Review: Helly Hansen Loke Dash wandelschoenen

wandelschoenen loke dash

We gaan regelmatig wandelen met onze kinderen. Wanneer het erg warm of benauwd is, is het fijn om lichte en vooral luchtige (= goed ademende) wandelschoenen te dragen. De meeste wandelschoenen zijn grof, redelijk zwaar en van stugge materialen. Voor warme dagen waarop we niet al te uitdagende routes nemen, zocht ik een comfortabele wandelschoen. Wandelschoenen in categorie A, maar dan minder warm en stug dan wat we tot nu toe getest hadden. Met deze eisen kwam ik uit bij Helly Hansen Loke Dash.

Samenvatting review Helly Hansen Loke Dash

Wandelschoenen geschikt voor: eenvoudige lange wandelingen en stedentrips.
Materiaal: rubber en ademend textiel.
Categorie wandelschoenen: A.
Wat is leuk: draagcomfort, en sportief ontwerp.
Wat is minder: ongeschikt voor ruig of nat terrein.
Kopen: voor € 90,97 via Bergfreunde.

Lees de volledige review Helly Hansen Loke Dash wandelschoenen onder de afbeelding.

Loke Dash wandelschoenen

Wandelschoenen Helly Hansen Loke Dash

Deze sportieve wandelschoenen zijn uitvoerig getest. We hebben ze getest tijdens diverse wandelingen in de bergen. Ze zijn getest bij mooi en slecht weer, op geasfalteerde wegen, op ruiger terrein en in het bos. In dit artikel lees je alle ervaringen.

Ontwerp

Het ontwerp van de wandelschoen verrast. Helly Hansen Loke Dash oogt als een paar nette sneakers. Ik zou deze wandelschoenen casual kunnen dragen. Opvallend is ook de materiaalkeuze voor rubber, dit is de eerste keer dat ik rubberen wandelschoenen test of gebruik.
Het technische ontwerp is minstens zo interessant. Extreem ademend maar ook waterdicht. Klinkt goed.

Gewicht en comfort

Loke Dash wandelschoenen zijn een stuk lichter dan mijn oude wandelschoenen. Het materiaal heeft ook meer flexibiliteit waardoor ze makkelijk aan en uitgaan. Het model van de schoen is redelijk smal, wat perfect is voor mijn smalle voet.

Het draagcomfort van de wandelschoenen is verrassend hoog. De zachte structuur van het rubber en het naadloze materiaal van de schoenen dragen licht en comfortabel. De schoenen zijn luchtiger en lichter dan al mijn andere wandelschoenen. Daarbij zijn er geen harde materialen, scherpe randjes of naden in de schoen te vinden. Ondanks dat voelt de schoen toch degelijk en robuust aan en biedt de zool meer dan voldoende grip.

Deze wandelschoenen zijn fantastisch voor gebruik op warme dagen. Gemoedelijke wandelingen over wandelpaden, in de stad of in het bos. Maar ondanks dat blijft  het een categorie A schoen. En zelfs voor een categorie A schoen biedt Loke Dash weinig steun. Hierdoor zijn de schoenen minder geschikt voor wandelingen op ruig terrein.

Ademend vermogen

Het ademend vermogen is groot. De schoen draagt luchtig en licht en ook op warme dagen krijg ik geen last van zweetvoeten. De bovenkant van de schoen is gemaakt van ademend textiel waardoor warmte en vocht goed afgevoerd kan worden. De beste wandelsokken zijn daarbij natuurlijk wel essentieel.

Waterafstotend

Het materiaal van de schoenen is waterdicht is geheel waterdicht dankzij het innovatieve HellyTech membraan. Tijdens wandelingen in lichte regen of het wandelen door plassen en stromend water functioneert dit goed en blijven mijn voeten droog.  Echter, tijdens een ochtendwandeling in de stromende regen bleken de schoenen niet geheel waterdicht. Na ongeveer een anderhalf uur door flinke regenbuien wandelen kwam er toch water door de wandelschoenen heen. Wel droogde de schoenen na de regen extreem snel op.

Conclusie review Helly Hansen Loke Dash

Wat een verrassing! Deze schoenen draag ik tijdens stedentrips, wandelingen door dorpen en op vakantie. Eigenlijk koos ik voornamelijk bij deze schoenen vanwege de casual look. Maar het bleek zo’n comfortabele wandelschoen blijkt te zijn dat ik op zonnige dagen altijd voor deze wandelschoenen kies. Wandelingen tot 4 uur over wandelpaden maak ik het liefst op deze wandelschoenen van Helly Hansen.

Voor wandelingen in natte omstandigheden of op onverhard terrein zijn deze schoenen minder geschikt. Maar dat spreekt voor zich.

Wandelschoenen » Review: Helly Hansen Loke Dash wandelschoenen

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..