Wandelen en spelen tijdens de 3 meren familie wandeling in Obertauern

Ben jij een liefhebber van bergwandelingen met een mooi uitzicht, meren en speeltuinen onderweg? Dan is de 3 meren wandeling in Obertauern een absolute aanrader. Wij maakten deze wandeling langs drie kleine bergmeren in SalzburgerLand en in dit artikel vertellen we je hier alles over.

3 meren wandeling Obertauern

Tijdens de wandeling kom je langs 3 meren.

Samenvatting 3 meren wandeling in Obertauern

Aantal kilometers: 7,5 km (ronde).
Aantal hoogtemeters: ca 280 meter.
Duur: 2-3 uur.
Classificatie: eenvoudig.
Geschikt voor kinderen: ja, voor kinderen vanaf een jaar of 6.
Geschikt voor kinderwagen: ja. De hele route gaat over brede, goed geprepareerde wandelwegen.

Eenvoudige familie wandeling langs 3 bergmeren

De 3 merenwandeling is een fijne familiewandeling in Obertauern. Vanuit het dorp wandel je een 7 kilometer lange ronde die zo’n 3 uur in beslag neemt. Onderweg kom je langs drie kunstmatige meren: de Hundsfeldsee, de Krummschnablsee en de Grünwaldsee. Vooral het uitzicht onderweg maakt deze route tot één van onze favorieten. De wandeling gaat voornamelijk over brede, goed aangelegde wandelpaden. Technisch is de route vrij eenvoudig en hij staat goed aangegeven. Vergeet op een warme dag vooral je zwembroek (en microvezel handdoek) niet. In de Krummschnabel kan je namelijk zwemmen!

Borden en aanwijzingen van de wandelroute volgen.

De wandelroute staat goed en duidelijk aangegeven.

De 'Grünwaldsee' in Obertauern.

De ‘Grünwaldsee’ in Obertauern.

De beloning: zwemmen en spelen op de top

Deze wandeling is ideaal voor families. Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen deze route makkelijk afleggen en zelfs met een kinderwagen is deze wandelroute goed te doen. Speciaal voor kinderen zijn er een aantal speelplaatsen onderweg. Zo kunnen de wat oudere kinderen suppen of zwemmen bij de Krummschnabelsee, letterlijk het hoogtepunt van de wandeling. Daarnaast zijn er waterfietsen en roeiboten bij de Grünwaldsee en is er een gave knikkerbaan en meerdere speeltoestellen. Onze kinderen vinden het hier echt geweldig. Deze wandeling hoort zeker thuis in ons overzicht van leukste kindvriendelijke wandelroutes in SalzburgerLand.

Suppen op de 'Krummschnablsee'

Suppen op de ‘Krummschnablsee’

Zomer obertauern, wandelen met kinderen

De knikkerbaan bij de Grunwaldsee in Obertauern.

Liever niet wandelen? Neem de lift omhoog!

Gaan jouw kinderen liever niet wandelen, maar genieten ze wel van spelen op de Almen? Dan kan je er ook voor kiezen om met de gondel omhoog te gaan. Wil je daar meer over weten? Lees dan ons artikel over de kindvriendelijk Bobby wandeling.

Prachtig uitzicht

Deze wandeling is leuk voor kinderen, maar ook voor ouders. Het uitzicht op de vele bergtoppen onderweg is adembenemend. En er zijn genoeg plekken om te relaxen onderweg.

Het uitzicht is echt adembenemend.

Het uitzicht is echt adembenemend.

Even bijkomen en genieten van de bergen.

Even bijkomen en genieten van de bergen.

Ideaal familie uitje

Ben je op vakantie in Flachau, Wagrain of in het Landalpark Katschberg? Dan is de 3 meren wandeling een ideaal uitje voor de hele familie. Wanneer je rustig de tijd neemt om te wandelen, spelen en te lunchen kan je je hier bijna de hele dag vermaken. Wij kunnen het iedereen aanraden!

Ideale wandeling voor families - hart , leuk, mooi

Een heerlijke wandeling voor families.

Meenemen tijdens de 3 meren wandeling in Obertauern

De 3 meren wandeling neemt zo’n 2-3 uur in beslag. Wanneer je ook gaat zwemmen, suppen, lunchen of spelen, moet rekening houden met een uitje van 3-5 uur. Wil je goed voorbereid zijn als je deze wandeling maakt? Zorg dan dat je in ieder geval de volgende zaken mee neemt op vakantie.

Wil je nog meer tips over de wat je in je wandelrugzak moet stoppen? Lees dan onze handige wandel checklist.

Route en parkeren

Wil je zelf deze wandeling een keer maken? Rij dan naar Obertauern. In het centrum van het dorp kan je parkeren. De beste parkeerplaats voor deze wandeling is P5. De wandeling begint pal naast het toerismebureau en staat goed aangegeven. Volg als eerste de borden naar de ‘Hundsfeldsee‘.

vakantie Oostenrijk » SalzburgerLand » Wandelen en spelen tijdens de 3 meren familie wandeling in Obertauern

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..