Hotel onderweg naar Oostenrijk – 16 fijne tussenstops in Duitsland

Ben je op zoek naar een hotel onderweg naar Oostenrijk? In dit artikel hebben we 15 fijne plekken op de route naar Oostenrijk geselecteerd. De hotels zijn gegroepeerd op basis van de route. Ze kosten allemaal minder dan 120 euro per nacht en liggen in de buurt van de snelweg. Kijk snel verder welk overnachtingshotel het beste bij jou past!

Tussenstop Duitsland: 8 fijne hotels onderweg naar Oostenrijk

Hieronder staan 8 fijne hotels onderweg naar Oostenrijk die ideaal zijn om voor een tussenstop in Duitsland. Wil je meer weten? Klik op de naam voor het hotel voor een uitgebreidere beschrijving.

 1. Hotel Kappelenberg in Würzburg – precies halverwege de rit naar Oostenrijk.
 2. BG bij Memmingen – overnachten op de route naar Vorarlberg.
 3. Gutshofhotel Winkler Brau in Nürnberg – hotel onderweg naar Oostenrijk langs de A3
 4. Hotel Residenz in Pforzheim – overnachten voor 60 euro per nacht!
 5. Hotel Ochsen – tussenstop net voorbij Stuttgart.
 6. Ibis Putzbrunn – goedkoop overnachtingshotel bij München (langs A99)
 7. Hotel Zur Post in Rohrdorf – hotel voorbij de drukke knelpunten.
 8. Centro Hotel Weisser Hase in Passau – hotel onderweg naar Wenen en het Oosten van Oostenrijk.

Waar overnachten onderweg naar Oostenrijk?

We helpen je graag bij het vinden van het juiste overnachtingsadres. Kijk voor je een overnachtingshotel gaat zoeken, eerst naar de route die je gaat afleggen. Kies, afhankelijk van je bestemming, één van de onderstaande routes:

 • West: De route via Freiburg naar Vorarlberg – hotels bekijken.
 • Centraal: Via München naar Tirol, SalzburgerLand en Karinthië – hotels bekijken.
 • Oost: De route via Passau naar Wenen en het Oosten van Oostenrijk – hotels bekijken.
Hotel onderweg naar Oostenrijk: routes
Kies een hotel op basis van jouw bestemming in Oostenrijk

Hotel onderweg naar Oostenrijk (West)

Reis je naar het Westen van Oostenrijk? Naar Vorarlberg of het uiterste Westen van Tirol? Dan gaat de snelste route naar Oostenrijk via Karlsruhe/Wurzburg, Ulm, Memmingen en Kempten.

Wij raden je aan om de Linksrheinisch route door Duitsland te nemen. Neem achtereenvolgens de volgende snelwegen A76 (Venlo), A61 (Koblenz), A6 (Karlsruhe), A8 (Ulm), A7 (Kempten). Mensen uit het Noorden en Oosten van het land kunnen het beste via de A31 en de A3 naar de A7 rijden.

Onderstaande 5 hotels hebben een ideale ligging op de route, zijn aantrekkelijk geprijsd en worden goed beoordeel.

 1. Hotel Europa in Pforzheim, prima hotel voor doorreis op 5 uur rijden vanaf Utrecht.
 2. Adler in Ulm – 6/7 uur rijden vanaf Nederland
 3. BG Hotel in Memmingen
 4. My Parkhotel in Kempten, pal voor de Oostenrijkse grens
 5. Hotel Messmer in Bregenz, Bijna direct aan de Bodensee, een van de mooiste meren in Oostenrijk.

Staat hier niets voor jou tussen? Bekijk dan ons overzicht met overnachtingshotels in Duitsland. Wil je een meerdaagse tussenstop maken op deze route? Overweeg dan een (kort) verblijf in een van de vakantieparken van Landal in Duitsland. Een groot aantal hiervan ligt in dit deel van Duitsland.

Hotel onderweg naar Oostenrijk
Foto: booking.com

Hotel onderweg naar centraal Oostenrijk

Verreweg de meeste Nederlanders die op vakantie naar Oostenrijk gaan, zullen afreizen naar Tirol, SalzburgerLand of Karinthië. In deze regio’s zijn de meeste skigebieden, campings en vakantieparken van Oostenrijk te vinden. De route hier naar toe gaat voornamelijk over de A3/A9 of de A61/A6/A8. Beide routes komen ook langs München. Waar zowel in de zomer als in de winter veel file kan staan.

Hieronder staan vijf fijne hotels langs deze route. Alle hotels beschikken over comfortabele bedden en bieden een uitgebreid en smakelijk ontbijt.

 1. Hotel Residenz in Pforzheim, goedkoop hotel langs de A8.
 2. Gutshofhotel Winkler Brau, hotel langs de A3, vlakbij Nürnberg. ca. 7 uur rijden.
 3. Bavaria Hotel in Ingolstadt, hotel vlak voor München. 700 km rijden van Utrecht (A3).
 4. Ibis Putzbrunn, goedkoop overnachten langs de A99 rondweg München (800 km).
 5. Hotel zur Post in Rohrdorf – Overnachten voorbij alle drukke knooppunten.

