- Alles voor je actieve vakantie in de bergen

8 bijzondere activiteiten die je zomervakantie in Wallis onvergetelijk maken

Bergfamilie

Zomer in Wallis

We kunnen het ons goed voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet als je online op zoek gaat naar de leukste activiteiten in het Wallis-gebergte. Het grote aanbod aan gevarieerd avontuur is bijna oneindig, van culturele wandelingen in het dal tot spannende hikes op grote hoogte. We helpen je op weg, op weg naar, door en in Wallis!

Wat dacht je van een spannende hike over de Aletsch gletsjer? Of een rondje in het Rope Park van het Adventure Forest in Saas-Fee/Saastal? En misschien is een bezoekje aan de bijzondere Schwarznase Schafen op de Gornergrat wat voor jullie? Maar er is nog meer uiteraard! Enkele interessante, bijzondere en spannende highlights voor deze zomervakantie op een rij.

Een tocht over de spectaculaire Aletsch gletsjer

Een tocht over de Aletsch gletsjer – de grootste van de Alpen – is dan ook niet voor niks een van de meest spectaculaire hikes van de regio. Hoewel de nu nog ruim twintig kilometer lang is, smelt ook dit wonder dat op de lijst van UNESCO werelderfgoed staat snel.

Met berggids, kaart en kompas ontdek je heel wat over de historie van deze regio en de effecten van global warming.

Verder lezen

De 300 jaar oude Stockalpertrail

Een meerdaagse wandeltocht in de voetstappen van Kaspar Stockalper uit Brig. Het van origine ezelspad is maar liefst 300 jaar oud en loopt van Brig over de Simplon pas naar Gondo. Je kan voor deze culturele tocht bagagetransport boeken, zodat je optimaal kunt genieten van de natuur en haar grote – verrassende – contrasten.

Het wandelpad is open vanaf juni tot aan mid oktober, en dat zijn perfecte temperaturen voor een verfrissend duik in een van de bergbeekjes die je onderweg tegenkomt.

Verder lezen

De top van de Torrenthorn

Nog nooit op eigen kracht naar de drieduizend meter gelopen? Een hike naar de top van de Torrenthorn is er een als geen ander. Hoewel ze nét geen drieduizend meter hoog is (2998m) – tenzij je zelf twee meter lang bent – is de tocht van begin tot eind een avontuur.

Je start vanaf de Rinderhütte, het bergstation van de gondel in Leukerbad. Schrik niet als je onderweg de marmotten hoort fluiten rondom de Rinderhalte weides! En trek je beste bergschoenen aan, want vanaf 2700 meter hoogt verandert het landschap in rotsachtig terrein. Met uitzicht over droomachtige alpine weilanden en uiteraard op alle beroemde toppen zoals de Jungfrau, Monte Rosa, Matterhorn, Grand Combin en zelfs de Mont Blanc.

Verder lezen

Klim- en klauteravontuur in Saas-Fee/Saastal

Het Adventure Forest van Saas-Fee is een high rope parcours voor alle kids vanaf vier jaar oud die niet bang zijn om in de voetstappen van Tarzan te treden.

Slingerend van boom naar boom en obstakel naar obstakel leren de kinderen navigeren, klimmen en balanceren. Je kunt dit avontuur online boeken, inclusief materiaal.

Verder lezen

Op ontdekkingstocht: schapen aaien via de Gornergrat treinroute

Ken je de beroemde en bijzondere zwarte neus -schaapje van het Wallis al? De zogeheten Schwarznase Schafen leven op grote hoogte en grazen tussen eind juni en begin september met hun herders op de weiden van de Gornergrat.

Je kunt met het treintje vanaf Zermat omhoog en vanaf daar met de GPS prachtige wandelroutes volgen om de schapen te bezoeken.

Verder lezen

Neem een kijkje op en in de Grande Dixence dam

Een dam van binnen bekijken, eroverheen lopen of je angsten overwinnen met een 700 meter lange tokkelbaan: er staat je een bijzondere dag te wachten bij een bezoekje aan de hoogste (285 meter!) zwaartekracht dam ooit gebouwd.

Compleet met gondel, educatieve routes, tentoonstellingen, hotel en restaurant.

Verder lezen

Rustig wandelen langs de bisses in Wallis

De historische bisses in Wallis zijn traditionele water irrigatiekanalen die tot op de dag van vandaag nog in gebruik zijn om weilanden, wijn- en boomgaarden van zuiver bergwater te voorzien.

Ze lopen talloze kilometers door romantische bossen, velden en dorpjes waar je dan ook tijdens je wandeling kunt genieten van rust, natuur en gastronomie. Van Veysonnaz tot Nendaz.

Verder lezen

Wandelen door de wijngaarden in Les Celliers de Sion

Meer cultuur, minder actief maar zeker niet minder interessant is de wandeltocht door de wijgaarden van Sion. Met een ruim aanbod aan wijnproeverijen die vergezeld gaan met lokale versnaperingen, is dit een heerlijk uitje voor papa en mama samen.

Er zijn drie noemenswaardige wijn ‘cottages’ op de route: La Guérite Brûlefer, Le Cube Varone en Le Clos du Château. Eten en drinken in stijl en traditie van de Walliser fijnproevers.

Deze route is trouwens ook prima te doen met een e-bike

Verder lezen

Bergfamilie

De redactie van Bergfamilie bestaat uit een team van enthousiaste outdoorliefhebbers. Wij zijn het liefst in de bergen, maar ook op vlakker terrein kunnen we ons prima vermaken. Redactieleden wonen verspreid door Europa en delen hun passie voor reizen, natuur, cultuur en culinaire uitspattingen. De eindredactie wordt gedaan door Maaike Meerman en Frank van Delden

Eerder Verschenen

Review Cortazu All weather Hardshell – getest tijdens het wandelen

Op zoek naar alpenmarmotten in Filzmoos

Ook Interessant

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.