Steirischer Bodensee: de Bodensee in Stiermarken

De Bodensee op het grens van Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en vorstendom Liechtenstein, die kennen de meeste mensen wel. Een veel beter bewaard geheim is de steirischer Bodensee in het Oostenrijkse Stiermarken. Veel kleiner, minder makkelijk te bereiken en er zijn geen campings rondom. Maar oh wat is de Steierse Bodensee een bezoek waard. Om zoveel verschillende redenen. In dit artikel laten we je zien waarom we fan zijn van deze kleine steirischer Bodensee.

Steirischer Bodensee vanaf boven gezien

De enorme waterval eindigt in de Steirischer Bodensee.

Een prachtige wandeling om het meer

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een kwartier wandelen tot aan het meer. De wandeling om het meer is het drukst en meest geliefd. Deze wandeling is eenvoudig, vlak en barrièrevrij. Ideaal dus voor mensen die wat slechter ter been zijn, een minder actieve dag hebben of als je een wandeling met de hond of kinderwagen wil maken. De wandeling om het meer is geschikt voor iedereen en vereist geen technische uitrusting (wandelschoenen, wandelbroek, etc.).

om de Bodensee van Stiermarken wandelen

De wandelng om het meer is barrièrevrij.

Wandelen naar de waterval

Je kan de wandeling om het meer uitbreiden (met een uur verlengen) door vanaf het meer naar de waterval te lopen. Deze wandeling gaat wat steiler omhoog. Om naar de waterval (of verder) door te lopen, zijn goede wandelschoenen een vereiste.

waterval steirischer bodensee

Zorg voor goede schoenen als je naar de waterval of verder wandelt.

Wandelen naar de Hans Wodl Hütte

Vanaf de waterval kan je doorlopen naar de Hans Wodl Hütte. Hier geniet je van een prachtig uitzicht op het meer. Vanaf de Hans Wodl Hütte is het nog een kleine klim verder naar de Obersee. Dit laatste deel van de wandelroute wordt door bijna niemand afgelegd en kan je dus in alle rust beleven.

Hans Wodl Hutte in Stiermarken

De wandeling naar de Hans Wodl Hütte duurt ongeveer 1,5 uur.

Varen over de Steirischer Bodensee

Er kan en mag niet gezwommen worden in deze Bodensee. Wel kan je er met een bootje overheen varen (zelf roeien). Voor de schappelijke prijs van 2 euro per persoon huur je een roeiboot bij Gasthof Forellenhof. Vanaf het meer heb je een prachtig uitzicht op de waterval en op de enorme forellen die in het meer zwemmen.

varen op de bodensee

Voor 2 euro per persoon huur je een roeiboot.

Zo bereik je de Bodensee in Stiermarken

Er zijn verschillende manieren om de steirischer Bodensee te bereiken. Je kan vanuit Haus of Aich met de auto of fiets tot 15 minuten voor het meer rijden. Je kan ook wandelen, maar houdt dan wel rekening met een dagtocht. Wanneer je met de auto naar het meer gaat, moet je over een tolweg. Trek hier na het nemen van de afslag 20 minuten voor uit.

Voor je navigatie: 8966 Gössenberg. Vanaf afrit Haus volg je de groene borden met “Bodensee”.

Eten, drinken, overnachten bij de Steirischer Bodensee

Alhoewel de steirischer Bodensee in Stiermarken een perfect uitje voor een dag is, kan je hier ook overnachten. Zowel aan de Bodensee in Gasthof Forellenhof, als op iets grotere hoogte in de Hans Wodl Hütte. We hebben hier zelf niet overnacht, maar we kunnen ons voorstellen hoe het hier ’s avonds is. Alle daggasten zijn naar huis, er heerst complete rust en verlatenheid en er is geen enkele lichtvervuiling in de buurt. Op heldere avonden tel je de sterren, op minder heldere avonden pak je een dikke deken. Het kan hier ’s avonds namelijk behoorlijk afkoelen.

Qua eten drinken hebben we hier een zeer ruime ervaring. Bij Gasthof Forellenhof eet je vers gerookte vis (forel, uiteraard), diverse wildgerechten, heerlijke kaiserschmarrn en prachtige ijscoupes.

Bij de Hans Wodl Hütte is de huisgemaakte kaas en karnemelk een aanbeveling waard.

beschermd natuurgebied

Behandel de natuur met respect.

De steirischer Bodensee is een prachtig meer. Maar wist je dat Oostenrijk meer dan 1000 prachtige meren bevat? Bekijk dit artikel over de mooiste meren van Oostenrijk anders eens. 

Let op! Al het land rondom de steierischer Bodensee is beschermd natuurgebied. Dat betekent dat het verboden is om hier bloemen, planten of paddenstoelen te plukken. Daarbij is het verplicht om een hond aan de lijn te houden en hondenpoep direct op te ruimen. Dit laatste is namelijk als vergif voor sommige andere dieren.

 

 

vakantie Oostenrijk » Steirischer Bodensee: de Bodensee in Stiermarken

verder lezen op bergfamilie.nl

1 opmerking

Gerard Gunsing 11 mei 2021 - 16:48

Goed verblijf “SteirischenKuss” jn Aich-Assach

Antwoord

Laat een opmerking achter..