- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Bijzonder: boogschieten in Saalbach Hinterglemm

Maaike Meerman

Laatste update:

zomer vakantie saalbach hinterglemm
Het parcours loopt door het bos.

Boogschieten is onder de Oostenrijkers behoorlijk populair. Tijdens onze zomervakantie in Saalbach Hinterglemm maakten wij voor het eerst kennis met deze activiteit die concentratie, beweging, rust en natuur combineert. En hoewel we vooraf weinig verwachtingen hadden, werden we zeer positief verrast. Boogschieten is leuk! Wil je weten of het ook wat voor jou is? Lees dan snel verder…

Boogschieten is spannend en sportief.
Boogschieten is spannend en sportief.

Boogschieten in Saalbach Hinterglemm

Het bijzondere aan het parcours in Saalbach Hinterglemm is dat we onze pijlen niet gaan schieten op schijven, maar op ‘echte’ doelen. We gaan, net als onze voorouders, op jacht naar wilde dieren. Onze doelen zijn dieren van rubber. Net echt, maar ook echt nep. Want de dieren rennen niet weg als je mis schiet Of als je heel dichtbij komt staan. En ze voelen (gelukkig) onze pijlen niet.

3D booogschieten
We gaan op jacht. Onze doelen zijn natuurlijk van rubber.

Eerste uitleg over het boogschieten

Voordat we het parcours op kunnen, krijgen we eerst een korte uitleg video te zien. Daarna leren we van onze gastheer hoe we de pijl en boog moeten hanteren. Later zal blijken, dat we veel vaker raak schieten door deze tips goed op te volgen.

boogschieten kind
Eerst krijgen we uitleg over de techniek van het boogschieten.

Prachtig parcours met 28 doelen

Het boogschietparcours bij de Sonnhof is werkelijk prachtig. In totaal zijn er 28 doelen. Met daar tussen steeds korte wandelingen door de natuur. Voor het het afleggen van de complete ronde hebben we ongeveer 4 uur nodig. De wandeling is zo’n 3 kilometer lang, waarvan een groot deel over smalle paadjes door het bos of over de velden. Doordat de paden smal zijn en het parcours echt midden in de natuur ligt, is het echt een hele gave beleving die we iedereen kunnen aanbevelen.

Laat je overigens niet afschrikken door de lengte van de ronde. Halverwege de route kom je langs de Sonnhof en kan je daar een pauze nemen. Het eten wat ze hier serveren is erg goed. Vooral de soepen kunnen we van harte aanbevelen.

zomer vakantie saalbach hinterglemm
De ronde gaat dwars door de natuur.

Leuke activiteit voor de hele familie

Boogschieten is leuk om met je vrienden of je partner te doen. Maar is ook een leuke familie activiteit. Volgens de uitbater kunnen kinderen vanaf ongeveer 6 jaar al boogschieten. Onze kinderen zijn wat ouder en vonden het erg leuk. Bij ieder schot kon je de concentratie van hun gezicht aflezen. En iedere treffer werd uitbundig gevierd. Ben je op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Dan kunnen we dit parcours van harte aanbevelen.

raak schieten bij bogschieten
Elke treffer wordt uitbundig gevierd.

Zelf een keer boogschieten in Saalbach Hinterglemm?

Ben je door het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je zelf ook een keer boogschieten in Saalbach Hinterglemm? Dat kan! Je moet wel vooraf reserveren. Dat kan door te bellen: +43 6541 6295.

Prijzen

Volwassenen betalen voor toegang het parcours en de huur van een uitrusting ongeveer 20 euro. Voor kinderen kost het de helft. Verblijf je in een hotel of appartement in Saalbach en ben je in het bezit van de Joker kaart? Dan krijg je 10% korting. Meer informatie en de actuele prijzen staan op de website van Sonnhof.

Locatie

Het boogschiet parcours bevindt zich op de berg bij Hinterglemm. Je kunt parkeren bij de boerderij en de weg er naar toe is bochtig, maar goed te doen met de auto. Het adres van Sonnhof is: Martenweg 135, A-5754 Hinterglemm.

Wat heb je nodig als je gaat boogschieten in Saalbach Hinterglemm?

Voor het boogschieten heb je niet zo veel nodig. De uitrusting huur je ter plekke. Omdat het parcours wel een flinke wandeling is, die deels door het bos gaat is, raden wij aan om de volgende zaken mee te nemen.

Boogschieten in Saalbach Hinterglemm
Voor het boogschieten heb je niet zo veel nodig.

Ben jij wel eens wezen boogschieten?

Voor ons was het boogschieten in Saalbach Hinterglemm de eerste keer. Het was veel leuker dan we vooraf hadden gedacht. Ben jij wel eens wezen boogschieten? En hoe vond je dat? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en tips. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

Ontdek de magische harz

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Review Therm-a-Rest MondoKing 3D slaapmat voor op de camping

Een wellness vakantie in Thermana Park Laško (Slovenië) is genieten voor het hele gezin

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.