Met de 3D-voetanalyse van Bever ben je ervan verzekerd dat je de juiste schoenen koopt

Wanneer je wandelschoenen of hardloopschoenen gaat kopen, kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Het aanbod is enorm en er zijn tal van merken en modellen om uit te kiezen. In de winkels van outdoorspecialist Bever hebben ze daar een goede oplossing voor. Zij maken een 3D-voetanalyse, en selecteren dan de perfecte schoenen voor jouw voeten.

Met de 3D-voetanalyse van Bever ben ervan verzekerd dat je de juiste schoenen koopt
Met de 3D-voetanalyse van Bever ben ervan verzekerd dat je de juiste schoenen koopt

De 3D-voetanalyse van Bever biedt veel voordelen

Wil je zeker weten dat je de juiste wandel- of hardloopschoenen koopt? Ga dan langs bij een van de vestigingen van Bever, daar kan je een gratis 3D-voetscan laten maken. Op deze manier weet je niet alleen de exacte schoenmaat, maar worden eventuele voetafwijkingen ook zichtbaar. Wist je dat geen enkele voet hetzelfde is? Zelfs tussen je linker- en rechtervoet kunnen flinke verschillen optreden. Tijdens de 3D-voetscan worden meerdere afbeeldingen van drukpunten bij de afwikkeling van je voetstap gemaakt. De verschillende kleuren in de afbeeldingen laten zien hoe de druk over je voet is verdeeld wanneer je loopt. Alles bij elkaar zorgt de 3D-voetanalyse voor voldoende input om een goed advies te geven voor jouw ideale schoenen. Wat veel jou veel voordelen oplevert.

De juiste schoenen verkleinen de kans op blessures, zorgen er voor dat je minder snel last krijgt van vermoeide voeten en voor meer comfort tijdens het wandelen of hardlopen.

De 3D-voetanalyse van Bever biedt veel voordelen
De 3D-voetanalyse van Bever biedt veel voordelen

Zo werkt de 3D-voetanalyse

Voor de 3D voetanalyse gemaakt kan worden, vraagt de Bever Buitenexpert naar een aantal zaken die gaan helpen bij het kiezen van de perfecte schoenen. Hierbij gaat het om ervaring, klachten, blessure en doelen. Daarna bestaat uit proces uit de volgende vier stappen.

1. Voetscan maken

Om te beginnen wordt er een scan van je voeten gemaakt. In een paar seconden maakt de scanplaat een 3D-scan van je voeten. Na een paar keer heen en weer lopen wordt precies duidelijk hoe de druk over je voet verdeeld wordt en waar eventuele afwijkingen aan de voet zich bevinden.

een scan van de voet
Er wordt een scan van de voet gemaakt.

2. Inlegzool advies

De Buitenexpert adviseert vervolgens, op basis van de voetscan en je wensen en de gewenste schoenen, over de juiste inlegzool. Een goede inlegzool helpt niet alleen om je voet te stabiliseren, maar biedt ook meer ondersteuning en comfort. Hierdoor heb jij straks minder last van vermoeide of branderige voeten.

Een inlegzool zorgt voor stabiliteit en comfort.

3. Schoenen kiezen

Na de 3D voetscan en de zool, is het tijd voor de schoenen. De Buitenexpert selecteert een aantal schoenen die precies bij jouw eisen, wensen én voeten passen. Desgewenst krijg je ook nog advies over welke wandelsokken hier het beste bij passen.

Tijd om de schoenen te kiezen.

4. Schoenen testen

Dan is het tijd om de schoenen te testen. Dat kan gewoon in de winkel. Voor hardloopschoenen is er een speciale baan, terwijl wandelschoenen kunnen worden getest op een speciaal parcours. Dit parcours heeft hellingen en verschillende ondergronden, waardoor het ideaal is om de wandelschoenen goed te testen.

Tijd om te testen!

Geen afspraak nodig!

Met de 3D voetanalyse wordt het kiezen van de juiste schoenen een stuk makkelijker. Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? En wil je ook graag een 3D voetanalyse laten maken? Voor een 3D-voetanalyse hoef je geen afspraak te maken. Je kan zo bij de dichtstbijzijnde vestiging van Bever terecht. Idealiter ga je ’s middag omdat je voeten dan wat meer zijn uitgezet dan aan het begin van de dag. Op weekdagen kan je meestal zo terecht. In het weekend kan het wel wat drukker zijn. Heb je oude fijne wandelschoenen of hardloopschoenen, neem deze dan mee! Deze vertellen veel over jouw stijl van lopen of wandelen. Bekijk hier welke vestiging van Bever het dichtste bij jou in de buurt is.

Wandelschoenen » Met de 3D-voetanalyse van Bever ben je ervan verzekerd dat je de juiste schoenen koopt

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.