LIVE: Zomerse groeten uit het sportieve Montafon

Een week geleden vertrokken we naar Montafon in Oostenrijk. De avond voor aankomst op onze bestemming deden we een antigen test in een teststraat in Oostenrijk en de volgende ochtend reden we zorgenvrij aan in Montafon. Het zonnige weer lokte ons direct de natuur de natuur in. Uiteraard volgt er nog een uitgebreid reisverslag, maar de eerste zonnige beelden van het goede leven in Montafon delen we alvast graag met je.

Gargellen zomerlift
Met de zomerlift van Gargellen de zon tegemoet.

Met de zomerlift omhoog

In Montafon gaan veel skiliften ook in de zomer. Daardoor is mogelijk om (korte) wandelingen op grote hoogte te maken. We namen de afgelopen dagen de Schafbergbahn in Gargellen, de Golmerbahn in Vandans en de Zamangbahn in Silvretta Montafon. Twee totaal verschillende werelden, beide even indrukwekkend.

Oneindige wandelmogelijkheden

Eenvoudige wandelingen, hoog alpine bergwandelingen, wandelen over de grens en over sneeuwvelden. Toen we pas twee dagen in Montafon waren hadden we dit allemaal al gedaan. Ongelooflijk toch?! Deze regio is echt super divers en veelzijdig.

Zonnige e-bike tochten

Montafon schreeuwt sportiviteit. En dus is wandelen alleen niet genoeg. Met talloze e-bike routes om uit te kiezen, kozen wij voor de meest zonnige fietstocht: de Sunny Balcony Tour. En dat bleek een hele goede keuze! Onze gids ‘Christoph’ toonde ons routes die we zelf nooit gevonden hadden en het uitzicht onderweg was echt onbeschrijflijk mooi. Het was na ruim 3,5 uur gewoon jammer dat de tocht voorbij was.

E-bike in Montafon
Op de fiets de meest zonnige kant van Montafon ontdekken.
Sunny Balcony Tour Montafon
En genieten van dit soort prachtige uitzichten.

Klimmen en klettersteigen

De mogelijkheden om te klimmen zijn enorm in Montafon! Van beginners tot experts, iedere klimmer kan hier zijn of haar hart ophalen. Heb je geen materiaal? Dan kan je dat ter plekke huren. Wij klommen in Latschau, en deden een wel heel bijzondere klettersteig op een stuwdam bij de Silvrettasee.

Vol gas naar beneden

En er is nog veel meer te doen en te beleven in Montafon. Zo maakten we onder meer een spannende afdaling met de mountainkarts in Gargellen. Op een driewieler met handremmen legden we een 6 km lang parcours vol haarspeld bochten af. Al sturend en driften waanden we ons bijna net zo snel als Max Verstappen. 😉 Echt een aanrader!

Mountaincarts Gargellen
Vol gas naar beneden!

En in avonturenpark Golm ging de eerste helft van de afdaling door spectaculaire glijbanen. Regen kon de pret hier niet drukken, want de glijbanen zijn goed afgeschermd. Het tweede deel van de berg daalde we af over de zomerrodelbaan. Een ding is zeker: sportief en avontuurlijk gezien is Montafon onovertroffen. En wij komen zeker nog eens terug!

glijbaanpark Montafon
Het glijbaanpark van Montafon op Berg Golm.
vakantie Oostenrijk » Vorarlberg » Montafon » LIVE: Zomerse groeten uit het sportieve Montafon

Laat een opmerking achter..