Genieten van de eeuwige sneeuw op de Titlisgletsjer in Engelberg

Sneeuw heeft een enorme aantrekkingskracht op ons. Toen we deze zomer op vakantie in Engelberg waren, wilden we dan ook per se een bezoek aan de Titlisgletsjer brengen. Helaas zaten de weersomstandigheden niet mee. Het regende vrijwel aan een stuk door. Ondanks het slechte weer, besluiten we om toch de gondel naar de top van de gletsjer te nemen. Na afloop kunnen we maar een conclusie trekken: wat een geweldige ervaring!

Met de lift omhoog
We gaan gewoon omhoog!

Overal watervallen

Ons avontuur begint met twee gondels. Ondanks dat we door laaghangende bewolking niet zoveel zicht hebben, is er genoeg te zien. Op sommige plekken lijkt het wel of de rotswanden kaarsrecht omhoog gaan en waar we ook kijken, overal zien we watervallen naar beneden stromen. Dit is echt genieten!

Zomerlift Titlisgletsjer
Onderweg omhoog kijken we onze ogen uit. Wat is het mooi!

Titlis Rotair: de roterende gondel

De rit naar de top van de gletsjer leggen we af in de Rotair. Terwijl we langzaam over de gletsjer omhoog stijgen, draait de gondel rond voor een 360° panorama. Wij staan dicht bij het raam om zoveel mogelijk te genieten van het uitzicht. Helaas schijnt vandaag de zon niet, maar op een heldere dag kan je kilometers ver kijken en genieten van het uitzicht op ontelbaar veel 4.000-ers.

De spectaculaire Titlis Rotair. op de Titlisgletsjer.
De spectaculaire Titlis Rotair. (Foto: Engelberg-Titlis Tourismus AG)

Sneeuw verveelt nooit

Wanneer we uit het liftgebouw stappen zien we dat er flink wat sneeuw is gevallen. Terwijl het lager in Engelberg de hele nacht regende, bevond dit deel van de gletsjer zich boven de sneeuwgrens. Terwijl de pistebully de wandelroute begaanbaar maakt, stappen wij door zeker 30 centimeter verse sneeuw. En dat midden in de zomer!

Pistenbully sneeuw in de zomer op de Titlisgletsjer

Cliff Walk, de hoogste hangbrug van Europa

Op de top van Titlis bevindt zich de hoogste hangbrug van Europa, de Cliff Walk. Bij mooi weer heb je vanaf deze brug een waanzinnig uitzicht. Overigens is de hangbrug ook bij minder mooi weer een leuke belevenis. Tot onze knieën in de sneeuw banen we ons een weg naar de imposante hangbrug. We zijn de enige op de brug! Wanneer de zon even door de wolken heen breekt, vangen we een glimp op van het immense uitzicht.

Mooi weer op de Titlisgletsjer
De hangbrug op betere dagen (Foto: Engelberg-Titlis Tourismus AG)

Bekijk de binnenkant van de Titlisgletsjer in de ijsgrot

In het bergstation van de Rotair is ook de ingang naar de gletsjergrot. Deze laat ons het ijskoude hart van de gletsjer ervaren. Het ijs in de grot is 5.000 jaar oud en verspreid een blauw/paarse gloed door de hele grot. Het hele jaar door is het in de gletsjergrot niet warmer dan -1,5°C. Gelukkig hebben we ons warm aangekleed want een een warme trui en muts komen hier zeker van pas. De kinderen trekken zelfs hun handschoenen aan. In de grot staan verschillende kunstwerken uit ijs en er is zelfs een kleine bar.

Titlis Ice Flyer & Gletsjerpark

Normaal gesproken kan je op Titlis met de Ice Flyer (stoeltjeslift) verder boven de wolken uitstijgen. Hier vind je een gletsjerpark in de eeuwige sneeuw waar je het hele jaar door kan snowtuben. Deze attracties zijn helaas deze zomer (2021) gesloten.

Tips voor een bezoek aan de Titlisgletsjer

Een bezoek aan Titlis is een absoluut hoogtepunt van een vakantie in Engelberg of andere dorpen in de buurt van Luzern. Trek voor een bezoek aan de Titlisgletsjer ongeveer een halve dag uit. Op zonnige dagen is het een populaire attractie. Als je voor de drukte op de gletsjer wil zijn, kan je de eerste lift al om 08.30 uur nemen. Op de dag dat wij er waren, was het minder mooi weer en waren we ongeveer de enige. Ook bij slecht weer is het een bijzondere ervaring.

Je kunt een bezoek aan de Titlisgletsjer perfect combineren met een wandeling rond de Trübsee. Deze bevindt zich bij het middelstation van de gondel. Op dit meer kan je met een roeiboot varen en rondom het meer zijn een aantal leuke speelplekken.

Vanaf de Trübsee loopt er een prachtige wandeling naar het dal: het ‘Bergblumenpfad, hierbij wandel je tussen de koeien door en kom je op prachtige plekken. Met een bijzondere gondel en een tandradtrein kom je uiteindelijk in het dal. Op deze manier kan je je de hele dag vermaken.

wandelen in Zwitserland.
Maak een van de vele wandelingen die bij de Trübsee starten

Praktische informatie voor een bezoek aan de Titlisgletsjer

Ben je op vakantie in Zwitserland en wil je de Titlisgletsjer ook een keer bezoeken? Lees dan snel verder. Hieronder hebben we alle praktische informatie voor een bezoek aan deze bijzonder gletsjer op een rij gezet.

Openingstijden Titlisgletsjer

De kabelbanen naar de Titlisgletsjer gaan dagelijks van 08:30 uur tot 17:00 uur. Bij storm of heel slecht weer, kan het zijn dat een van de gondels niet gaat. Op deze website staat de meest actuele informatie.

Parkeren bij Titlis

Parkeren kan bij het dalstation van de gondel. De parkeerplaats is enorm en er zijn doorgaans meer dan voldoende parkeerplaatsen. Parkeren kost 5 Zwitserse franc per dag.

Ongeacht het weer, gewoon gaan!

Wanneer je de Titlisgletsjer in Engelberg wil bezoeken, heeft het weinig zin om de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Het enige wat je bezoek echt kan verpesten is storm. Maar zolang er geen storm verwacht wordt, is het altijd een goed moment voor een bezoek aan Titlis. Met enige regelmaat wordt er regen of sneeuw voorspeld. De kans is echter dat deze voorspelling lokaal niet plaatsvind of dat het een kleine bui is, of dat het de hele dag regent. Het weer is in de bergen nu eenmaal moeilijk te voorspellen. Daarbij kan het omgekeerd ook gebeuren. Dat er geen regen voorspeld wordt en dat je de hele dag in de regen loopt. Het beste wat je kan doen is de gletsjer gewoon bezoeken wanneer je daar zin in hebt en je op alles voorbereiden.

Hangbrug op de Titlisgletsjer
Houd rekening met wisselende omstandigheden.

Meenemen voor je bezoek aan de Titlisgletsjer

Wanneer je onze foto’s bekijkt zie je direct dat onze kleding gedurende de dag sterk wisselt. Het weer kan namelijk omslaan van heel koud naar zonnig warm en andersom..

Door onderstaande spullen mee te nemen, ben je klaar voor alle omstandigheden!


Zwitserland » Engelberg » Genieten van de eeuwige sneeuw op de Titlisgletsjer in Engelberg

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek de pure kant van winters Oostenrijk

Oostenrijk is prachtig in de winter. Naast skiën en langlaufen zijn er nog talloze andere manier om de pure natuur te verkennen. Wat dacht je van ijsduiken? Of wandelen met lama’s? En natuurlijk mag een bezoek aan een knusse berghut met lokale specialiteiten niet ontbreken! Wat je ook gaat doen, Oostenrijk biedt jou met haar magische landschap en vriendelijke gastvrijheid de ideale omstandigheden om jouw winterdromen uit te laten komen!