Deze hotels zijn ook geschikt als hotel onderweg naar Italië, ze liggen namelijk ook langs de snelste route naar Italië.

Tijd voor koffie bij je ontbijt in het overnachtingshotel

Hotel onderweg naar het Oosten van Oostenrijk

Ga je met de auto naar Wenen, Burgenland of Stiermarken? Dan gaat je route hoogstwaarschijnlijk via Regensburg en grensovergang Passau. Er zijn meer dan genoeg goede hotels in Zuid Duitsland om te overnachten. Hieronder staan onze favorieten:

 1. Motel Pelikan, bij Würzburg, goedkoop hotel om te overnachten op 5-6 uur rijden vanaf Utrecht.
 2. Hotel Kapellenburg, hotel voor levensgenieters.
 3. Gutshofhotel Winkler Brau, fijn hotel in een oude brouwerij bij Nürnberg.
 4. B&B Hotel Regensburg – goedkoop hotel met familiekamer in Regensburg ca 1 uur voor de grens.
 5. Centro Hotel Weisser Hase in Passau (Duitsland), vlak voor de grens met Oostenrijk

Ook als je kiest om via Maribor (Slovenië) naar Kroatië te rijden zijn deze hotels geschikt om te overnachten. Of bekijk onze andere tips om te overnachten onderweg naar Kroatië.

Wat voor hotels onderweg naar Oostenrijk hebben wij geselecteerd?

Hieronder staan per route een aantal goede hotels om te gebruiken als tussenstop in Duitsland op weg naar Oostenrijk. Bij het selecteren van de hotels hebben we een aantal criteria gehanteerd:

 • De hotels bevinden zich op verschillende plaatsen langs de route tussen ongeveer 500 en 900 km (alles gemeten vanaf Utrecht).
 • Alle hotels onderweg naar Oostenrijk zijn online te reserveren.
 • Doorgaans kan je de overnachting last minute nog annuleren (meestal tot 24 uur voor aankomst).
 • Alle hotels liggen dichtbij de snelweg en op de route naar Oostenrijk.
 • De gemiddelde prijs voor een tweepersoonskamer is maximaal 150 euro per nacht.
Ontbijt in het hotel
Alle hotels die wij geselecteerd hebben bieden een heerlijk ontbijt aan.

Tussenstops Duitsland: hotels op weg naar Oostenrijk

Om het zoeken nog makkelijker te maken hebben we een selectie gemaakt van 8 fijne hotels om te overnachten onderweg naar Oostenrijk. Bekijk snel welk hotel het beste bij jou past!

1. Hotel Kappelenberg in Würzburg – precies halverwege

Voor de meesten ligt Würzburg precies op de helft van de rit naar Oostenrijk. Daarmee is het een ideale plek om te overnachten voor reizigers die niet al te veel haast hebben. Hotel Kapellenberg is een net hotel, waar ze bovendien uitermate goed eten serveren. Een ideaal overnachtingshotel voor levensgenieters.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


2. BG bij Memmingen – op de route naar Vorarlberg

Ga je op vakantie Vorarlberg? En wil je vlak voor de Oostenrijkse grens overnachten? Dan is het BG Hotel in Memmingen een goede optie. Het hotel ligt tussen Memmingen en Kempten. Direct naast het hotels is een Mc Donalds, waar je snel wat kunt eten.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


3. Gutshofhotel Winkler Brau (langs A3)

De populairste route door Duitsland gaat over de A3. Logisch, want deze snelweg bestaat voor het grootste deel uit driebaansweg en is recentelijk helemaal vernieuwd. Ben jij op zoek naar een fijn hotel langs de A3? Dan is Gutshofhotel Winkler Brau vlakbij Nürnberg misschien een goede optie. Het hotel is gebouwd in een oude brouwerij, heeft gezellige kamers en een goed restaurant. Je zou hier ook best een paar dagen kunnen blijven, want in de omgeving is genoeg te doen. Dit overnachtingsadres is ongeveer 7 uur rijden vanaf Utrecht.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


4. Hotel Residenz in Pforzheim (langs A8)

Op zoek naar een goedkoop overnachtingshotel in Duitsland? Dan is hotel Residenz in Pforzheim perfect. Het hotel ligt ideaal op alle routes naar het Oostenrijk en je kunt er al een kamer boeken vanaf 60 euro per nacht.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


5. Hotel Ochsen – fijne tussenstop langs de snelweg voorbij Stuttgart (A8)

Een fijn familiehotel waar je goed kunt eten, lekker slapen en niet te ver van de snelweg. Dat is de beste omschrijving voor hotel Ochsen in Merklingen. De kamers hier zijn goed, aantrekkelijk geprijsd. Het personeel is vriendelijk en het eten in het restaurant is uitermate smakelijk. Extra voordeel is dat je bij het tankstation vlak bij het hotel ook nog eens goedkoop kan tanken in Duitsland. Zo verdien je een deel van de kosten voor de overnachting direct terug.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


6. Ibis Putzbrunn, goedkoop hotel bij München (langs A99)

Hotels bij München zijn vaak duur en lastig te vinden. Het Ibis hotel in Putzbrunn is een goed overnachtingshotel voor reizigers die niet te veel luxe verwachten. De kamers zijn eenvoudig (maar wel schoon). Het grote voordeel van dit hotel is dat je 24/7 kan inchecken. Zo heb je geen stress onderweg. Een tip: het ontbijt in hotel Ibis is niet zo bijzonder. Gelukkig zijn er in de omgeving voldoende bakkers te vinden waar je een prima ontbijt kunt scoren.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


7. Hotel Zur Post in Rohrdorf

Dit hotel ligt op een ideale plek wanneer je via München, Salzburg en Villach naar Kroatië rijdt. Het ligt net na de drukke rondweg München en de afslag naar Tirol bij knooppunt Rosenheim, vlak voor de Oostenrijkse grens. Het hotel beschikt over meerdere gebouwen, heeft veel kamers en is niet al te duur. Wel kan het bij het ontbijt behoorlijk druk zijn. Dat is dan ook erg lekker. Hotel zur Post wordt ook veel geboekt als hotel onderweg naar Italië, dus wacht niet te lang met reserveren.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


8. Centro Hotel Weisser Hase in Passau

Gaat jouw vakantie naar Wenen of het Oosten van Oostenrijk? Dan kan je er voor kiezen om de route via Regensburgen Passau te nemen. Op deze manier ontwijk je ook nog eens de drukke rondweg München (A99). Centro Hotel Weiser Hase in Passau ligt net voor de Oostenrijkse grens, op ongeveer 900 km rijden vanaf Utrecht. Dit eenvoudige hotel biedt 24/7 check in, prima bedden en een aantrekkelijke prijs.

Bekijk beschikbaarheid en prijzen.


Een ander overnachtingshotel in zoeken?

Als je al weet waar je ongeveer wilt overnachten, dan kan je via booking.com  heel makkelijk een overnachtingshotel vinden. Je typt de naam van de stad, of het knooppunt op je route in en kijkt vervolgens op de kaart welke hotels nog beschikbaar zijn. Op onderstaande afbeelding kan je precies zien hoe je deze kaart kunt zien.  We hebben hier een voorbeeld van hotels langs de A3 genomen.

Overnachting in Duitsland langs de A3 - hotels vinden

Veel gestelde vragen (en antwoorden)

De meest gestelde vragen over overnachten onderweg naar Oostenrijk hebben we hieronder op een rij gezet. Handig en overzichtelijk.

Wat is een fijne tussenstop in Duitsland op weg naar Oostenrijk?

Hieronder staan 8 fijne hotels onderweg naar Oostenrijk die ideaal zijn om voor een tussenstop in Duitsland. Wil je meer weten? Klik op de naam voor het hotel voor een uitgebreidere beschrijving.

Hotel Kappelenberg in Würzburg – precies halverwege de rit naar Oostenrijk.
BG bij Memmingen – overnachten op de route naar Vorarlberg.
Gutshofhotel Winkler Brau in Nürnberg – hotel onderweg naar Oostenrijk langs de A3
Hotel Residenz in Pforzheim – overnachten voor 60 euro per nacht!
Hotel Ochsen – perfecte tussenstop net voorbij Stuttgart.
Ibis Putzbrunn – goedkoop overnachtingshotel bij München (langs A99)
Hotel Zur Post in Rohrdorf – hotel voorbij de drukke knelpunten.
Centro Hotel Weisser Hase in Passau – hotel onderweg naar Wenen en het Oosten van Oostenrijk.

Wat zijn fijne hotels onderweg naar Oostenrijk met een familiekamer?

Hieronder staan 8 fijne hotels onderweg naar Oostenrijk met een familiekamer die ideaal zijn om voor een tussenstop in Duitsland. Wil je meer weten? Klik op de naam voor het hotel voor een uitgebreidere beschrijving.

Hotel Kappelenberg in Würzburg – precies halverwege de rit naar Oostenrijk.
BG bij Memmingen – overnachten op de route naar Vorarlberg.
Gutshofhotel Winkler Brau in Nürnberg – hotel onderweg naar Oostenrijk langs de A3
Hotel Residenz in Pforzheim – overnachten voor 60 euro per nacht!
Hotel Ochsen – perfecte tussenstop net voorbij Stuttgart.
Ibis Putzbrunn – goedkoop overnachtingshotel bij München (langs A99)
Hotel Zur Post in Rohrdorf – hotel voorbij de drukke knelpunten.
Centro Hotel Weisser Hase in Passau – hotel onderweg naar Wenen en het Oosten van Oostenrijk.

Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van hotels. De links naar de hptels zijn affiliatelinks. Wanneer je boekt via deze links, krijgen wij een (klein) percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met dit overzicht? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links te boeken.

Bergfamilie.nl » vakantie Oostenrijk » Hotel onderweg naar Oostenrijk – 16 fijne tussenstops in Duitsland

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Marie-Claire WYCKMANS 23 november 2020 - 13:48

Bedank voor den info. In België is de nachttrein afgeschaft.

Antwoord

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk