7 leuke activiteiten voor als het regent tijdens je vakantie in de bergen

Bij een zomervakantie in bergen, denk aan zon, blauwe lucht en prachtige uitzichten. Helaas kan het gebeuren dat het weer een beetje tegen zit . Net als in Nederland, regent het ook in de Alpen regelmatig. Balen, want nu kom je misschien, niet toe aan je geplande activiteiten. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven. In dit artikel zetten we een aantal verrassende, leuke activiteiten voor regenachtige dagen op een rij.

Ga.gewoon.naar.buiten

Dit is echt de allerbeste tip die we je kunnen geven. Trek je regenjas of regenpak aan en ga gewoon naar buiten. Het weer in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië laat zich slecht voorspellen en is erg veranderlijk. Het ene moment regent het keihard, terwijl een kwartier later de zon doorbreekt.

Ga dus gewoon naar buiten en maak die wandeling. Je zult zien dat het uiteindelijk best mee valt en je hoe dan ook geniet van de ervaring.

Mist op de top. Vrouw in regenjas

Met goede regenkleding hoef je zelden een wandeling af te breken.

Woeste watervallen bekijken

Overal in de bergen zijn prachtige watervallen te vinden. En wanneer het regent zijn ze nog woester dan anders. Terwijl je van het natuurgeweld geniet, vergeet je de regen vanzelf. Op zoek naar een mooie waterval in jouw omgeving? Ter inspiratie hebben we een aantal artikelen over watervallen op een rij gezet:

Krimmler waterval

De Krimmler watervallen zijn de grootste van Europa!

Ontdek een Alpenstad

De meeste Nederlanders gaan voornamelijk naar de Alpen om te genieten van de bergen en de natuur. Maar er zijn ook hele leuke steden om te ontdekken. Vaak zijn ze eeuwenoud en hebben ze een hele eigen sfeer. Wij vinden een stad ook een perfecte plek om een regenachtige dag door te brengen. Zo waren we al in de kastelenstad Bellinzona, de prachtige stad Salzburg en Innsbruck.

Fietsen door Innsbruck

Ga jij deze zomer naar Innsbruck?

Genieten van sneeuw op de gletsjer

Ben je net als wij een liefhebber van sneeuw en wintersport? Dan weet je ook dat regen niks anders is dan transparante sneeuw. Heb je het geluk dat er een gletsjer in de buurt is, dan kan je op natte dagen genieten van verse sneeuw. V

Wil je weten hoe het er in de zomer uitziet op de gletsjer? Lees dan een van deze artikelen:

Vergeet  niet om warme kleding, goede wandelschoenen en eventueel handschoenen mee te nemen wanneer je een gletsjer gaat bezoeken.

Regen in het dal, sneeuw op de gletsjer.

Regen in het dal, sneeuw op de gletsjer.

Bezoek een kasteel, klooster of kerk

Niet alleen de natuur is mooi in de Alpen, ook op cultureel gebied is er genoeg te ontdekken. Als je kan genieten van kastelen, kerken of kloosters, dan ben je in de bergen op de juiste plek. En laten dit nou ideale uitjes zijn op dagen dat het regent. Afgelopen jaren genoten wij onder meer van:

Het prachtige Schloss Ambras

Het prachtige Schloss Ambras is al in 1100 gebouwd.

Plan een museumbezoek

Bezoek je liever een museum, dan een kerk of klooster? Ook dan is er genoeg te kiezen. Laat je bij verassen in het bijzondere Swarovski museum. Leer alles over de natuur, dieren of het water in het Hohe Tauern Museum, of bezoek een museum in de buurt van jouw vakantiebestemming.

Swarovski Kristallwelten bij Innsbruck

Laat je verassen in het Swarovski museum.

Spelletjes in de berghut (of je accommodatie)

Wanneer het echt beestenweer is, of je gewoon geen zin hebt om er op uit te trekken, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een dag door te brengen met het spelen van spelletjes in een berghut. Dat is ook gewoon erg gezellig en wanneer je met kinderen op vakantie bent, zullen ze er alleen maar extra van genieten.

Weer » 7 leuke activiteiten voor als het regent tijdens je vakantie in de bergen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.