- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Review: Decathlon B’twin kinderfietshelm getest

Maaike Meerman

Laatste update:

Een van onze favoriete fietshelmen deze zomer is de Decathlon B’twin kinderfietshelm. Regelmatig wordt ons gevraagd om advies voor een fietshelm voor kinderen en eigenlijk is dit ons meest gegeven antwoord. Hoe het komt dat deze goedkope kinderfietshelm zo positief uit onze kinderfietshelm test springt? Dat leggen we uit in deze review.

Specificaties van Decathlon B’twin kinderfietshelm

Type helm: inmold fietshelm voor kinderen.
Gewicht: 270 gram (zeer licht).
Beschikbare maten: maat S, instelbaar tussen 51 cm en 56 cm hoofdomtrek.
Beschikbare kleuren: wit/rood (zoals in de test) of zwart/groen.
Wat is leuk: mooie ruim instelbare helm voor scherpe prijs.
Wat is minder: geen MIPS.
Kopen: online verkrijgbaar voor€ 29,95.

Daan test kinderfietshelm Btwin

 

Volledige review Decathlon B’twin kinderfietshelm

Deze lente hebben we in totaal 7 kinderfietshelmen getest. Uiteindelijk bleven onze kinderen met twee favorieten over. Deze relatief goedkope fietshelm is één daarvan. Als opmerking wil ik daar wel bijplaatsen dat kinderen totaal niet letten op veiligheid van een fietshelm. Comfort staat voorop, gevolgd door design. Als ouder zet ik veiligheid om de eerste plek. De beste kinderfietshelm uit onze test is dan ook één die qua veiligheid hoog scoort.

Pasvorm en design

Pasvorm en design is waar fietshelm B’twin direct hoge ogen scoort. Het design spreekt kinderen aan. Sportief en stoer dankzij de vormgeving en de matte kleuren.

De pasvorm is (zeer) ruim instelbaar. Als volwassenen pas ik deze fietshelm ook. Maar ook de kinderen kunnen de helm perfect passend maken. Met de draaischijf aan de achterzijde wordt de helm zo afgesteld dat deze zelfs bij flink heen en weer schudden niet beweegt. Dit laatste is een vereiste aangezien wij veel mountainbiken op onverharde ondergrond.

De fietshelm laat zich goed combineren met een fietsbril of reguliere zonnebril. Rond de oren blijft wat ruimte over waar de bril precies tussen past. En dat is fijn!

Veiligheid en bescherming

Alle fietshelmen met het Europese keurmerk EN 1078 zijn veilig voor gebruik. Zo ook deze helm. De mate van veiligheid wordt bepaald door hoe goed de helm aansluit (in dit geval heel goed). Daarbij zijn er extra veiligheidsmaatregelen denkbaar zoals een helm die een groter gedeelte van de schedel omvat (onze andere favoriete fietshelm) of MIPS.

Kinderfietshelm B’twin heeft geen extra ruime schedelbescherming of MIPS. Daarmee is het nog steeds een veilige fietshelm, maar zijn we toch voorzichtig met gebruik op onverhard terrein in de bergen. Het is de favoriete fietshelm van onze oudste zoon en hij draagt hem graag. Maar hij is een voorzichtige en zeer verantwoordelijke mountainbiker. Voor onze andere zoon hebben we een helm met meer bedekking en MIPS aangezien hij ook over onverharde wegen op hoge snelheid een bergtop afdaalt.

Kortom, een veilige fietshelm voor alledaagse fietstochten, maar minder voor de fanatieke mountainbiker.

Ventilatie

Ook hier scoort de fietshelm veel punten. B’twin heeft veel ventilatie en omdat de fietshelm ook nog eens lichtgewicht hebt, wordt het niet snel warm onder de helm. De ventilatie openingen zijn ook nog eens zo aangebracht dat de wind tegen het hoofd komt, ideaal!

review Btwin fietshelm kind getest in Oostenrijk

Conclusie B’twin fietshelm test

Zoals we deze review begonnen, eindigen we ook: een fijne fietshelm voor een scherpe prijs. Ondanks dat het één van de goedkoopste fietshelmen uit de test is, toch één van de favorieten. Het design en comfort spreekt kinderen aan. En dat blijkt toch ontzettend belangrijk te zijn. Want een kinderfietshelm die het kind niet aanspreekt, blijft uiteindelijk in de kast liggen. En dat komt de veiligheid zeker niet ten goede! Wist je trouwens dat in sommige landen een fietshelm verplicht is?

Je koopt fietshelm B’twin voor € 24,95 online of in één van de winkels van Decathlon. Oh ja, deze beste fietshelm is er ook voor volwassenen.

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van deze expert reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.
Raften in Oostenrijk

Maaike Meerman

Ik ben gek op bergen, natuur en lekker eten. Eigenlijk ben ik altijd buiten en onderweg. In alle seizoenen, in alle weersomstandigheden en op alle manieren. Het liefst onderneem ik activiteiten met de leukste mensen die ik ken, mijn eigen gezin. Maar ik kan heel erg genieten van een vakantie met vrienden of gewoon helemaal alleen.

De afgelopen jaren heb ik ontelbaar veel avontuurlijke activiteiten ondernomen en outdoorkleding en gear getest. Op bergfamilie.nl deel ik al mijn ervaringen.

Eerder Verschenen

Een zomerbezoek aan de Mölltaler gletsjer

Rondreis Slovenië: hoe kom je weg van de meute?

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.