Review HOKA Tecton X 2: fijne trailrunschoenen voor heren

Ik vind het heerlijk om te hardlopen over onverharde paden door de natuur. Bij ons in Oostenrijk zijn de mogelijkheden om te trailrunnen eindeloos. Zodra ik de voordeur uitstap, kan ik kiezen uit tal van verschillende routes over uitdagend terrein en door prachtige landschappen. De perfecte gelegenheid om de HOKA Tecton X 2 te testen. In deze HOKA Tecton X 2 review lees je mijn ervaringen met dit nieuwe model trailrunschoenen.

Review HOKA Tecton X 2 getest door Frank

Review HOKA Tecton X 2 getest door Frank

Specificaties bij review HOKA Tecton X 2

Soort hardloopschoenen: trailrunning.
Pasvorm: schoenen vallen klein.
Wat is leuk: veel grip op trails, goede demping en veel energie.
Wat is minder: niet waterdicht.
Kopen: voor € 219,95  bij de betere outdoorzaken.

Volledige review HOKA Tecton X 2

Deze zomer heb ik mijn hardloopschoenen voor het eerst ingeruild voor een paar trailrunschoenen. Dit type schoenen hebben een robuustere zool met veel profiel, waarmee ik veel meer grip heb op de trails. Op de paden rondom ons huis, ren ik veel over bosgrond, stenen paden en natuurlijk bergop. Naast een andere zool, bieden trailrunschoenen ook veel meer stabiliteit en een betere demping dan reguliere hardloopschoenen.

Trailrunschoenen gemaakt voor snelheid

Trailrunschoenen gemaakt voor snelheid

Kleurrijk design en lichtgewicht

Het eerste wat me opvalt wanneer ik de schoenen uit de doos haal is het design. Het design is natuurlijk niet het belangrijkste waar je op let als je trailrunschoenen gaat kopen, maar het oranje-roze design valt enorm op. De schoenen hebben dikke zolen en wegen nauwelijks iets.  Een paar HOKA Tecton X 2’s weegt nog geen halve kilo en zijn daarmee een van de lichtste hardloopschoenen die verkrijgbaar zijn.

Kleine pasvorm van HOKA

Wanneer ik de schoenen aantrek, merk ik dat de pasvorm van de schoenen wat klein uitvalt. Ik heb maatgetrouw een paar schoenen besteld, maar met mijn ‘normale’ hardloopsokken zijn ze eigenlijk net te klein. Met een paar dunne sokken passen ze gelukkig wel goed. Overweeg jij ook om HOKA Tecton X 2 te bestellen, bekijk dan vooraf de maattabel op de website van HOKA en bestel bij twijfel een maat groter.

Gemaakt voor snelheid

HOKA Tecton X 2 is gemaakt voor snelheid. De schoen is extreem licht en zo ontworpen dat de energie die je in je loopbeweging stopt, optimaal ingezet wordt. Het is daarmee een schoen voor technisch goede lopers, die flink wat snelheid hebben. Zelf ervaar ik dat HOKA Tecton X 2 veel energie teruggeeft. Het gevoel is moeilijk om onder woorden te brengen, maar de schoen is erg fijn om mee hard te lopen. Eigenlijk wil ik steeds iets sneller. Iets wat ik nog niet eerder heb ervaren.

Steeds sneller over de trails

Steeds sneller over de trails

Veel demping en grip

De trailrunschoenen zijn voorzien van hele dikke zolen. Die zijn zelfs zo dik, dat je het verschil tussen de ondergronden eigenlijk niet voelt. Of ik nu over gravel, asfalt of bospaadjes ren, de schoenen het voelt allemaal een beetje gelijk aan. Aan de ene kant is dat een jammer, omdat je zo de verbinding met de natuur minder ervaart. Aan de andere kant zorgt het er wel voor dat mijn voeten ook bij een langere route niet vermoeid worden.

Onder de schoenen zitten een paar Vibram zolen. Deze zorgen voor enorm veel grip en wrijving op harde, stevige ondergrond, ook bij koud weer. Als het heel modderig is, is de grip helaas wel wat minder.

Review HOKA Tecton X 2: veel grip

De vibram zolen zorgen voor veel grip

Ademend, maar niet waterdicht

HOKA Tecton X 2 is gemaakt van synthetisch materiaal dat beschikt over behoorlijk ademend vermogen. Hoewel schoenen niet beschikken over een membraam, heb ik zelfs op warme dagen geen last van ‘broeiende voeten’. De trailrunschoenen zijn helaas niet waterdicht. ’s Morgens vroeg, of wanneer het schemert en de ondergrond is nat, worden mijn voeten wel nat. De schoenen drogen gelukkig snel en met een paar goede hardloopsokken, zal je hier niet al te veel last van ondervinden.

Review HOKA Tecton X 2: conclusie

Ben jij een snelle loper? En wil je graag starten met trailrunnen? Dan is HOKA Tecton X 2 een prima keuze. De schoenen zijn snel, licht van gewicht en bieden veel demping en grip. De schoenen zijn gemaakt voor verschillende ondergronden en presteren daar buitengewoon goed. Enige nadeel aan de schoenen is dat ze niet compleet waterdicht zijn. Als je het liefste gaat trailrunnen in de regen, zijn ze minder geschikt.

Hoka Tecton X 2 kost € 219,95 en is verkrijgbaar bij de betere outdoorzaken.
Bergfamilie.nl » Hardlopen / trailrunnen » Hardloopschoenen » Review HOKA Tecton X 2: fijne trailrunschoenen voor heren

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Bergfamilie.nl is een uitgave van Paper Moon Media KG, Waldherrstrasse 6, Untertauern, Oostenrijk