Decathlon slaapzak: zo kies je de slaapzak die bij jou past

Decathlon heeft een behoorlijk uitgebreid assortiment als het op slaapzakken aankomt. Je kunt uit 30 verschillende modellen kiezen die in prijs variëren van 17 euro tot 159 euro. We kunnen ons daarom voorstellen dat het moeilijk is om uit dit assortiment de beste slaapzak voor jou te kiezen. In dit artikel een praktisch overzicht gemaakt van het assortiment, zo weet je zeker dat je de juiste Decathlon slaapzak koopt.

Decathlon slaapzak: zo kies je het juiste model

Wil je graag een decathlon slaapzak kopen, maar weet je niet zo goed welke? Hieronder staan vijf modellen die elke voor een specifiek doel zijn. Kijk snel welke het beste bij jou past.

  1. Kampeer slaapzak voor de zomer Frankrijk, Spanje of Italië
  2. Decathlon slaapzak voor kamperen in Nederland
  3. Forclaz: lichtgewicht Decathlon slaapzak voor huttentocht of trekking
  4. Decathlon slaapzak voor kinderen
  5. Simund: Decathlon slaapzak voor extreme omstandigheden

Decathlon slaapzak kopen

Hieronder staan vijf veel voorkomende situaties waarvoor je een slaapzak kunt gebruiken. Bij elke situatie staat ons advies voor het juiste model slaapzak. Wil je voordat je een keuze maakt, eerst meer informatie over waar je op moet letten wanneer je een slaapzak gaat kopen? Lees dan onze slaapzakken test. Daar krijg je onder meer antwoord op de volgende vragen:

  • Welk model slaapzak moet je kiezen?
  • Wat is de juiste maat?
  • Hoe zit het met de comforttemperatuur?
  • Welk materiaal en vulling?
  • Waar moet je nog meer op letten?
Quecha slaapzak decathlon test
Welke decathlin slaapzak kies jij?

Kampeer slaapzak voor de zomer Frankrijk, Spanje of Italië

Ben je op zoek naar een slaapzak voor op de camping in Frankrijk, Italië of Spanje? Dan is Quecha Arpenaz de beste keuze. Deze Decathlon slaapzak is gevuld met polyester, comfortabel en ook als deken te gebruiken en verkrijgbaar vanaf 15 euro.

Ga je naar warme streken? Kies dan voor de comforttemperatuur van 15 graden. Dan weet je zeker dat je het ’s nachts niet te warm krijgt. Koukleumen die het snel koud krijgen, kunnen beter kiezen voor de Arpenaz 10. Deze heeft een comforttemperatuur van 10 graden.

Decathlon Slaapzak Quecha Arpenaz

Decathlon slaapzak voor kamperen in Nederland

Ook wanneer je gaat kamperen in Nederland is Quecha Arpenaz een uitstekende keuze. Kies in dit geval voor een comforttemperatuur van 10 graden (deze dus), of wanneer je in het voor- of najaar gaat kamperen voor model Arpenaz 0, in deze Decathlon slaapzak slaap je zelfs bij temperaturen rond het vriespunt nog comfortabel.

Ga ja naar een festival? Ook dan is deze slaapzak een goede keuze!


Forclaz: lichtgewicht Decathlon slaapzak voor huttentocht of trekking

Ben je op zoek naar een slaapzak om te hiken, backpacken of een huttentocht in Oostenrijk mee te maken? Kies dan voor een lichtgewicht slaapzak van Forclaz. Deze lichtgewicht slaapzakken passen werkelijk in iedere wandelrugzak. Ze zijn compact opvouwbaar en wegen allemaal minder dan een kilo.

Er zijn Forclaz slaapzakken met een comfort temperatuur van -5 °C, 0 °C, 5 °C, 10 °C of 15 °C. Ga je lang backpacken, of bergwandelen in het hooggebergte, kies dan voor een comforttemperatuur van maximaal 10 graden.

Deze lichtgewicht decathlon slaapzakken zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95.

decathlon lichtgewicht slaapzak

Decathlon kampeer slaapzak voor kinderen

In de collectie van Decathlon is ook een tweetal kampeer slaapzakken voor kinderen opgenomen. Je kunt kiezen uit het vertrouwde rechthoekige dekenmodel, of uit een comfortabele mummie variant.

Het dekenmodel is enkel verkrijgbaar met een comforttemperatuur van 10 °C en is in lengte verstelbaar. Daardoor is het geschikt voor kinderen van 115 tot en met 155 centimeter.

Voor kinderen die het snel koud krijgen is er ook een decathlon slaapzak in een mooi oranje mummie model. Deze is geschikt voor nachtelijke temperaturen tussen 0 en 5 graden.


Simund: Decathlon slaapzak voor extreme omstandigheden

De Simond slaapzakken zijn speciaal ontwikkeld voor barre omstandigheden en klimmers. Ze zijn extreem lichtgewicht en ultrawarm. Deze donzen slaapzakken zorgen bij temperaturen van -5 graden onder nul voor een comfortabele nachtrust.

Dit model is echt alleen voor avonturen waarin elke gram telt, maar is een stuk minder geschikt voor gebruik op de camping.

Decathlon slaapzak Simund

Wat is de kwaliteit van slaapzakken van Decathlon?

De slaapzakken van Decathlon zijn een stuk aantrekkelijker geprijsd dan die van de bekende merken. Zowel de donzen als de polyester modellen zijn vaak meer dan de helft goedkoper. Het verschil in prijs zit hem met name in de grondstoffen en de afwerking van het product. De slaapzakken van Decathlon zijn wat minder fraai afgewerkt. Maar eerlijk is eerlijk, wanneer jij een paar weken per jaar gaat kamperen, dan zal je daar weinig van merken. Ben je echter van plan een meerdaagse trekking onder hoog alpiene omstandigheden te maken waarbij elke gram telt, dan raden wij een slaapzak van een gerenommeerd merk aan. Hou er wel rekening mee dat deze slaapzakken 2/3 keer zo veel kosten.

Qua prijs kwaliteit verhouding scoren de Decathlon slaapzakken erg goed! Ook bij het wassen van de slaapzak, blijft de kwaliteit prima.

Quecha, Forclaz of Simond: welk Decathlon merk kies jij?

Wanneer je een decathlon slaapzak gaat kopen, kan je kiezen uit drie merken: Quecha, Forclaz of Simond. Alle drie deze merken zijn de afgelopen jaren overgenomen door Decathlon omdat ze uitblonken op een specifiek onderdeel. Omdat alle drie de merken een andere oorsprong hebben, heeft elk merk zijn eigen doelgroep:

Quecha slaapzakken voor kamperen

Het merk Quecha, een van de huismerken van Decathlon, richt zich voornamelijk op kamperen en bergsport. De Quecha Arpenaz lijn is dan met name geschikt om mee te gaan kamperen. Maar kan natuurlijk ook gebruikt worden voor een bezoek aan een festival, als extra deken in de auto of voor onverwachte logees. De slaapzakken van Quecha Arpenaz zijn van het rechtvormige dekenmodel en verkijgbaar voor een comforttemperatuur van 0, 10, 15 graden.

Kamperen
Decathlon heeft fijne slaapzakken om mee te kamperen.

Nieuw dit jaar is de 2-in-1 slaapzak. Deze is koppelbaar met het Decathlon luchtbed, waardoor je nog meer comfort ervaart. Zelf hebben we dit nog niet getest, maar het ziet er erg comfortabel uit.


Forclaz slaapzakken voor hiken en trekkings

De Forclaz slaapzakken van Decathlon hebben allemaal een mummiemodel. Ze vallen strak langs het lichaam en hebben een capuchon die, indien nodig, zorgt voor extra warmte. Dit merk speciaal ontwikkeld om te hiken, backpacken of een meerdaagse huttentocht te maken. Ben je op zoek naar een lichtgewicht slaapzak die je compact kunt opvouwen? Kies dan voor Forclaz.

wandeluitrusting huttentocht
Zorg voor een goede wandeluitrusting tijdens een huttentocht.

Simond: Decathlon slaapzak voor extreme omstandigheden

De donzen slaapzakken van het merk Simond zijn de duurste uit de collectie. Deze slaapzak zijn gemaakt voor extreme omstandigheden. Voor de gemiddelde Nederlandse kampeerder zijn ze veel te technisch. Deze slaapzakken zijn ultra light en miniem op te vouwen. Wel zijn ze behoorlijk aan de prijs. Ze kosten al snel meer dan 200 euro.


Overzicht Decathlon slaapzakken

Hieronder hebben we de belangrijkste informatie en de meest gestelde vragen over de Decathlon slaapzakken nog een keer kort en bondig op een rij gezet.

Welke Decathlon slaapzak is lichtgewicht?

Ben je op zoek naar een lichtgewicht Decathlon slaapzak? Bijvoorbeeld voor een huttentocht of fietsvakantie? Kies dan voor een van deze modellen van Forclaz. Deze zijn klein opvouwbaar, compact en lichtgewicht.

Er zijn Forclaz slaapzakken met een comfort temperatuur van -5 °C, 0 °C, 5 °C, 10 °C of 15 °C. Ga je lang backpacken, of bergwandelen in het hooggebergte, kies dan voor een comforttemperatuur van maximaal 10 graden.

Deze lichtgewicht decathlon slaapzakken zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95.

Wat is een fijne Decathlon slaapzak voor kamperen?

De modellen uit de Quecha lijn zijn fijn om met te gaan kamperen. Afhankelijk van je bestemming kan je het beste voor een van deze twee modellen keizen

Kampeer slaapzak voor de zomer Frankrijk, Spanje of Italië
Decathlon slaapzak voor kamperen in Nederland

Wat is de kwaliteit van slaapzakken van Decathlon?

De slaapzakken van Decathlon zijn een stuk aantrekkelijker geprijsd dan die van de bekende merken. Zowel de donzen als de polyester modellen zijn vaak meer dan de helft goedkoper. Het verschil in prijs zit hem met name in de grondstoffen en de afwerking van het product. De slaapzakken van Decathlon zijn wat minder fraai afgewerkt.

Maar eerlijk is eerlijk, wanneer jij een paar weken per jaar gaat kamperen, dan zal je daar weinig van merken. Ben je echter van plan een meerdaagse trekking onder hoog alpiene omstandigheden te maken waarbij elke gram telt, dan raden wij een slaapzak van een gerenommeerd merk aan. Hou er wel rekening mee dat deze slaapzakken 2/3 keer zo veel kosten.

Dit overzicht is geheel onafhankelijk en wij ontvangen geen vergoeding voor de opname van producten. De links naar de slaapzakken zijn affiliatelinks. Wanneer je iets koopt via deze links, krijgen wij een percentage van de aankoopsom. Jij betaalt hier echter niks extra’s voor. Op deze manier krijgen wij een kleine vergoeding voor onze inspanningen en investeringen. Dus ben je blij met deze informatie? Dan kan je ons bedanken door via onze één van onze links iets te kopen.

Slaapzak » Decathlon slaapzak: zo kies je de slaapzak die bij jou past

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.