Review Julbo Quickshift: skibril voor (toer)skiën die echt nooit beslaat

Wanneer het sneeuwt tijdens het toerskiën is een goede skibril uitermate aangenaam. Zonder skibril komt er sneeuw in je ogen en dat is pijnlijk en vertroebeld het zicht. Helaas beslaan, door lichaamswarmte en het ontbreken van ‘rijwind’, de meeste skibrillen tijdens het stijgen met de toerski’s. Fijn dat Julbo voor deze momenten een speciale skibril heeft ontwikkeld. Julbo Quickshift is oorspronkelijk ontworpen om mee te mountainbiken, maar het innovatieve ontwerp is ook op de markt gebracht om mee te gaan toerskiën. Wij hebben deze skibril de afgelopen maanden uitvoerig getest. In deze review lees je al onze ervaringen.

Onze ervaringen met de Julbo Quickshift.

Onze ervaringen met de Julbo Quickshift.

Samenvatting review Julbo Quickshift skibril

Pasvorm: geschikt voor dames en heren. One size fits all.
Kleur lens: fotochromatische blauwe lens.
Type lens: Reactiv Photochromatic (fotochromatisch categorie 1 – 3).
Wat is leuk: ultieme ventilatie, optische prestaties.
Wat is minder: sluit (bij mij) niet goed aan bij de Julbo Peak skihelm.
Kopen: vanaf 209,95 euro verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Skibril, toerskien, helm

Deze Julbo skibril beslaat nooit.

Volledige review Julbo Quickshift skibril

Skibrillen zijn ontworpen om mee af te dalen. Een goede skibril beschermt je ogen tegen invloeden van buitenaf zoals de zon, sneeuw en kou. Om condensatie (beslaan) te voorkomen zijn skibrillen voorzien van een ingenieus ventilatiesysteem. Dit systeem is zo ontworpen dat de lens tijdens het skiën doorlucht. Op die manier wordt de condens als het ware van de lens afgeblazen. Dit systeem werkt goed tijdens het dalen, maar is minder geschikt tijdens de inspannende klim. Door hoge lichaamswarmte en lage snelheid tijdens het stijgen ontbreekt deze luchtstroom en beslaat een reguliere skibril snel. Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Speciaal voor dit soort moment heeft Julbo de Quickshift ontwikkeld.

Julbo Quickshift: Skibril voor de afdaling en klim

De Julbo Quickshift is de nieuwste innovatie van Julbo. Het idee is afkomstig uit het mountainbiken. Door het gebrek aan rijwind tijdens het klimmen hadden veel fietsers last van een beslagen bril. De oplossing was simpel. Door in het frame twee luchtgaten te maken, ontstaat een ventilatiestroom waardoor de bril niet meer condenseert. De twee elementen die uit het frame zijn gehaald, zijn voorzien van magneten. Zo kunnen ze voor de afdalingen weer worden teruggeplaatst.

Deze innovatie bleek niet alleen goed voor mountainbikers, ook voor toerskiërs is het een geniale oplossing. Op deze manier heb je tijdens het klimmen voldoende ventilatie terwijl de ogen ook tijdens afdaling goed beschermd worden.

Het Quickshift systeem

In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over de magneetconstructie waarmee de onderdelen in het frame van de skibril bevestigd zijn. Ik dacht dat ze er snel uit zouden vallen en dat ik de onderdelen zou verliezen. Na veelvuldig gebruik is mijn mening behoorlijk bijgesteld. Wanneer de onderdelen  in de magneetsluiting zitten, merk je geen enkel verschil met een ‘normale’ skibril. De constructie zit erg stevig en solide in elkaar. Het verwijderen en terugplaatsen van de elementen is eenvoudig. En gelukkig ben ik ook nog geen onderdeel verloren. 😉

Julbo Quickshift.,

De constructie werkt erg eenvoudig.

Reaktiv fotochromatische lens

Voor de skibril test van ons wintersport magazine testen we jaarlijks tientallen skibrillen. We zijn daarbij altijd onder de indruk van de kwaliteit van de lenzen van dit Franse merk. Ook de Quickshift beschikt over een fijne lens. De lens is fotochromatisch, wat wil zeggen dat de lens zich aan de hoeveelheid ligt aan past. Goed zicht onder alle omstandigheden en erg handig wanneer het weer gedurende dag verandert.

Pasvorm en frame

Julbo Quickshift heeft een frameloos ontwerp. Hierdoor heb je een groot zichtveld met de skibril op. Qua pasvorm valt de bril normaal. We hebben de skibril getest met verschillende skihelmen, en bij de meesten sluit de Quickshift goed aan. Alleen bij de Julbo Peak helm sloot de bril minder goed aan. Maar dit kan ook komen door het strakke ontwerp van deze helm.

Julbo Quickshift toerskien met helm

Een skibril voor stijgen en dalen.

Conclusie Julbo Quickshift

Ben je van plan een lange, of zelf meerdaagse, toerskitocht te gaan maken? Dan is Julbo Quickshift een  absolute must have. Met deze bril profiteer je van goed zicht tijdens het stijgen en dalen, ongeacht de weersomstandigheden die je onderweg tegen komt. De Quickshift is voorzien van een uitstekende lens en aangename pasvorm. Het systeem is even simpel als geniaal en de bril is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. Je koop Julbo Quickshift online of in de beter sportzaken.

 

Bergfamilie.nl » Wintervakantie » Toerskiën » Review Julbo Quickshift: skibril voor (toer)skiën die echt nooit beslaat

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk