met de gondel omhoog en met een mountainkart, een driewieler met handremmen, vol gas naar beneden. Onderweg razen we door snelle bochten, over bruggetjes en langs diverse obstakels. De kinderen vinden het fantastisch en voor ons is het op deze manier dubbel genieten. Vallée des Belleville is echt een topbestemming voor een vakantie in Frankrijk met kinderen!

Mountainkart Les Menuires

Super gezellig

Fransen houden van het leven. Dat merk je overal. Tussen de middag nemen ze uitgebreid de tijd voor de lunch. Het eten is heerlijk en de live muziek zorgt er voor dat we er met al onze zintuigen van genieten.

Live muziek in de berghut

Vriendelijke en veelzijdige bestemming

Afgelopen week zijn we enorm verrast door de veelzijdigheid van Vallée des Belleville. Naast dat er van alles te doen en te beleven is, heeft de vriendelijkheid en het enthousiasme van de Fransen zorgen er voor dat we enorm genieten.

Bergfamilie.nl » Frankrijk » Savoie Mont Blanc » FOTO’s: oneindig genieten in Vallée des Belleville

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk