Parc Wibit Les Gets: waterspeeltuin in de Franse Alpen

In de zomer kan het zelfs in de Alpen flink warm worden. Gelukkig is er in bijna iedere regio wel een bergmeer te vinden om verkoeling te vinden. In het Franse Les Gets is dit Lac des Écoles. Bij dit leuke zwemmeer kunnen jong en oud terecht om te zwemmen en te spelen in het water.  De grootste trekpleister is echter de ‘Wibit’, een enorm parcours vol met obstakels waar kinderen (en volwassenen) de grootste lol beleven.

Parc Wibit Les Gets: waterspeeltuin in de Franse Alpen

Parc Wibit Les Gets: waterspeeltuin in de Franse Alpen

40 obstakels

Parc Wibit Les Gets bestaat uit maar maar liefst 40 verschillende opblaasbare okstakels. Er zijn obstakels waar je op moet kliemmen, waar je kan glijden en waar je goed je evenwicht moet bewaren. Gaat het mis? Dan plons je in het verkoelende water.  Zowel onze kinderen als wij hebben de grootse lol wanneer we weer eens van een obstakel in het water vallen. Dit is echt leuk voor groot en klein.

45 minuten plezier voor groot en klein

Voor 8 euro (prijs 2022), mag je je drie kwartier uitleven op de luchtkussens. Het dragen van een zwemvest is trouwens verplicht. Zelf moet je niet vergeten om je zwembroek aan te doen, want je wordt gegarandeerd nat.

45 minuten plezier voor groot en klein

45 minuten plezier voor groot en klein

Nog veel meer te beleven bij Lac des Écoles

Bij het meer is nog veel meer te beleven. Zo zijn er een aantal ondiepe stukken waar de allerkleinsten heerlijk in het water kunnen spelen, is er een waterglijbaan en een aantal stukken waar het meer ondiep is. Bij Lac des Écoles is trouwens ook een restaurant. Hier verkopen ze belegde broodjes, burgers, patat en ijs. Het is daarmee een ideale activiteit voor een hete zomerdag, of om na een mooie wandeling of fietstocht even bij te komen.

Zo veel meer te doen in Les Gets

Er zijn maar weinig vakantiebestemmingen zo divers als Les Gets. Of je nu op zoek bent naar creativiteit, sport of ontspanning dit Franse bergdorp biedt het allemaal. In de korte tijd die wij er waren maakten we een hike met uitzicht op de Mont Blanc, knutselden we ons eigen plantenterrarium, leefden we ons uit op de springkussens bij het Lac de Écoles en bezochten we het het magische Alta Lumina. Aan het einde van de trip kunnen we maar een conclusie trekken: hier komen we zeker nog een keer terug. Want wat een heerlijk veelzijdige familiebestemming is dit zeg!

Wist je dat Les Gets dé bestemming is voor een fietsvakantie in Frankrijk? Tenminste wanneer je op zoek bent naar mooie trails om te downhill mountainbiken. Nergens zijn meer trails te vinden dan in deze regio. Zelf zijn we helaas niet wezen downhillen.

Uitzicht op de Mont Blanc

Les Gets is een prachtige bestemming voor je zomervakantie.

Wibit Les Gets: praktische informatie en tips

Ben je enthousiast geworden over het Wibit parcours? En wil je Lac des Écoles ook een keer bezoeken? Gelijk heb je! Parc Wibit Les Gets is een perfecte activiteit tijdens een vakantie in Frankrijk met kinderen. Hieronder staat alle praktische informatie om een bezoek aan Wibit Les Gets..

Locatie en parkeren

Het waterpark Wibit bevindt zich bij het Lac des Ecoles, het adres is 736 route du lac, 74260 Les Gets. Bij het zwemmmeer is een grote parkeerplaats waar je tegen betaling je auto kunt parkeren. Je kunt er echter ook voor kiezen om vanuit het dorp naar het meer te wandelen, of door gebruik te maken van de Getlibs. Elektrische fietsen die tegen een kleine vergoeding voor iedereen beschikbaar zijn. In en om het dorp zijn 5 stations waar je de fietsen kunt vinden en weer kunt inleveren. Super handig en ook nog eens heel duurzaam.

Super leuke activiteit voor je vakantie met kinderen in Frankrijk

Super leuke activiteit voor je vakantie met kinderen in Frankrijk

Openingstijden

Het springkussenparcours is alleen in de zomermaanden geopend. Je kunt hier tussen eind juni en begin september terecht om te zwemmen en te klimmen. Het parcours is dan geopend van 11:00 uur tot 17:45 uur. Bij slecht weer is het klimpark gesloten. Twijfel je? Kijk dan op de officiële website vanWibit Les Gets. Of bel het toerismebureau: +33 4 50 79 81 76

Reserveren

Wibits Les Gets is een populaire attractie in de regio. Omdat de capaciteit beperkt is, is het aan te raden om dit te reserveren. Dit kan natuurlijk ter plekke, maar ook via het toerismebureau. Je vindt dit in het dorp, op het volgende adres:’89 Rte du Front de Neige, 74260 Les Gets, Frankrijk.

Je zou het ook online moeten kunnen reserveren via deze website, maar dat is ons helaas niet gelukt.

 

Frankrijk » Parc Wibit Les Gets: waterspeeltuin in de Franse Alpen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.