Het sneeuwt! In augustus…

Zomervakantie in Oostenrijk. Eergisteren waren we aan het zwemmen in één van de vele bergmeren. Gister regende het, dus voeren we met een bootje. En vandaag stonden we in de sneeuw. Niet na kilometers rijden, maar alles in dezelfde omgeving. Dat het weer in Oostenrijk wisselvallig is, hadden we al vaker geschreven, maar deze week overtrof alles.

sneeuw augustus

Zomervakantie in de sneeuw

Een zomervakantie in Oostenrijk kan dus werkelijk alles bieden. Als het sneeuwt, zal dat niet zo snel in het dal zijn. Wij gingen met de lift in Wagrain om in de sneeuw te kunnen wandelen. Nu hadden we vandaag elke zomerlift kunnen kiezen, want op alle bergen was sneeuw gevallen. Maar wij kozen voor Wagrain omdat die voor ons dichtbij is en omdat we ergens in de sneeuw wilden wandelen waar het zicht goed was. Om te bepalen waar het zicht goed was, bekeken we verschillende webcams van skigebieden in de buurt.

augustus oostenrijk

Met de lift omhoog

Als je hebt gekeken waar je graag omhoog zou willen, let er dan op of er een gondel gaat. Stoeltjesliften gaan vaak niet op dagen van regen in de zomer. Check anders van tevoren online of de door jouw gekozen lift daadwerkelijk gaat. Gondelliften gaan doorgaans ongeacht de weersomstandigheden (alleen hevige wind kan ze nog weleens tegenhouden).

Kleed je op de kou

Wellicht overbodig, maar toch: pas je kleding aan naar winterse omstandigheden. Is het in het dal al koud? Hoger is het nog kouder. Dus trek die winterjas (of hardshell of softshell) maar aan. Fleece, thermokleding, snowboots of wandelschoenen. Handschoenen, muts, buff. Kortom, gewoon de hele mikmak.

Zo is een kleine wandeling mogelijk. Of een sneeuwballen gevecht. Of twintig stappen voor een warme chocomel in de berghut. En dat in augustus. Zomervakantie in Oostenrijk in de sneeuw…. Een mooiere zomervakantie vindt je toch nergens?

 

 

vakantie Oostenrijk » Het sneeuwt! In augustus…

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..