Review: Decathlon skisokken Wedze 900 getest

Investeren in goede skisokken loont. Een paar goede sokken voorkomt dat pijnlijke kuiten, koude voeten en zere tenen.  Goede sokken zijn doorgaans niet goedkoop. Voor een paar goede skisokken moet al snel 30-40 euro betaald worden. We waren dan ook onder de indruk dat Decathlon een (op papier) vergelijkbare skisok op de markt brengt voor slechts € 17,99. Hoe goed de Decathlon skisokken op de piste presteren lees je in deze review.

Review Decathlon skisokkenn Wedze 900

Review Decathlon skisokken Wedze 900

Samenvatting Decathlon skisokken Wedze 900

Materiaal: 67% merinowol, 30% polyamide, 3% elastaan.
Pasvorm:
nauw sluitende, dunne skisokken.
Maat: verkrijgbaar in vier maten 35-37, 38-40, 41-43, 44-46
Voor wie: 
sportieve wintersporters
Wat is leuk: prijs/ kwaliteit verhouding.
Wat is minder: vallen vrij klein.
Kopen: voor € 17,99

Decathlon skisokken wedze 900 review

Volledige review Decathlon skisokken Wedze 900

Gedurende de winter ondernemen we allerlei activiteiten. We gaan langlaufen, sneeuwschoenwandelen en toerskiën. Toch brengen we nog altijd de meeste tijd op de piste door. Onze eerste skidag maken we meestal al begin oktober en we skiën door tot de pistes eind april sluiten. Goede skisokken zijn daarom voor ons erg belangrijk. We dragen ze vaak en sokken die niet lekker zitten zorgen voor ergernis, koude voeten of in het ergste geval zelfs blaren. Inmiddels hebben we veel ervaring met het testen van skisokken. En hebben we de Decathlon skisokken Wedze 900 uitgebreid kunnen testen. De resultaten staan hieronder.

Skisokken voor ervaren wintersporters  (dames en heren)

De Wedze 900 skisokken zijn zowel geschikt voor dames als voor heren. Op de webshop wordt een onderscheid gemaakt tussen het dames- en het herenmodel. Maar  behalve de kleurstelling hebben wij geen enkel verschil kunnen ontdekken.

Zowel de skisokken voor heren als die voor dames zijn verkrijgbaar in de maten 35-37, 38-40, 41-43 en 44-46.

Pasvorm skisokken Decathlon

De skisokken zijn dun en hebben een nauwsluitende pasvorm. De sokken zijn naadloos, voorzien van een lichte padding en een strak board. Daardoor sluiten ze goed aan en gaan ze niet ‘flubberen’. Enige nadeel is dat de skisokken erg klein vallen. Met maat 41 past de skisok maat 41-43 nog maar net. Koop daarom als je twijfelt liever een maat groter. Daarnaast raden we aan om de sokken ‘in te lopen’. Draag ze een paar dagen voordat je er mee de piste op gaat en doe ze een keer in de wasmachine. Dat kost misschien wat moeite, maar dan zitten ze wel echt super comfortabel.

Materiaal en prestaties

De Decathlon Wedze 900 skisokken zijn gemaakt van merinowol en polyamide. Twee materialen die warmte en transpiratievocht snel af voeren. Daardoor drogen voeten snel bij inspanning en krijgen we geen koude voeten. Zelfs niet bij flinke inspanning op ijskoude dagen.

Qua prestaties doen deze sokken dan ook weinig onder voor de betere merken. Ze kosten echter maar de helft. Daarmee scoren ze heel hoog als het gaat om de verhouding prijs en kwaliteit. Deze sokken zijn ook voor ervaren, fanatieke wintersporters een prima keuze!

Onze ervaring met de decathlon skisokken

Fijne skisokken voor ervaren wintersporters.

Conclusie review Decathlon skisokken Wedze 900

Wanneer je niet teveel geld wil uitgeven aan skisokken, dan kunnen we deze skisokken van Decathlon van harte aanbevelen. De sokken doen nauwelijks onder voor de skisokken van bekende merken, maar zijn wel een stuk goedkoper.  Deze sokken zijn vele malen beter dan bijvoorbeeld de Hema skisokken of andere budget varianten.

De Decathlon Wedze 900 skisokken zijn verkrijgbaar in twee kleuren en vier maten en kosten € 17,99.

Review » Review: Decathlon skisokken Wedze 900 getest

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.