Herfstbeelden: zo kleurrijk ziet herfst in Oostenrijk er uit

Meer dan in Nederland merk je in Oostenrijk een groot verschil tussen de seizoenen. In de winter is het koud en wit en in de zomer groen en zonnig. Zelf zijn we ook erg fan van de herfst. Een prachtig seizoen waarin de natuur verandert en extreem kleurrijk is. Om je een indruk te geven hoe hoe kleurrijk en mooi de herfst in Oostenrijk, is hebben we hieronder 8 foto’s van de herfst op een rij gezet. Kijk en geniet met ons mee!

herfst in het bos

Schitterende herfstkleuren..

Genieten van zon en strakblauwe lucht

Doorgaans is het in Oostenrijk langer mooi weer dan in Nederland. September en oktober worden gekenmerkt door ‘nazomer weer’. Oftewel zon en een strakblauwe lucht. Omdat de lucht wel al behoorlijk is afgekoeld heb je een enorm wijds uitzicht. Echt prachtig.

Prachtige zonnige herfstdag in Radstadt.

Prachtige zonnige herfstdag in Radstadt.

Boven de wolken is het echt prachtig

In de herfst blijven de wolken vaak in het dal hangen.

Witte bergtoppen en een strakblauwe lucht.

Witte bergtoppen en een strakblauwe lucht.

Prachtige spiegelingen

Ben je in de herfst in de bergen? Breng dan zeker een bezoek aan een van de mooie meren in Oostenrijk. Door het heldere weer spiegelen die de omgeving nog meer dan anders.

Spiegelingen in de bergmeren

Spiegelingen in de vele bergmeren

En soms… sneeuwt het tot in het dal

Het kan in de herfst trouwens ook flink koud zijn in de bergen. En hoewel de meeste dagen de zon schijnt, kan het soms ook flink sneeuwen. Soms zelfs tot in de dalen. Maar ook de sneeuw op de gele lariksen ziet er geweldig uit!

Prachtige kleuren in de herfst

Dit jaar sneeuwde het al heel vroeg in de herfst

Eerste sneeuwval van de winter.

De sneeuw op de lariksen is prachtig.

Ga jij ook in de herfst naar Oostenrijk?

De herfst is een bijzonder seizoen voor een vakantie in Oostenrijk. Het hoogseizoen is voorbij, de hitte maakt plaats voor koelere temperaturen, er ligt nog niet zo veel sneeuw en de natuur ziet er echt prachtig uit! Het enige nadeel aan aan de herfst is het wisselvallige weer. Het kan stralend zonnig zijn, regenen, enorm waaien en zelfs sneeuwen. En soms zelfs allemaal op een dag.

Wij kunnen een bezoek aan Oostenrijk in de herfst dan ook aan iedereen aanbevelen. Maar zorg wel dat je goed voorbereid bent. Het weer in Oostenrijk laat zich normaal al moeilijk voorspellen, maar in de herfst is dit nog wat extremer. Zorg daarom voor goede wandelkleding wanneer je in de herfst naar Oostenrijk gaat. Een wandelbroek, midlayer, goede regenjas en een paar handschoenen moeten sowieso mee. En vergeet ook niet een hoofdband of muts in je wandelrugzak te stoppen.

Wil je weten welke kleding wij allemaal meenemen tijdens het wandelen in herfst? Lees dan ons artikel over kleding voor een herfstvakantie in de bergen.

Krijgen we een koude winter?

De herfst is een mooi seizoen voor lange bergwandelingen.

Volg ons voor meer herfstbeelden…

Word jij, net als wij, ook zo blij van dit soort herfstbeelden? Volg ons dan op social media. Daar delen we met grote regelmaat live beelden uit de bergen. Je kunt ons volgen via de volgende links:

 

Bergfamilie.nl » Bergfamilie » Herfstbeelden: zo kleurrijk ziet herfst in Oostenrijk er uit

verder lezen op bergfamilie.nl

Laat een opmerking achter..

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.