- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

Maak herinneringen voor het leven tijdens deze 5 leuke en laagdrempelige activiteiten in Wallis

Bergfamilie

Laatste update:

(Foto: Aletsch Arena | Marco Schnyder)
(Foto: Aletsch Arena | Marco Schnyder)

Hoewel een vakantie ook bedoeld is om een beetje uit te rusten, is het moeilijk om een van deze leuke, laagdrempelige, activiteiten in het Wallis over te slaan. Alles in één vakantie proppen of gewoon een keertje terugkomen naar het prachtige Wallis?

Het fijne van deze vijf activiteiten is in ieder geval dat je geen berggeit of topatleet hoeft te zijn, maar gewoon met een portie sportiviteit kunt deelnemen.

1. Met de Mont Blanc Express naar de Alpine Zoo

In het Trient-dal tussen Martigny en Chamonix loopt de beroemde tandradtrein die je (onder andere) naar de hoogstgelegen dierentuin van Europa brengt: de Zoo des Marecottes op maar liefst 1.100 meter hoogte!

Het is erg indrukwekkend om oog in oog te staan met de wilde dieren van de Alpen die je normaal gesproken niet zo makkelijk kan spotten, van lynx tot vos en van marmot tot beer. Neem ook een kijkje en duik in het mooie natuurlijke zwembad (en lichtblauw) dat in de rots is gegraven, direct naast de dierentuin. Wees niet bang, er zitten geen wilde dieren in.

Verder lezen

2. Op wielen door de Aletsch Arena

Je hoeft niet perse de imposante gletsjer van de Aletsch Area op om een avontuurlijke dag te hebben. Met de Adventure Pass kun je een dag lang gebruik maken van alle kabelbanen in de Aletsch Arena, inclusief de Matterhorn Gotthard trein tussen Brig en Fürgangen.

En dat niet alleen, de Adventure Pass is ook inclusief een ritje met een mountaincart en een ritje met een step. De minimale leeftijd voor deze activiteiten is tien jaar oud en tot zestien jaar moeten alle kinderen met een volwassene op pad.

Verder lezen

3. Adventure Land Kreuzboden in Saas-Fee/Saastal

Ben je in de regio van Saas-Fee/Saastal dan is het de moeite waard om een bezoekje ste brengen aan het Adventure Land op Kreuzboden. Je kunt met de lift omhoog waar aan de voet van de Weissmies (4.017m) een fantastische speeltuin en bike park ligt.

Of je nu beginner bent of gevorderde, groot of klein, er is voor elke leeftijd wat te doen. Glijbanen, klimrekken, wandelingen, Bike Skills Park, Monster Scooter afdaling, Wellness & Yoga trail en vergeet de kinderboerderij niet!

Verder lezen

4. De Hérens koeien-route in Nendaz

Je hoort ze al van ver: de luide bellen van de iconische Hérens koeien in Nendaz en omgeving. Er zijn diverse wandelroutes in Tortin-Nendaz waar je de koeien tegen kan komen, maar er is er één waar je onderweg van alles kunt leren over de achtergrond, cultuur en historie van de speciale Hérens koe.

De route is ongeveer vier kilometer lang en leid je door de prachtige weiden en bossen van deze regio.

Verder lezen

5. Op pad met de Multi Pass in Region Dents du Midi

Met maar liefst 600 kilometer aan hike, wandel en fiets routes is het natuurlijk erg moeilijk om alles in die korte zomer te ontdekken. En daarom duurt de zomer in de region Dents du Midi nu een stukje langer. Alle liften zijn open tot eind oktober en weet je wat nog het beste is?

Dat veel liften gratis of met fikse korting toegankelijk zijn met de Multi Pass. Bovendien zijn er nog meer dan honderd activiteiten beschikbaar met deze pas gratis of aantrekkelijk geprijsd. Die Multi Pass is trouwens gewoon gratis te verkrijgen wanneer je een nacht of langer in de regio verblijft.

Verder lezen

Zomer in Wallis prachtig!

De zomers in Wallis zijn prachtig en er is voor elke leeftijdsgroep ontzettend veel te zien, doen en ontdekken. Laat je dus inspireren door het aanbod van Wallis en plan je zomervakantie maar vast in.

Bergfamilie

De redactie van Bergfamilie bestaat uit een team van enthousiaste outdoorliefhebbers. Wij zijn het liefst in de bergen, maar ook op vlakker terrein kunnen we ons prima vermaken. Redactieleden wonen verspreid door Europa en delen hun passie voor reizen, natuur, cultuur en culinaire uitspattingen. De eindredactie wordt gedaan door Maaike Meerman en Frank van Delden

Eerder Verschenen

Bijzondere ervaring: klimmen op de Walser Klettersteig in het Kleinwalsertal

Review deuter Futura 32 – Lichte wandelrugzak voor dagtochten en korte trekkings

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.